Σχόλια….

1Η ΜΕΡΑ

Στο πορτοκαλί ο Νομός Καβάλας και χθες οι μισοί πολίτες κυκλοφορούσαν στους δρόμους με μάσκες. Άχαρο θέαμα αλλά δυστυχώς αναγκαίο…

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Η ολοκλήρωση του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, οι ενέργειες της Π.Ε. Καβάλας για ένταξη καλλιεργειών όπως αμύγδαλα, φασόλια και σόγια στο πρόγραμμα ΠΣΕΑ, οι διευκρινίσεις για το πρόγραμμα της Π.Α.Μ.Θ. της μη επιστρεπτέας προκαταβολής και η ενημέρωση για την πορεία των έργων της αντιπλημμυρικής θωράκισης στο νησί της Θάσου, ήταν τα θέματα στα οποία αναφέρθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (29/10) στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Αναφορικά με την ολοκλήρωση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών για το 2020, ο κ. Αντωνιάδης υπογράμμισε ότι αυτό θα συνεχιστεί και το 2021, από τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο και θα εξαρτηθεί από τις θερμοκρασίες και τις βροχοπτώσεις που θα καταγραφούν κατά τη συγκεκριμένη περίοδο.

Σχετικά με  τις ενέργειες που έχει κάνει η Π.Ε.Κ. για την ένταξη των καλλιεργειών, όπως φασόλια, αμύγδαλα και σόγια στο πρόγραμμα ΠΣΕΑ, ο κ. Αντωνιάδης επισήμανε ότι η Καβάλας έχει δυναμικές καλλιέργειες που αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημά της σε σχέση με άλλες Περιφερειακές Ενότητες και ιδίως σε καλλιέργειες που έχουν άμεση σχέση με ακτινίδια σπαράγγια, σταφύλια, αμύγδαλα, ελιές και ελαιόλαδο. Με την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με τοπικό παράρτημα του ΕΛ.Γ.Α. Καβάλας, έγινε μια συνάντηση και συντάχθηκε ένα πρακτικό που έλεγε ότι οι καλλιέργειες όπως στα φασόλια (ξερά), υπάρχει μια μείωση παραγωγής στο 50%. Υπήρξε μείωση στην σόγια πάνω από 70% και στα αμύγδαλα μείωση 70%, στους Δήμους Νέστου, Παγγαίου και στους Φιλίππους. Αυτή η εκτίμηση έγινε από την αρμόδια επιτροπή και εστάλη στο αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιστολή, με την οποία ασκούνται πιέσεις, ώστε οι καλλιεργητές αυτών των καλλιεργειών να ενταχθούν στα ΠΣΕΑ για το 2020 και να αποζημιωθούν.

ΔΙΑΝΟΜΗ

Ο Δήμος Καβάλας, στο πλαίσιο δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων και συγκεκριμένα είδη Παντοπωλείου, ΒΥΣ, ελαιόλαδο, κρέας και φέτα από Δευτέρα 02 Νοεμβρίου έως Παρασκευή 06 Νοεμβρίου.

Σημειώνεται ότι η παραλαβή των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί για τη Δημοτική Ενότητα Καβάλας από το σημείο διανομής – Κεντρικές Αποθήκες Δήμου Καβάλας Στρατόπεδο Κωτσάλου και για τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων από το σημείο διανομής Παλαιό Δημαρχείο Φιλίππων – Κρηνίδες.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Συνεδρίαση τoυ Συμβουλίου Κοινότητας Καβάλας  θα γίνει την  Δευτέρα  2 Νοεμβρίου, στις 2 μ.μ.  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με 5 θέματα στην ημερήσια διάταξη.  Μεταξύ άλλων θα συζητηθεί η Έγκριση Χειμερινών Δρομολογίων του  Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας με ισχύ  από 15.10.2020  έως 15.06.2021.

ΑΝΑΒΟΛΗ

Ύστερα από την τελευταία ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για τις κρίσιμες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού στην Περιφερειακή ενότητα Δράμας , με αίσθημα ευθύνης και με κύριο μέλημα την ασφάλεια των θεατών , η Οργανωτική Επιτροπή του 43ου Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους αποφάσισε  την αναβολή των προβολών των βραβευμένων ταινιών του  Φεστιβάλ με φυσική παρουσία  που είχε προγραμματιστεί για τις 30 και 31 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει ανακοίνωση  για την δυνατότητα  διαδικτυακής προβολής των ταινιών μέσω της ιστοσελίδας του Φεστιβάλ. (https://www.dramafilmfestival.gr/)

ΠΑΓΓΑΙΟ

Ο Δήμος Παγγαίου, εταίρος στο έργο KEEP ON / «Αποτελεσματικές Πολιτικές για διάρκεια και βιωσιμότητα έργων που υλοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα INTERREG EUROPE, συμμετέχει στο διαδικτυακό εργαστήριο του έργου με θέμα «Χρηματοδότηση, επιχειρηματικά μοντέλα και διοίκηση παρεμβάσεων στην πολιτιστική κληρονομιά», σήμερα  30 Οκτωβρίου από τις 11.00 – 14.15. Στόχος του εργαστηρίου είναι η ανάπτυξη προσεγγίσεων διασφάλισης οικονομικής και διαχειριστικής αειφορίας των πόρων πολιτιστικής κληρονομιάς. Η ανάπτυξη των θεματικών από ειδικούς στο αντικείμενο, θα μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των σχετικών εργαλείων πολιτικής με την ανάπτυξη κατάλληλων μέτρων.

ΑΓΟΡΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας η  Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό και τις επιχειρήσεις ότι, λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού Covid-19, την προσεχή Κυριακή 1η Νοεμβρίου, όλα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας θα παραμείνουν κλειστά.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ

Την πρωτοβουλία να ξεκινήσει ψεκασμούς απολύμανσης σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μετά από σχετικό αίτημα των ιδιοκτητών, προχωράει ο Δήμος Νέστου. Στόχος αυτής της ενέργειας είναι προληπτικός, στο μέτρο του  δυνατού, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του covid-19.  Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, διαθέτουν δύο πλήρως εξοπλισμένα συνεργεία προς τον σκοπό αυτό.

Οι επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για την απολύμανση των επαγγελματικών τους χώρων μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα : 2591350102 – 2591350103.

ΜΕΛΕΤΗ

Στελέχη της Εγνατίας Οδού ΑΕ επισκέφθηκαν την Καβάλα και πραγματοποίησαν αυτοψία στην  Περιμετρική Οδό. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καβάλας κ. Μουριάδη οι μελετητές επισκέφθηκαν τους οδικούς κόμβους της Καβάλας όπως και κάποια ρέμα την ίδια ώρα που η μελέτη προχωράει.

ΕΜΠΟΡΟΙ

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο είχε το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Ο πρόεδρος του κ. Βασίλης Λεμονίδης έκανε λόγο για εποικοδομητική συζήτηση για όλα τα ζητήματα όπως και για το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής.  Ο κ. Λεμονίδης τόνισε πως ο Εμπορικός Σύλλογος είναι μπροστάρης σε ότι αφορά τα ζητήματα των μελών του και διαρκώς δραστηριοποιείται για αυτά.

ΘΑΣΟΣ

Ο επιχειρηματικός κόσμος της θάσου ενίσχυσε οικονομικά με 13850 ευρώ το Κέντρο Υγείας Θάσου. Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης σημείωσε πως οι ξενοδόχοι της θάσου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας για τον κορωνοϊό και όχι μόνον. Ο κ. Παρασχούδης εξήρε την στάση των Θασίων επιχειρηματιών που στήριξαν αυτή την προσπάθεια.

ΚΤΕΛ

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας διέκοψε τα δρομολόγια του προς τις Σέρρες λόγο του lock down. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Κώστας Πανταζής υπογράμμισε ότι το μέτρο είναι προσωρινό ενώ έκανε γνωστό πως η επιβατική κίνηση είναι διαρκώς μειούμενη και στο πλαίσιο αυτό διέκοψαν το πρωϊνό δρομολόγιο  για την Αθήνα. 

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Αρνητικός και στο δεύτερο τεστ για τον κορωνοϊό εμφανίστηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κυριάκος Σταυρίδης όπως και οι υπόλοιποι 11 εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας.  Η Υπηρεσία λειτουργεί πλέον με πλήρες το προσωπικό της.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Δεν έχει ξεκαθαριστεί πλήρως το θέμα της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλο το Υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να δώσει κάποιες διευκρινήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *