Σχόλια….

ΑΥΞΑΝΟΥΝ….

Άρχισαν να αυξάνουν τα κρούσματα κορωνοϊού και στην Καβάλα… Λέτε να πάμε σε τοπικό Lock Down;

ΤΕΧΝΙΚΗ

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου καβάλας μεταφέρθηκε στο κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας. Το οποίο είναι ιδιαίτερα λειτουργικό.

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ

H Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας συγκαλεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση, την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου  και ώρα 13:30 μεσημβρινή, στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Καβάλας με μοναδικό θέμα την ανάδειξη προσωρινής διοικούσης επιτροπής και την εξουσιοδότηση αυτής για την διενέργεια αρχαιρεσιών. Παράλληλα θα υπάρχει δυνατότητα εγγραφής νέων μελών χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Στην τροχιά των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης  δύο αιώνων από τον εθνικό ξεσηκωμό του 1821, που θα κορυφωθούν  με τη νέα χρονιά, ο Όμιλος Καβάλας για τη διάδοση της ελληνικής γλώσσας προσφέρει  ένα επετειακό – συλλεκτικό ημερολόγιο για το 2021 με βασικό περιεχόμενο στο μηνολόγιό του   ντοκουμέντα που  σχετίζονται  με τον αγώνα της εθνικής  αφύπνισης και γλωσσικής μας  συγκρότησης.

Λήμματα από ποικίλες  πηγές –  εκδόσεις  της προεπαναστατικής και επαναστατικής περιόδου,  που σχετίζονται με το κίνημα του ευρωπαϊκού και νεοελληνικού διαφωτισμού , δίνουν  την  ευκαιρία και αφορμή ιστορικού αναλογισμού  στον αναγνώστη σχετικά με το  κλίμα που επικρατούσε στην Ευρώπη και στον επαναστατημένο ελληνισμό  την περίοδο του τέλους  του 18ου και των αρχών του 19 αιώνα.

ΤΕΕ

Η επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου στο πλαίσιο διήμερων επαφών στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας στην Καβάλα, όπου την υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Απόστολος Παυλίδης, ο Αντιπρόεδρος Σωτήρης Λαζαρίδης και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Δημήτρης Κυριαζίδης και Γιώργος Νάστος.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε, έγινε αναλυτική ενημέρωση της κυρίας Αντωνίου για τις τεχνικές λεπτομέρειες σε ζητήματα της περιοχής και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα παρακολούθησης της πορείας και επίσπευσης των διαδικασιών προόδου και ολοκλήρωσης. Το κυρίαρχο θέμα που της τέθηκε ήταν η σιδηροδρομική σύνδεση Εμπορικού Λιμένα Καβάλας με Τοξότες Ξάνθης και η  σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Αμφίπολης – Ν. Καρβάλης.

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

Τα Λιπάσματα Καβάλας ΑΕ θα εγκαταστήσουν εξοπλισμό 5 εκ. ευρώ στις εγκαταστάσεις  τους για την προστασία του περιβάλλοντος. Η Διευθύντρια του εργοστασίου κ. Θεοδώρα Κουλουρά σημείωσε σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ Καβάλας ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα πρωτοποριακό έργο και αύριο θα έρθουν στο εργοστάσιο οι τεχνικοί για να κάνουν το start up. Σε περίπου 10 ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία, ενώ σύμφωνα με την κ. Κουλουρά το έργο αυτό είναι καθαρά περιβαλλοντικό. 

ΣΝΟ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Περιφερειακό Όργανο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας για το θέμα της αντιμετώπισης των δυσμενών καιρικών συνθηκών ενόψει του χειμώνα όπως πλημμύρες και χιονοπτώσεις. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Πολιτικής Προστασίας Κυβράκη στόχος ήταν να συντονιστούν όλοι οι φορείς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΖΗΜΙΕΣ

Μεγάλες ζημίες προκάλεσε η τελευταία κακοκαιρία στα Τενάγη Φιλίππων σε διάφορες αγροτικές καλλιέργειες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Θέμη Καλλπακίδη κυρίως επλήγησαν καλλιέργειες  καλαμποκιού και σόγιας.

ΕΠΑΦΕΣ

Σειρά επαφών με επαγγελματικούς φορείς έχει κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας στο πλαίσιο της ενημέρωσης τους για τα προβλήματα τω ν επαγγελματιών. Η βουλευτής κ. Τάνια Ελευθεριάδου σημείωσε πως στόχος τους είναι η άμεση ενημέρωση και η στήριξη των επαγγελματιών. Χθες το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με το προεδρείο του Σωματείου Καφεζυθοπωλών και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κλάδου.

ΙΟΣ

Τρία κρούσματα με κορωνοϊό διαγνώστηκαν στο Νοσοκομείο Καβάλας τις τελευταίες ημέρες, αλλά σύμφωνα με τον  Διοικητή του κ. Κλειτσιώτη Ντίνο πρόκειται για κρούσματα που εντοπίστηκαν από ιχνηλάτηση.  Επίσης πέντε κρούσματα κορωνοϊού εντοπίσθηκαν στο Ελαιοχώρι του Δήμου Παγγαίου. Όλα τα κρούσματα είναι ήπια όπως το διαβεβαίωσε ο Αντιδήμαρχος κ. Πριονίδης.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Σε δύο έχουν περιοριστεί τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Καβάλας – Πρίνου ενώ λόγω κορωνοϊού είναι πολύ πιθανόν από 1ης Νοεμβρίου η γραμμή να καταργηθεί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη με πρόσχημα τον  κορωνοϊό οι ναυτιλιακές εταιρείες στοχεύουν να καταργήσουν την γραμμή.

ΕΛΕΓΧΟΙ

Εντατικούς ελέγχους πραγματοποιεί η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας στους πεζόδρομους σε μία προσπάθεια να εξαλειφθεί η καταπάτηση τους από διάφορα οχήματα. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο κ. Μουμτσάκη  διαρκώς προσπαθούν για την προστασία των πεζόδρομων.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Το Επιμελητήριο Καβάλας  ενημερώνει ότι ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την 3η Πρόσκληση του προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων εργαζομένων στον κλάδο του βιβλίου, με ημερομηνία λήξης κατάθεσης αιτήσεων την 15η Νοεμβρίου 2020. Το πρόγραμμα αφορά τις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Κρήτης, Ηπείρου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Νοτίου Αιγαίου και δίνει την ευκαιρία στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που θα συμμετάσχουν να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις και δεξιότητες που θα έχουν θετική επίπτωση στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Διευκρινίζεται ότι αίτηση μπορούν να υποβάλουν ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας (πλήρης ή μερική απασχόληση), σε οποιονδήποτε κλάδο ή τομέα απασχολούνται.

Η κατάρτιση έχει διάρκεια 90 ωρών και οι ωφελούμενοι αμείβονται με 5 ευρώ/ώρα (σύνολο 450 ευρώ).

ΕΞΕΔΡΑ «Κ»

H Energean εκδήλωσε ενδιαφέρον στο πλαίσιο του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάθεση της σύμβασης παραχώρησης της χρήσης, ανάπτυξης και εκμετάλλευσης του υπόγειου φυσικού χώρου του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα» ως χώρου αποθήκευσης φυσικού αερίου. Πρόκειται για ένα project το οποίο έχει εισηγηθεί η Energean ήδη από το 2011 και το οποίο αποτελεί όρο επιβίωσης και βασική παράμετρο για τη συνέχιση της λειτουργίας της παραγωγής υδρογονανθράκων στον Πρίνο και τη διασφάλιση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast