Σχόλια…..

ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Χωρίς παρέλαση η σημερινή 28η Οκτωβρίου λόγω κορωνοϊού….

ΚΡΟΥΣΜΑ

Θετικό κρούσμα σε νοσηλεύτρια στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών διαγνώστηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας και έγινε τεστ σε όλους τους εργαζόμενους που ευτυχώς ήταν όλα αρνητικά. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Κλειτσιώτης υπογράμμισε πως τα τεστ στο νοσηλευτικό προσωπικό θα επαναληφθούν την Παρασκευή για παν ενδεχόμενο. Σημείωσε δε την ανάγκη οι πολίτες να τηρούν αυστηρά τα υγειονομικά δεδομένα.

ΣΥΣΚΣΕΨΗ

Σύσκεψη πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Καβάλας για το πρόγραμμα μη επιστρεπτέας προκαταβολής της Περιφέρειας με την συμμετοχή συλλογικών φορέων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Μάρκο Δέμπα το πρόγραμμα έχει πολλές ατέλειες και εξαιρεί τις εποχικές επιχειρήσεις κυρίως τις ξενοδοχειακές. Ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνουν βελτιώσεις σε αυτό για να αρθούν οι αδικίες.

ΣΧΟΛΕΙΑ

Επανήλθε  σε λειτουργία χθες το 2ο Νηπιαγωγείο Θάσου και τα 5 τμήματα στο 24ο Δημοτικό Σχολείο. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας κ. Αλέξανδρο Ιωσηφίδη τα πάντα έχουν γίνει στα σχολεία, όπως π.χ. οι απολυμάνσεις.

Όπως  εξήγησε  επανήλθαν  σε λειτουργία το πρωινό τμήμα του 2ου Νηπιαγωγείου Θάσου ενώ επανήλθαν  και τα τμήματα στο 24ο Δ.Σ. Καβάλας. Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες από τους Δήμους προκαταβολικά, έγιναν δηλαδή οι απολυμάνσεις από την αρχή. Όλα ήταν  έτοιμα και οι μαθητές γύρισαν  στις τάξεις τους.

Έχει περάσει το 14ημερο το οποίο προβλέπονταν έτσι και αλλιώς για την καραντίνα, οπότε με ασφάλεια και υγιείς επέστρεψαν  σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες των ειδικών.

IOΣ

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει ο κορωνοϊός στην Καβάλα καθώς τα κρούσματα παρουσιάζουν  αυξητικές τάσεις. Σύμφωνα με τον Γενικό  Γραμματέα  του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αλέξη Πολίτη  επιβάλλεται όλοι μαζί να προστατεύσουν την δημόσια υγεία, που σημαίνει να φοράμε σωστά την χειρουργική μάσκα και να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα διότι ο ιός   βρίσκεται σε φάση χειμερινής επέλασης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου για τη Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας Καβάλας, συναντήθηκε τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου  ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια που καταβάλει ο Όμιλος για να μεταλαμπαδεύσει στη νέα γενιά της πατρίδας μας τη διαχρονική αξία της ελληνικής διαλέκτου, ενώ με πρωτοβουλία του Προέδρου του εν λόγω φορέα, Αντώνη Κόντου, παρουσιάστηκε και το ημερολόγιο που έχει εκδώσει ο ΟΔΕΓ για την επόμενη χρονιά, το οποίο είναι αφιερωμένο στην εθνική παλιγγενεσία του 1821 και δη σε ορισμένα σπάνια ντοκουμέντα γλωσσικού χαρακτήρα που σημάδεψαν την προεπαναστατική περίοδο. Παράλληλα, αποφασίστηκε η ένταξη του ΟΔΕΓ στον κατάλογο των συλλόγων, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

ΖΥΓΟΣ

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του Ζυγού από περιστατικό καταδίωξης μεταναστών. Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Κοτσακίδης σημείωσε ότι η καταδίωξη γίνεται με πολύ επικίνδυνο τρόπο καθώς τα περιπολικά αναπτύσσουν υπερβολικές ταχύτητες με κίνδυνο να συγκρουστούν με κάποιο πεζό και από θαύμα δεν υπήρξε θύμα. Ως εκ τούτου ζητά από την Αστυνομία να μην γίνεται καταδίωξη μεταναστών με τα οχήματα να κινούνται με υπερβολική ταχύτητα.

ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ

Προβληματισμός επικρατεί στους Σχολικούς Τροχονόμους Καβάλας σε ότι αφορά τις προσλήψεις στα σχολεία. Σύμφωνα με την πρόεδρο Σχολικών Τροχονόμων κ. Μαρία Προδρομίδου οι προσλήψεις βασίζονται σε ένα παλιό ΦΕΚ και θα πρέπει να βελτιωθεί. Παράλληλα  τηρείται στάση αναμονής για την πρόσληψη νέων σχολικών τροχονόμων.

ΕΚΘΕΣΗ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση ζωγραφικής στην Δημοτική Καπναποθήκη με 19 καλλιτέχνες. Την έκθεση διοργάνωσε ο Όμιλος «Καβάλα Μπροστά» και σύμφωνα με τον πρόεδρο της κ. Γιάννη Εριφυλλίδη η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Από πλευράς ομίλου προγραμματίζονται νέες εκδηλώσεις μέχρι το τέλος του έτους.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ

Το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών εξέδωσε μία ανακοίνωση σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας τους. Ο πρόεδρος του συνδικάτου κ. Μαλαμίδης Μάλαμας έκανε λόγο για μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή τους από τον Μάιο, σημειώνοντας ότι τα δρομολόγια και από τις δύο πορθμειακές γραμμές Καβάλας – Πρίνου και Κεραμωτής Λιμένα είναι σημαντικά ,μειωμένα γεγονός που έχει επίπτωση στις απολαβές τους.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ διοργανώνει πολιτική συγκέντρωση με σύνθημα «με το ΚΚΕ στον αγώνα για την υγεία, τη δουλειά, τα δικαιώματά μας», το Σάββατο 31 Οκτώβρη και ώρα 6μμ στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας.

Θα μιλήσει ο Διονύσης Κλάδης, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής ΑΜΘ του ΚΚΕ. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο “OSCAR”. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας των παρευρισκόμενων όπως υποχρεωτική χρήση μάσκας, όλοι καθιστοί, αποστάσεις, θερμομέτρηση, και  αντισηπτικά.

ΔΣ

«Δια ζώσης» κεκλεισμένων των θυρών θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου , την 29η  Οκτωβρίου στις  19:00 μ.μ., στην αίθουσα του Καλογερικού στη Θάσο Θάσου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί σειράς  θεμάτων με σημαντικότερο αυτό  περί αύξησης ωρών απασχόλησης προσωπικού ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ καθαριότητας σχολικών μονάδων  μερικής απασχόλησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast