Σχόλια….

ΕΡΓΑ

Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας αποφάσισε την προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων στην ενταύθα οδό Γαλλικής Δημοκρατίας, από το ύψος της οδού Σαππαίων έως την οδό Αμ. Ερυθρού Σταυρού, κατά το χρονικό διάστημα έως και τη Δευτέρα (23-11-2020), λόγω εργασιών ασφαλτόστρωσης.

-Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών, με την τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης. Επισημαίνεται ότι η κυκλοφορία των λεωφορείων δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης θα πραγματοποιείται μέσω των οδών Φαβιέρου-Κολοκοτρώνη.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Πάντως οι εργασίες έχουν προκαλέσει μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της πόλης και όχι μόνον…

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Η καθημερινή προσπάθεια που Δήμου Καβάλας να αλλάξει την εικόνα σε διάφορα κεντρικά σημεία και στις συνοικίες της πόλης συνεχίζεται… Υπό την επίβλεψη των υπευθύνων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, ξεκίνησε την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου  η διαγράμμιση τμήματος της Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο αποκαταστάθηκε προσφάτως από την ανάδοχο εταιρία, ενώ παράλληλα συνεχίστηκαν και οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Γαλλικής Δημοκρατίας.  Επίσης, οι εργαζόμενοι της υπηρεσίας καθαριότητας και του τμήματος συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Καβάλας, φρόντισαν για την απομάκρυνση των επικίνδυνων κλαδιών στην περιοχή Σίγμα και για τον ευπρεπισμό του πάρκου και του κόμβου στο Φάληρο, του ρέματος που βρίσκεται πλησίον του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου “Ανθή Καραγιάννη” και των πάρκων στην οδό Χάριτος και στο παλιό υδραγωγείο (Καμάρες).

ΕΚΤΑΚΤΗ

Έκτακτη Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  του Δήμου Καβάλας έγινε χθες στις 9 το πρωί  με τηλεδιάσκεψη. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν  η έγκριση μελετών για το έργο της  «Ενεργειακής αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος Περιγιαλίου Δήμου Καβάλας.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας  θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου ημέρα Δευτέρα στις 6 το απόγευμα  με τηλεδιάσκεψη, με 16  θέματα  στην ημερήσια διάταξη.

Τα βασικότερα θέματα είναι ο καθορισμός τελών χρήσης πεζοδρομίων, πλατειών και λοιπών κοινοχρήστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, εμπορευμάτων, διοργάνωσης εκθέσεων, εγκαινίων κλπ οικονομικού έτους 2021 και  η συγκρότηση επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής παραλαβής του έργου «Ανακαίνιση και κατασκευή προσθήκης κατ’ επέκταση στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας».

ΚΛΟΠΗ

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπή, σε βάρος δύο ημεδαπών, διότι όπως προέκυψε προέβησαν σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε., σε οικία και σε επιχείρηση, στη Χρυσούπολη Καβάλας.

ΠΑΡΑΓΙΝΕ…

Και πραγματικά το θέμα με τις ρευματοκλοπές παράγινε…

ΕΠΙΜΕΛΗΤΉΡΙΟ

Την ανάγκη να στηριχθούν οι επιχειρήσεις  οικονομικά λόγω του κορωνοϊού σημειώνει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δεμπας. Μάλιστα προχθές συνεδρίασε η εταιρεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ΔΕΣΜΟΣ ΑΕ για την στήριξη των επιχειρήσεων και αποφάσισε λήψη μέτρων για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας.

ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Βελτιωμένα  είναι τα στοιχεία που έχει ο Νομός Καβάλας  σε ότι αφορά τα κρούσματα  κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Παθολογικής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Ξενοφώντα Κροκίδη  βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση δύσκολη. Παράλληλα τόνισε πως σταδιακά φαίνεται μία μικρή υποχώρηση των κρουσμάτων.

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ

Εξ αποστάσεως μαθήματα ξεκίνησαν στην Πρωτοβάθμια Παιδεία στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης λόγω κορωνοϊού, πλην όμως προέκυψαν προβλήματα με το σύστημα.. Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης  σημείωσε πως χθες ήταν μία δοκιμή για το σύστημα που κατέγραψε πολλά προβλήματα.

ΕΜΒΟΛΙΑ

Στις 25 Νοεμβρίου αναμένεται να έρθουν τα αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία της Καβάλας. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου  κ. Σίσσυ Ρακιντζή τα εμβόλια δεν είναι επαρκή και θα υπάρξει πρόβλημα. Η πρόεδρος του συλλόγου εξήγησε πως έχουν παραγγελθεί  μεγάλες ποσότητες εμβολίων αλλά δεν προβλέπεται να παραληφθούν σε αυτό το μέγεθος. Η κ. Ρακιντζή εξήγησε πως  η παραλαβή των εμβολίων θα ολοκληρωθεί στο 1ο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

AKOMH

Την ίδια ώρα που υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που αμφισβητούν την ύπαρξη του κορωνοϊού….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *