Σχόλια…..

ΣΤΑΘΜΟΙ

Λειτουργήσουν πλέον όλοι οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καβάλας με την μάσκα να είναι προαιρετική για τα παιδιά. Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Ξουλόγης σημείωσε ότι βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα με πλήρη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Συνεχίζουν την λειτουργία τους τα ξενοδοχεία της Θάσου και κατά την διάρκεια του Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων κ. Πάρη Παρασχούδη την διάρκεια του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ενισχυθεί η Θάσος από Γερμανούς τουρίστες καθώς και Πολωνούς και Τσέχους.

ΚΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ

Πάντως παρότι διανύουμε τον Σεπτέμβριο εν μέσω μάλιστα πανδημίας, η τουριστική εικόνα της Θάσου είναι καλή!

ΠΑΝΑΓΙΑ

Ο Σύλλογος Κατοίκων Παναγίας Καβάλας χαιρετίζει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης στην συνοικία τους που θέλει να εφαρμόσει ο Δήμος Καβάλας.  Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Φώτης Λαζαρίδης σημείωσε ότι ευελπιστούν ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά.

ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΟ

Αμερικανικό ενδιαφέρον εκδηλώθηκε για το γεωθερμικό πεδίο Ακροποτάμου. Ο Αντιδήμαρχος κ. Μποσμπότης υπογράμμισε ότι η ΡΑΕ τους παραχώρησε για 30 χρόνια το πεδίο και ήδη έχει εγκριθεί και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.  Ήδη εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από αμερικανική εταιρεία για μία γεωθερμική καλλιέργεια.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ένα χρόνο συμπλήρωσε η Διοίκηση του Θεόδωρου Μουριάδη στον Δήμο Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών κ. Λεωνίδας Παππάς σημείωσε ότι παρά τις δυσκολίες του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής και του κορωνοϊού, η διοίκηση τους έχει προσφέρει σημαντικό έργο.  Σύντομα θα γίνει ένας απολογισμός της Διοίκησης και παρουσίαση του προγραμματισμού.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Επέστρεψε μετά από 2 μήνες στην ενεργό δράση ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Παναγιώτη Φώτου  επαναλειτουργούν με όλα τα μέτρα ασφαλείας ενώ ήδη έχουν προγραμματίσει σειρά δράσεων.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκαν οι θερινές εκπτώσεις και στην Καβάλα με την εμπορική κίνηση να είναι μειωμένη κατά 50%. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννη Κελγιώργη σε αυτό συντέλεσε και η ανυπαρξία τουριστών από την πόλη της Καβάλας. Ο ίδιος προέβλεψε κλείσιμο επιχειρήσεων κατά 15%.

ΣΧΟΛΕΙΑ

Ξεκίνησε ουσιαστικά  η λειτουργία των σχολείων με όλα τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ιωσηφίδη Αλέξανδρο στόχος τους είναι να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία με όλους τους μαθητές, ενώ θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΤΗΡΙΑ

Τα συσκευαστήρια σταφυλιών του Παγγαίου επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Αντωνιάδης. Σε δηλώσεις του τόνισε πως τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ενώ οι εξαγωγές συνεχίζονται κανονικά και τα μηνύματα είναι αισιόδοξα. Ο κ. Αντωνιάδης παράλληλα ανακοίνωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για να προχωρήσει σε ετήσιο απολογισμό δράσης της θητείας του.

ΜΟΝΑΔΕΣ

Με δεδομένο πως οι σχολικές μονάδες σήμερα, δεν έχουν καθαριστεί και για αρκετές μέρες ακόμη δεν θα έχουν τοποθετηθεί καθαρίστριες λόγω της διαδικασία πρόσληψης που δεν έχει ολοκληρωθεί, το Διοικητικό Συμβούλιο  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  προτείνει όλοι οι εκπαιδευτικοί αφού κάνουν  ανάληψη υπηρεσίας να παραμείνουν  σε έναν ασφαλή χώρο του σχολείου.

Μέχρι να ολοκληρωθεί η καθαριότητα, οι σύλλογοι διδασκόντων να συνεδριάζουν εκεί και οι Διευθυντές/ Διευθύντριες και προϊστάμενοι/ προϊσταμένες να αποστείλουν έγγραφο στη Διεύθυνση που να επισημαίνει πως δεν διασφαλίζεται η υγεία εκπαιδευτικών και κοινού.

ΕΛΜΕ

Με ανακοίνωση της η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης με ανακοίνωση της τονίζει πως έθεσαν στο Υπουργείο Παιδείας τα ζητήματα της   υγειονομικής θωράκισης των σχολείων και την διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης στην εκπαίδευση μαθητών που αδυνατούν, για λόγους υγείας,  να παρακολουθήσουν τη δια ζώσης διδασκαλία.

ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ

Βέβαια ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κ. Τότης διευκρίνισε ότι η απόφαση δεν ήταν ομόφωνη σε ότι αφορά την ανακοίνωση, καθώς ο ίδιος και ένας συνάδελφος του διαφώνησαν.

 ΣΚΑΚΙ

Από την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου αρχίζει στο Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας η νέα εκπαιδευτική περίοδος, με πιστή τήρηση του εγκεκριμένου για το σκάκι υγειονομικού πρωτοκόλλου. 

Τα μαθήματα σκακιού στα τμήματα αρχαρίων και οι προπονήσεις των προχωρημένων θα γίνονται καθημερινά από 4 έμπειρους εκπαιδευτές – προπονητές στο Εντευκτήριο του Σκακιστικού Ομίλου.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ

Όπως δήλωσε χθες ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Βαγγέλης Παππάς, δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.  Εξήγησε ότι δοκιμάστηκε 2 φορές και διαπίστωσε ότι οι Καβαλιώτες έχουν άλλο πολιτικό κριτήριο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *