Σχόλια…..

ΚΡΟΥΣΜΑ

Κρούσμα κορωνοϊού και στο Νοσοκομείο Καβάλας σε νοσηλεύτρια.  Κάποτε θα γινόταν και αυτό… Ευτυχώς οι συνάδελφοι της δεν νόσησαν…

ΓΙΟΡΤΑΖΑΝ

Του Αγίου Δημητρίου χθες, μεγάλη γιορτή και κάτι κινήθηκε και στην Καβάλα.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, όπως και οι ομόλογοι του από όλη την επικράτεια, πήρε μέρος στη διαδικτυακή συνάντηση που έγινε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου  με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της Προέδρου της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, στην  οποία ανακοινώθηκε η έναρξη του προγράμματος εορτασμού για τα 200 χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία.

Όπως έγινε γνωστό τόσο από τον κ. Μητσοτάκη, όσο και από τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος παρίστατο στην ίδια συνάντηση, για την δρομολόγηση του  μεγαλύτερου μέρους των παρεμβάσεων που έχουν προτείνει το προηγούμενο διάστημα οι Δήμοι όλης της χώρας στην Οργανωτική Επιτροπή “Ελλάδα 2021”, προκειμένου να τιμήσουν το ένδοξο παρελθόν της πατρίδας μας και να θέσουν τις βάσεις περαιτέρω αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών των ΟΤΑ προς τους πολίτες, εξασφαλίστηκε ένα ποσό της τάξης των 50 εκατ. ευρώ, από το πρόγραμμά “Αντώνης Τρίτσης”.

Σε πρώτη φάση, θα προχωρήσει η διαδικασία υλοποίησης 102 δράσεων ή δημιουργίας νέων υποδομών που έχουν ωριμάσει σε επίπεδο μελετών και θα ακολουθήσει η κατασκευή ενός τουλάχιστον έργου και στους 332 Δήμους της χώρας.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, και λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες συνθήκες αναφορικά με την εξάπλωση του κορονοϊού COVID – 19 στην περιοχή μας ενημερώνει τους πολίτες  ότι για λόγους δημόσιας υγείας και αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού εντός των Υπηρεσιών της  Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και Θάσου, η εξυπηρέτηση  των πολιτών από τις υπηρεσίες θα γίνεται τηλεφωνικά, ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις ή όταν δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά θα εξυπηρετούνται δια ζώσης μετά από προγραμματισμένη συνάντηση (ραντεβού).

Η είσοδος θα πραγματοποιείται μόνο από την οδό Εθνικής Αντίστασης.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας απευθύνει έκκληση σε όλους  τους συμπολίτες  ανεξαρτήτου ηλικίας, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς στην τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού. Η επέλαση της δεύτερης φάσης της πανδημίας του SARS-CoV-2 δείχνει τα δόντια της με εμφατικό τρόπο, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά σε ολόκληρη την υφήλιο. Όλα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί με την άφιξη του χειμώνα και την επικράτηση χαμηλότερων θερμοκρασιών.

Τα όπλα  μέχρι την πολυπόθητη έλευση του ασφαλούς και αποτελεσματικού συνάμα εμβολίου δυστυχώς είναι  η  σωστή χρήση σωστής Μάσκας παντού (καλυμμένη μύτη-στόμα, απλή χειρουργική για τους   ευαίσθητους,   διπλή   ή   τριπλή   υφασμάτινη   για  τους  υπόλοιπους  συμπολίτες  μας και η  αυστηρή τήρηση των Αποστάσεων  με αποφυγή συγχρωτισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Σωτήρη Παπαδόπουλο το πρόγραμμα βγήκε το 2016 και αφορά την καταγραφή της κίνησης των οχημάτων.

ΤΕΣΤ

Σε τεστ για κορωνοϊό, υποβλήθηκαν δέκα άτομα της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, μαζί με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Κυριάκο Σταυρίδη, μετά το θετικό κρούσμα που εντοπίστηκε σε υπάλληλο της εν λόγω Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη όλα τα τεστ ήταν αρνητικά ενώ ο ίδιος για προληπτικούς λόγους είναι σε κατ` οίκον περιορισμό. 

ΑΜΕΑ

Σε μία δικαστική υπόθεση περίπτωσης επαιτείας παρουσιάστηκε ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑΜΕΑ κ. Σμάραγδος Κρεμμύδας. Επρόκειτο για μία ομάδα Ρουμάνων που επαιτούσε με το πρόσχημα ότι θα έκαναν μία μονάδα  για κουφούς στην χώρα τους. Ο κ. Κρεμμύδας ανέφερε πως οι ίδιοι ενημέρωσαν την Αστυνομία ενώ οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν ερήμην τους αφού είχαν απελαθεί.

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Με  τον καλύτερο τρόπο τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφαλείας λειτουργούν τα Φροντιστήρια Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Φροντιστηρίων κ. Αργύρη Μυστακίδη τα τμήματα τους είναι ολιγομελή και φροντίζουν οι αίθουσες να αερίζονται και να απολυμαίνονται διαρκώς.

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ

Στην Καβάλα βρέθηκαν  στελέχη της Εγνατίας Οδού ΑΕ για να κάνουν αυτοψία για την Περιμετρική οδό της Καβάλας. Σε σχετικές δηλώσεις  ο δήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης  ο οποίος συναντήθηκε μαζί τους, σημείωσε ότι  οι μηχανικοί  έκαναν την αυτοψία και θα συμπληρώσουν την μελέτη για την Περιμετρική. Άλλωστε η Περιμετρική  θεωρείται κομμάτι της   Εγνατίας Οδού  και υπάρχει και Περιβαλλοντική Μελέτη  έτοιμη.

ΔΣ

«Δια ζώσης» κεκλεισμένων των θυρών θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου , την 29η  Οκτωβρίου στις  19:00 μ.μ., στην αίθουσα του Καλογερικού στη Θάσο Θάσου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί σειράς  θεμάτων με σημαντικότερο αυτό  περί αύξησης ωρών απασχόλησης προσωπικού ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ καθαριότητας σχολικών μονάδων  μερικής απασχόλησης.

ΔΙΑΝΟΜΗ

Το Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Νέστου, «ΕΥνεστία» προχώρησε στη διανομή τροφίμων μακράς διαρκείας και κρέατος, στους δικαιούχους του Κοινωνικού Προγράμματος. Η διανομή πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Νέστου, από την Τρίτη 20 έως και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020. Την περίοδο των Χριστουγέννων θα γίνει ανάλογη διανομή προϊόντων, από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.  Αξίζει ν’ αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια της διανομής τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία των κατοίκων και την αποφυγή εξάπλωσης του Covid-19.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast