Σχόλια…..

ΕΚΛΕΙΣΕ

Έκλεισε ο 6ος όροφος της πρώην Νομαρχίας στο Διοικητήριο καθώς ένας υπάλληλος προσβλήθηκε από κορωνοϊό…

ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ

Μόλις έγινε γνωστό το θέμα για το κλείσιμο του 6ου ορόφου του Διοικητηρίου, η επισκεψιμότητα μειώθηκε αισθητά…. Κυριολεκτικό μούδιασμα…

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ

H Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου  και ώρα 13:30 μεσημβρινή, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Καβάλας με μοναδικό θέμα την ανάδειξη προσωρινής διοικούσης επιτροπής και την εξουσιοδότηση αυτής για την διενέργεια αρχαιρεσιών. Παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής νέων μελών χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Το Επιμελητήριο Καβάλας  ενημερώνει ότι ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την 3η Πρόσκληση του προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων εργαζομένων στον κλάδο του βιβλίου, με ημερομηνία λήξης κατάθεσης αιτήσεων την 15η Νοεμβρίου 2020. Το πρόγραμμα αφορά τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ηπείρου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Νοτίου Αιγαίου και δίνει την ευκαιρία στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που θα συμμετάσχουν να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις και δεξιότητες που θα έχουν θετική επίπτωση στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Διευκρινίζεται ότι αίτηση μπορούν να υποβάλουν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας (πλήρης ή μερική απασχόληση), σε οποιονδήποτε κλάδο ή τομέα απασχολούνται.

Η κατάρτιση έχει διάρκεια 90 ωρών και οι ωφελούμενοι αμείβονται με 5 ευρώ/ώρα (σύνολο 450 ευρώ).

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Επιμελητήριο Καβάλας με  τη Συντονιστική Επιτροπή Επαγγελματιών Θάσου, τον Σύλλογο καταστηματαρχών Ν. Ηρακλείτσας, τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Παραλίας Οφρυνίου και το Σωματείο Επαγγελματιών Κεραμωτής διοργανώνουν την Παρασκευή  23 Οκτωβρίου και ώρα 12:00 μ.μ.  στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Καβάλας, εκδήλωση  προκειμένου να συζητηθεί το κρίσιμο ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με το πρόγραμμα:   «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν  από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια ΑΜΘ».

ΜΕΤΙΟΣ

Οι δυνατότητες αμερικανικών επενδύσεων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ήταν το θέμα των συζητήσεων που είχε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος με τον Επιτετραμμένο στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Ντέιβιντ Μπέργκερ και τη νέα Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κ. Ελίζαμπεθ Λι, στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Ο κ. Μέτιος ανέπτυξε στους Αμερικανούς διπλωμάτες τα πλεονεκτήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στους τομείς των μεταφορών, της ενέργειας, της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού και του πολιτισμού υπογραμμίζοντας τη διασυνοριακότητα και τον κομβικό χαρακτήρα της γεωγραφικής της θέσης.

Ο κ. Περιφερειάρχης τόνισε επίσης ότι η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων αποτελεί κεντρικό αναπτυξιακό στόχο της Διοίκησής του και ότι στηρίζει κάθε σοβαρή επενδυτική πρωτοβουλία που στοχεύει στη βιώσιμη, πραγματική ανάπτυξη.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Προχθές , με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, δήλωσε ότι τιμούν  την προσφορά και τις θυσίες των ανθρώπων που εργάζονται για την ειρήνη, την ευνομία, την ελευθερία και την ασφάλεια των συμπολιτών μας. Με πρότυπο τη γενναιότητα, την ακεραιότητα και το ήθος του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Αγίου Αρτεμίου, οι Έλληνες Αστυνομικοί αποδεικνύετε καθημερινά το υψηλό αίσθημα ευθύνης που σας διακατέχει, απέναντι στην Πολιτεία και στα Ιδανικά που αντιπροσωπεύει ο όρκος σας.

ΩΔΕΙΟ

Μετά  από ενδεδειγμένο εργαστηριακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε καθηγητή  του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας  για την ύπαρξη ή μη του Covid 19, αυτός βρέθηκε με επιβεβαιωμένη λοίμωξη. Μετά από επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία πραγματοποιήθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την διαδικασία αντιμετώπισης του περιστατικού, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ προέβησαν  αμέσως στην απαραίτητη απολύμανση όλων των χώρων του Ωδείου. Προκειμένου να διασφαλίσουν  την υγεία των μαθητών και όλων των εργαζόμενων και για να μπορέσει να γίνει η ιχνηλάτηση όλων των επαφών που είχε ο καθηγητής, το ωδείο θα παραμείνει κλειστό για προληπτικούς λόγους έως και την Δευτέρα 26 Οκτώβριου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται όλα διαδικτυακά.

ΙΟΣ

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει ο κορωνοϊός στην Καβάλα καθώς τα κρούσματα παρουσιάζουν  αυξητικές τάσεις. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αλέξη Πολίτη η κατάσταση είναι αναμενόμενη καθώς πλέον οδεύουμε στον χειμώνα με τις χαμηλές θερμοκρασίες που ευνοούν την διάδοση του ιού.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Το ΤΑΙΠΕΔ προχώρησε σε διαγωνισμό για την παραχώρηση του κοιτάσματος φυσικού αερίου στον Νότιο Πρίνο. Η Ενεργειακή Αιγαίου ήδη κατέθεσε την οικονομική της πρόταση σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της κ. Σωτήρη Χιωτάκη. Η εταιρεία κατέθεσε πλήρη φάκελο διεκδικώντας το έργο.

ΑΛΙΕΙΑ

Ο Δήμος Καβάλας υπέβαλε πρόταση στο πρόγραμμα ΕΠΑΛ Αλιείας και αφορά την τοποθέτηση δύο ωκεανολογικών σταθμών στο Λιμάνι και στο Παληό Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Γιώργος Μιχαηλίδης σημείωσε σε δηλώσεις του ότι στόχος είναι να εντοπίζουν άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν στην ποιότητα των θαλασσίων υδάτων καθώς και να γνωρίζουν την ακριβή εικόνα των κυματισμών..

ΘΑΣΟΣ

Διαμαρτύρονται έντονα οι ξενοδόχοι της Θάσου για το γεγονός ότι εξαιρούνται από το πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης της Περιφέρειας. Η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Πολυμέρου Μαρία δήλωσε πως επιδιώκουν  να αλλάξει το πρόγραμμα πάση θυσία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας ενημέρωσε τους μαθητές για το κίτρινο καπάκι και το πρόγραμμα ανακύκλωσης. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Κυριάκο Σταυρίδη κάθε Παρασκευή θα ενημερώνουν 5 σχολεία. Ήδη η Υπηρεσία ενημερώνει με έντυπο υλικό όλα, τα σχοελία της Καβάλας για το πρόγραμμα ανακύκλωσης.

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης, επισκέφθηκε προχθές με την Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της ΠΕ Καβάλας, κα. Αικατερίνη Κωνσταντινίδου, τον κινητό σταθμό Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης που βρίσκεται στον οικισμό Χαλκερού του Δήμου Καβάλας.

Μετά το τέλος της επιθεώρησης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε ότι  από τις 13-10-2020 το απόγευμα γίνονται Μετρήσεις Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης στην περιοχή του οικισμού Χαλκερού Δήμου Καβάλας με την χρήση κινητού σταθμού ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης που έχει μισθώσει η ΠΕ Καβάλας. Από τις έως τώρα μετρήσεις δεν προκύπτουν υπερβάσεις των θεσμοθετημένων ορίων. Για την ΠΕ Καβάλας προέχει η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας των πολιτών, γι’ αυτό και θα συνεχίσουν τις αντίστοιχες μετρήσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast