Σχόλια….

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ

Επαναλειτούργησαν από χθες τα σχολεία και στην Καβάλα με τους μαθητές να προσέρχονται νωρίς το πρωί σε αυτά. Πλην όμως ο αγιασμός έγινε στις 11 το πρωί και τα παιδιά καθόντουσαν  ώρες ολόκληρες στο προαύλιο…. Ποιος το σκέφτηκε αυτό;

ΣΧΟΛΕΙΑ

Στάση αναμονής τηρεί η Ένωση Συλλόγων Γονέων Καβάλας με την επαναλειτουργία  των σχολείων. Σύμφωνα με την πρόεδρο της Ένωσης κ. Μαριάννα Δρόσσου  το κυρίαρχο θέμα είναι να υπάρχουν καθαρίστριες στα σχολεία, ενώ χαρακτήρισε δύσκολο το ζήτημα με τις μάσκες για τους μαθητές. Πάντως όπως αποδέιχθηκε οι καθαρίστριες δεν επαρκούν…

ΔΙΑΝΟΜΗ

Εξάλλου χθες, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, στα δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αστυνομικοί διένειμαν  ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακού περιεχομένου στους μικρούς μαθητές και στους γονείς τους.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Με υπουργούς συναντήθηκε   και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας στην ΔΕΘ. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου τους μετέφερε τα σημαντικότερα ζητήματα των επιχειρηματιών της Καβάλας και  του επέδωσε  ένα εγχείρημα με τις προτάσεις τους.  Ο κ. Δέμπας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι προτάσεις τους θα εισακουστούν.

ΛΕΚ

Χθες επαναλειτούργησε  το Λύκειο Ελληνίδων τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Λυκείου κ. Μαρίνα Φιλιππίδου θα φοράνε όλοι μάσκα στις διάφορες δράσεις τους πλην των χορευτών γιατί είναι επικίνδυνο.

 ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών  Καβάλας διοργανώνει εκδήλωση προς τιμή του εκλιπόντος συναδέλφου Αναστάσιου Μεταξά την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 7.30 το απόγευμα  στο θερινό κινηματογράφο «Ζέφυρος». Δεδομένου των περιοριστικών μέτρων λόγω   COVID, για τη συμμέτοχη κάθε ενδιαφερομένου, θα πρέπει να προηγηθεί επικοινωνία με τη γραμματεία της ΟΕΒΕ καθημερινά από τις 10 το πρωί  έως τη 1 μετά το μεσημέρι.                                              

ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας διοργανώνει  διήμερες εκδηλώσεις που θα γίνουν στο χώρο του εντευκτηρίου του, έναντι Αγίου Σίλα θέση Τακάν, πάνω από το Κωνστάντειο Γηροκομείο Καβάλας την Τετάρτη 16/9 και την Πέμπτη 17/9.

Οι εκδηλώσεις γίνονται στο πλαίσιο του εορτασμού του Παρεκκλησίου της Αγίας Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που ισχύουν σε εκκλησιαστικούς χώρους και θρησκευτικές τελετές (αποστάσεις, μάσκες) προκειμένου να προστατευτούν οι συμμετέχοντες από τη μετάδοση του covid19.Οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για  την έναρξη της νέας φυσιολατρικής χρονιάς αναβάλλονται.

ΔΙΑΝΟΜΗ

Ο Δήμος Καβάλας, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «ΣΥΝ-ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας/Θάσου, στο πλαίσιο δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων και συγκεκριμένα είδη Παντοπωλείου, ΒΥΣ, ελαιόλαδο, κρέας και φέτα  έως Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου.  Η διανομή ξεκίνησε χθες.

Σημειώνεται ότι οι παραλαβή των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί για τη Δημοτική Ενότητα Καβάλας από το σημείο διανομής – Κεντρικές Αποθήκες Δήμου Καβάλας Στρατόπεδο Κωτσάλου και για τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων από το σημείο διανομής Παλαιό Δημαρχείο Φιλίππων – Κρηνίδες.

ΜΟΥΣΕΙΟ

Το Μουσείο Καπνού του Δήμου Καβάλας θα παραμείνει κλειστό έως και σήμερα, λόγω ετήσιων τακτικών εργασιών συντήρησης.

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη με τους φορείς μεταφοράς για την μεταφορά των μαθητών. Όπως εξήγησε οι μεταφορές  από χθες   είναι δωρεάν.  Ο κ. Αντωνιάδης ήρθε σε πλήρη συμφωνία με τους φορείς μεταφοράς διευθετώντας όλες τις εκκρεμότητες.

ΣΧΟΛΕΙΑ

Ολοκληρώθηκε  η καθαριότητα στα σχολεία του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας ολοκληρώθηκαν όλες οι εργασίες. Παράλληλα τοποθέτησαν και κάδους ανακύκλωσης χαρτιού και χαρτονιών.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό στην  Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Καβάλας κ. Νίκο Ίμβρο οι ελλείψεις ξεπερνούν τα 30 άτομα. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα των ελλείψεων κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή η βουλευτής Καβάλας κ. Τάνια Ελευθεριάδου.

ΟΔΟΠΟΙΪΑ

Με την αποκατάσταση του οδοστρώματος ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση του προβληματικού δικτύου στον κεντρικό δρόμο του Δημοτικού Διαμερίσματος των Φιλίππων.

Συνολικά αντικαταστάθηκαν περί τα 1000 μέτρα του κεντρικού αγωγού στους Φιλίππους.

Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν στο δευτερεύον δίκτυο το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΝΟΜΗ

Η Ιερά Μητρόπολις Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, ως Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «ΣΥΝ-ΠΡΑΤΤΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας/Θάσου, στο πλαίσιο δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), γνωστοποιεί ότι θα πραγματοποιηθεί σήμερα διανομή τροφίμων και συγκεκριμένα είδη Παντοπωλείου, ΒΥΣ, ελαιόλαδο, κρέας και φέτα.

Σημειώνεται ότι η παραλαβή των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί από το σημείο διανομής – Τραπέζι της Αγάπης κάτω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Παύλου Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *