Σχόλια…..

ΑΠΟΡΡΙΨΗ

 Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης απέρριψε το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του Εκθεσιακού Κέντρου. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας εξήγησε ότι η απόρριψη έγινε για έναν τυπικό λόγο, που αφορά την σύμβαση του Δήμου Καβάλας με το Επιμελητήριο για το έργο αυτό.

ΑΝΑΜΟΝΗ

 Στάση αναμονής τηρούν οι καταστηματάρχες της Καβάλας καθώς δεν επαναλειτούργησαν όπως προβλεπόταν αρχικά λόγω της πανδημίας.  Ο Γενικός Γραμματέας   του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης σχολίασε πως χρειάζεται σχεδιασμός καθώς η κατάσταση είναι οριακή.

ΜΕΡΙΚΟ….

Άλλωστε οι καταστηματάρχες και της Καβάλας είναι αντίθετοι με την εφαρμογή του μέτρου του μερικού Lock Down, δηλαδή να ανοίξουν οι επιχειρήσεις για 2-3 εβδομάδες και  να ξανακλείσουν.  Και έχουν το δίκιο με το μέρος τους.  Διότι ιδιαίτερα στην εστίαση όταν θα ξανακλείσουν οι επιχειρήσεις θα χρειαστεί να πεταχτούν πολλά προϊόντα στους κάδους απορριμμάτων….

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια διαθέτει 15.548.622 ευρώ από το πρόγραμμα CLLD-LEADER για την ενίσχυση 122 ιδιωτικών επενδύσεων σε αγροτικές περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και του βόρειου Έβρου, με στόχο την τοπική ανάπτυξη. Οι επενδύσεις που θα ενισχυθούν αφορούν σε επιχειρήσεις μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, σε βιοτεχνίες, εργαστήρια, καταστήματα γενικού εμπορίου καθώς και σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών. Αν στους πόρους που διαθέτει η Περιφέρεια προστεθούν και τα ιδιωτικά κεφάλαια, οι επενδύσεις που θα γίνουν στις τρεις περιοχές φτάνουν τα 27 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ

Οι εργαζόμενοι των Τμημάτων Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Καβάλας, τοποθέτησαν μικρά έλατα και καλλωπιστικά φυτά στους πεζόδρομους της Μεγάλου Αλεξάνδρου και της Κωστή Παλαμά, ενώ συμπλήρωσαν τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στην πλατεία Ελευθερίας.

 Αντίστοιχες παρεμβάσεις γίνονται την τρέχουσα περίοδο στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων και σε άλλες γειτονιές της πόλης.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου το διαδικτυακό σεμινάριο του ευρωπαϊκού έργου “EXCELTOUR – Επιχειρηματική Αριστεία στον Τουρισμό” με τη συμμετοχή 25 εκπαιδευμένων από όλες τις συμμετέχουσες χώρες Ελλάδα, Ρουμανία, Αρμενία, Ουκρανία και Τουρκία.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας που είναι επικεφαλής εταίρος, με εισηγητή τον συντονιστή του έργου Γιώργο Σταμπουλή, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε την πρώτη ημέρα του σεμιναρίου ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Απόστολος Παυλίδης.

Το έργο αφορά στην εφαρμογή και πιστοποίηση ευρωπαϊκού μοντέλου επιχειρηματικής αριστείας σε 60 τουριστικές επιχειρήσεις στην  περιοχή του έργου, 20 από τις οποίες θα προέρχονται από την Ελλάδα. Το μοντέλο αριστείας αναπτύχθηκε από το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τη Διαχείριση της Ποιότητας (European Foundation for Quality Management – ΕFQM) και η πιστοποίηση των επιχειρήσεων σε αυτό είναι μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες διακρίσεις σε παγκόσμια κλίμακα.

ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ

Σε φάση αποκλιμάκωσης  είναι τα κρούσματα κορωνοϊού στην Καβάλα καθώς στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται 126 ασθενείς. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αντωνίου Αναστασία χρειάζεται πολύ προσοχή και αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

 Βροχοπτώσεις εκδηλώθηκαν από την Δευτέρα  και στην Καβάλα και σύμφωνα με τις προβλέψεις εισερχόμαστε σε μία περίοδο βροχερή. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας κ. Σταύρο Κυβράκη οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας βρίσκονται σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν ακραία καιρικά φαινόμενα.

ΕΣΤΙΑΣΗ

Σε δυσχαιρή θέση έχουν περιέλθει οι επαγγελματίες της εστίασης της Καβάλας λόγω του Lock Down. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Βαφείδη πολλοί συνάδελφοι του δεν θα επαναδραστηριοποιηθούν για 15 ημέρες όπως προβλέπεται από την κυβέρνηση για την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου (Δ.Λ.Τ.Θ)ολοκλήρωσε εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού των σχαρών και των φρεατίων – αγωγών ομβρίων υδάτων στις εγκαταστάσεις των λιμένων της Θάσου (Λιμένας) και του Πρίνου Θάσου.

Μετά το πέρας των εργασιών έχει αποκατασταθεί πλήρως η απρόσκοπτη απορροή των ομβρίων υδάτων από τον χώρους των λιμένων.

Η Διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και ενόψει της χειμερινής περιόδου, με αίσθημα ευθύνης προχώρησε σε όλες τις απαιτούμενες και αναγκαίες ενέργειες για την αντιπλημμυρική θωράκιση των λιμενικών εγκαταστάσεων της Θάσου, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του φορέα κ. Μανίτσας.

ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ

Στην Θάσο πάντως δεν κινείται τίποτα το ιδιαίτερο αυτή την περίοδο… Συν του ότι  επαγγελματίες  μετρούν τις πληγές τους  από το φετινό καλοκαίρι…

ΕΓΚΡΙΣΗ

Ευτυχώς που το εμβόλιο του κορωνοϊού πήρε την σχετική έγκριση και σύντομα θα αρχίσουν και οι εμβολιασμοί στην χώρα μας…. Μήπως και σώσουμε την επόμενη τουριστική περίοδο….

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast