Σχόλια…..

LOCK DOWN;

Άρχισε να ψιθυρίζεται και το ενδεχόμενο Lock down και για την Καβάλα.

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Και αυτό διότι αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού….

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στην Καβάλα 23 Οκτωβρίου   συλλογικοί  φορείς, πραγματοποίησαν κοινή συνάντηση στο Επιμελητήριο Καβάλας, σχετικά με τις ελλείψεις και αδικίες του προγράμματος της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. «Ενίσχυση επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας COVID-19 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη».

Σε ψήφισμα τους τονίζουν μεταξύ άλλων ότι διαπιστώνουν  ότι επικεντρώνεται αποκλειστικά και μόνο, στον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσε η επιχείρηση στις 19/03/2020 και δεν αξιολογεί κανένα άλλο κριτήριο και διαπιστώνουν  ότι σε κανένα σημείο του προγράμματος δεν λαμβάνεται υπόψη ο παράγοντας της Εποχικότητας, που διέπει κατά κύριο λόγο τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και ιδιαίτερα της Θάσου και της Σαμοθράκης, οπόταν  δικαιούνται μόλις 2.000,00 €.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν να  επανεξετάσει η Περιφέρεια  το λανθασμένο σκεπτικό του προγράμματος και να αλλάξει η σχετική  ημερομηνία και να προσαρμοσθεί στα δεδομένα των εποχικών επιχειρήσεων, κατανοώντας με ρεαλισμό, την ιδιαιτερότητα και αναγνωρίζοντας πλήρως τις επιπτώσεις που έχουν υποστεί αυτές οι επιχειρήσεις.

ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Αναρτήθηκε η μισθοδοσία των Σχολικών Καθαριστριών που είναι για τις συμβασιούχες μόλις 245 ευρώ. Η πρόεδρος των Σχολικών Καθαριστριών κ. Φωτεινή Στρουμπούλη χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση με τις 72 καθαρίστριες. Παράλληλα ζητά από τον δήμαρχο Καβάλας να βελτιώσει τις συμβάσεις τους ώστε να αυξηθούν και οι απολαβές τους.

ΔΙΠΑΕ

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος πραγματοποιεί μαθήματα υπολογιστών στην Καβάλα για μετανάστες. Ο κοσμήτορας κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι η όλη ενέργεια έχει  μεταξύ άλλων και συμβολικό χαρακτήρα. Παράλληλα το πρόγραμμα λειτουργεί θετικά στην προσαρμογή των ατόμων αυτών στην ελληνική κοινωνία.

ΠΝΟΗ

Ο Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια ΠΝΟΗ βρίσκεται σε αναζήτηση εθελοντών εκπαιδευτικών. Η Γενική Γραμματέας του κ. Νίκη Ανέστη σημείωσε πως είναι κάτι αναγκαίο για τον σύλλογο για να συνεχίσει τα προγράμματα βοηθητικής εκπαίδευσης για τα μέλη των οικογενειών που στηρίζει η ΠΝΟΗ..

ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ

Προβληματισμός επικρατεί στους Σχολικούς Τροχονόμους Καβάλας σε ότι αφορά τις προσλήψεις στα σχολεία. Σύμφωνα με την πρόεδρο Σχολικών Τροχονόμων κ. Μαρία Προδρομίδου οι προσλήψεις βασίζονται σε ένα παλιό ΦΕΚ και θα πρέπει να βελτιωθεί, όταν εργάζονται εθελοντικά επί 24 ολόκληρα χρόνια και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

ΙΟΣ

Θετικό κρούσμα σε νοσηλεύτρια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών διαγνώστηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας και έγινε τεστ σε όλους τους εργαζόμενους που ευτυχώς ήταν όλα αρνητικά. Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κατερίνα Πετράκη σημείωσε ότι το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξε διασπορά καθώς έγιναν τεστ σε όλους  τους νοσηλευτές και ήταν αρνητικοί.

ΕΥΧΑΡΗΣΤΗΡΙΟ

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Κωνσταντίνος Κλειστιώτης με επιστολή του εκφράζει  τις θερμές ευχαριστίες στην εταιρεία «ΘΕΡΜΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΒΕΕ», για την δωρεά μιας πόρτας ασφαλείας καθώς και της τοποθέτησής της, στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

ΘΑΣΟΣ

Ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής & Ανάπτυξης Θάσου, εκφράζει τις θερμές  ευχαριστίες και την εκτίμησή του για την άμεση ανταπόκριση και τη σημαντική δωρεά , στην ανάγκη για χρηματοδότηση του Κέντρου Υγείας Θάσου στην δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο που διανύουμε λόγω Covid – 19. Το ποσό που συγκεντρώθηκε από τις δωρεές, είναι 13.850,00 ευρώ και διατέθηκε για την αγορά μοριακών tests SARS COV19 για το εργαστήριο του Κέντρου Υγείας Θάσου καθώς και για αναπνευστήρα μηχανικής υποστήριξης αναπνοής, υλικό απαραίτητο για την διασφάλιση υγειονομικής θωράκισης του νησιού και της αίσθησης ασφάλειας προς τους επισκέπτες και τον τοπικό πληθυσμό.

Η στήριξη των συμπολιτών, δείχνει εκτίμηση, στο έργο του ΟΤΠΑΘ, να διατηρήσει η Θάσος τον χαρακτήρα του ασφαλούς τουριστικού προορισμού και συμβάλλει σημαντικά στην ενδυνάμωση του εξοπλισμού του ΚΥΘ.

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

 Να στηρίξουν το νέο πρόγραμμα χωριστής συλλογής και ανακύκλωσης χαρτιού/χαρτονιού στους μπλε κάδους με το κίτρινο καπάκι που υλοποιεί, καλεί τους πολίτες του, ο Δήμος Παρανεστίου. Πρόκειται για δράση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Οι νέοι κάδοι φέρουν ειδικό διακριτικό αυτοκόλλητο που κάνει γνωστό στον πολίτη ότι δέχονται μόνο χάρτινες συσκευασίες και σε πρώτη φάση τοποθετήθηκαν σε ένδεκα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής, όπως δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία, όπου παράγονται σημαντικές ποσότητες χαρτιού και χάρτινων συσκευασιών. Για την επιτυχία του προγράμματος καθοριστική είναι η συμμετοχή και η προσωπική δράση του καθενός, που θα πρέπει να συλλέγει χωριστά το χαρτί και χαρτόνι στο σπίτι, στο σχολείο, στις υπηρεσίες και στο γραφείο.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

 Εθελοντές εκπαιδευτικούς και καθηγητές (φιλόλογο, μαθηματικό, φυσικό, χημικό)   ζητά ο Σύλλογος «ΠΝΟΗ» για το Παιδί και την Οικογένεια Καβάλας για την κάλυψη έκτακτων αναγκών του τμήματος της ενισχυτικής διδασκαλίας. Τα μαθήματα γίνονται στο χώρο της ΠΝΟΗΣ, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών. Εξυπηρετούνται οι μαθητές των υποστηριζόμενων οικογενειών του Συλλόγου, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα έξοδα φροντιστηρίων. Γίνονται δεκτοί και φοιτητές των παραπάνω ειδικοτήτων που δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους ενώ δίνεται βεβαίωση εθελοντισμού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 2510-232211 καθημερινά από 9.30 το πρωί με 13.15 το μεσημέρι.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Βιωματικό σεμινάριο τεσσάρων συναντήσεων για ενήλικες με στόχο την ενίσχυση της αυτοεικόνας και την προσωπική ενδυνάμωση των συμμετεχόντων, πρόκειται να υλοποιήσει το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «ΔΡΑΣΗ». Συντονίστρια στα σεμινάρια των μέχρι 9 άτομα, θα είναι η ψυχολόγος – Συστημική Θεραπεύτρια Ζευγαριών, Ευανθία Τάζογλου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου. Όλες οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης υλοποιούνται χωρίς οικονομική επιβάρυνση των συμμετεχόντων/ουσών.

ΑΝΑΒΟΛΗ

Λόγω των συνεχώς αυξανόμενων κρουσμάτων COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, η Περιφέρεια αναβάλει την προγραμματισμένη διοργάνωση της καλλιτεχνικής εικαστικής έκθεσης στην Κομοτηνή και Καβάλα.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Η Περιφέρεια ευχαριστεί θερμά τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν και την «Τέχνης Φλόγα» που συντονίζει και ανανεώνει την συνεργασία τους για το αμέσως επόμενο διάστημα, με στόχο να παρουσιάσει τα έργα τους στο ευρύ κοινό, και να συμβάλει ώστε να καταστεί η τέχνη μοχλός ανάπτυξης και ανάτασης για τον τόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *