Σχόλια…..

ΤΗΡΗΣΗ

Πολύς θόρυβος για το Προκόπειο Γηροκομείο λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν στο προσωπικό και στους τροφίμους του. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος  Παπαδόπουλος σημείωσε σε δηλώσεις του ότι έκαναν  υγειονομικούς ελέγχους και διαπίστωσαν ότι υπήρξε τήρηση  των  υγειονομικών  μέτρων. Εξήγησε δε πως αρμόδιος για την ενημέρωση των κρουσμάτων είναι ο ΕΟΔΥ.

ΥΠΟΥΛΗ ΝΟΣΟΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης βρίσκεται πλέον στην οικία του και αναρρώνει από τον κορωνοϊό. Σε δηλώσεις του σημείωσε ότι αυτή η νόσος είναι πολύ επικίνδυνη και ύπουλη….

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Κακοκαιρία αναμενόταν χθες  στην περιοχή μας  με ισχυρές βροχοπτώσεις. Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Σταύρος Κυβράκης σε δηλώσεις του σημείωσε ότι ήδη έχουν σχεδιάσει τις ενέργειες τους για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε ακραίου φαινομένου που θα προκύψει…. Άλλωστε το επόμενο 10ήμερο αναμένεται κακοκαιρία με βροχοπτώσεις.

ΕΠΑΛΞΕΙΣ

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μία ύφεση στα κρούσματα του κορονοϊού στην Καβάλα. Ο Διευθυντής της Παθολογικής του Νοσοκομείου κ. Κροκίδης Ξενοφών σημείωσε πως  όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου βρίσκεται στις επάλξεις. Ο κορωνοϊός δείχνει κάποια σημάδια ύφεσης στην Καβάλα. Ο Ιατρικός Σύλλογος διαρκώς εκδίδει ανακοινώσεις και οδηγίες για τους πολίτες για τον ιό όπως τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου κ. Αλέξης Πολίτης.

ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

Η αναστολή των δρομολογίων της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου προβληματίζει… Ο  Διευθυντής της ΑΝΕΘ κ. Τσακώνη ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει επιβατικό έργο.. Ως εκ τούτου ανέστειλαν τα δρομολόγια.. Ο βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης παρακολουθεί το θέμα και είχε προσφάτως επαφή με τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη. Σε δηλώσεις του εξέφρασε τον προβληματισμό του για το όλο θέμα, ενώ τόνισε πως πιέζει ώστε να επιδοτηθεί η εν λόγω γραμμή. .

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ

Και πραγματικά η καλύτερη λύση για την πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου  είναι η επιδότηση της.. Διαφορετικά αργά ή γρήγορα θα καταργηθεί…

ΚΑΙ Ο Μ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Με το θέμα των δρομολογίων Καβάλας – Πρίνου ασχολείται και ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Έχει κάνει τις επαφές του και αναμένει αποτελέσματα.

ΛΑΪΚΕΣ

Οι Λαϊκές Αγορές της Καβάλας ταλαιπωρούνται από τον κορωνοϊό αλλά οι παραγωγοί δεν το βάζουν κάτω και προσπαθούν να ξεπεράσουν τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών των Λαϊκών Αγορών Καβάλας κ. Μαυρουδάκης σημείωσε πως σταδιακά βελτιώνεται η κατάσταση.

ΘΑΣΟΣ

Δεν υπάρχουν κρατήσεις για τα ξενοδοχεία της Θάσου για το 2021 ενώ όπως έγινε γνωστό αρκετά ξενοδοχεία του νησιού έχουν βάλει πωλητήριο όπως το διαβεβαιώνει και ο πρόεδρος των Ξενοδόχων κ. Πάρης Παρασχούδης.  Ο τελευταίος προέβλεψε ότι ο τουρισμός θα επανέλθει στα υψηλά του επίπεδα από το 2025…

ΒΟΗΘΕΙΑ

Ο Αρμενικός Σταυρός Ελέους Καβάλας διοργάνωσε την Πέμπτη συγκέντρωση ρούχων και κουβερτών για τους Αρμένιους που δοκιμάζονται. Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Μαρί Καλαϊτζιάν έκανε σχετικές δηλώσεις τονίζοντας ότι σήμερα θα ολοκληρωθεί η συγκέντρωση αυτής της βοήθειας.

ΕΛΕΓΧΟΙ

Από την πρώτη ημέρα εντατικοποίησης των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού, έως και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν 1.424 έλεγχοι από τη Δημοτική Αστυνομία Καβάλας, χωρίς να σημειωθεί καμία παράβαση.  Οι πολίτες, όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια των ελέγχων, εφάρμοσαν κατά γράμμα τις οδηγίες της κεντρικής κυβέρνησης, καθώς, εκτός από την αποστολή sms προς την αρμόδια υπηρεσία, είχαν μαζί τους και τα απαραίτητα έγγραφα μετακίνησης.

ΣΕ 2 ΔΟΣΕΙΣ

Από ότι φαίνεται η αγορά θα ανοίξει σε 2 δόσεις, στις 7 και 14 Δεκεμβρίου. Το Lock Down έχει φέρει στα όρια τους πολλούς επαγγελματίες.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ

Στο μεταξύ αρκετές επιχειρήσεις εστίασης δεν θα ανοίξουν με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών τους καθώς δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν ένα 3ο ακόμη Lock Down…. Το κόστος της επαναλειτουργίας είναι τεράστιο..

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ

Την  ίδια ώρα που από τα Lock Down αυτοί που βγήκαν κερδισμένοι ήταν τα πολυκαταστήματα….  Και βοήθησαν σε αυτό και οι καταναλωτές με την υπερβολική συμπεριφορά τους…

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Η Καβάλα έχει πολλά μέσα ενημέρωσης και ως εκ τούτου και πολλές ιστοσελίδες. Γίνεται καλή δουλειά αν και ορισμένες ιστοσελίδες κινούνται κυρίως με δελτία τύπου.

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast