Σχόλια…..

ΣΥΣΚΕΨΗ

Η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κάθε πολίτη ξεχωριστά και η έμφαση στην ατομική ευθύνη, με στόχο τη μείωση της μετάδοσης του κορωνοϊού, ήταν τα κύρια μηνύματα που προέκυψαν από την συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Κώστα Αντωνιάδη, παρουσία φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπηρεσιακών παραγόντων.

O προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου 2020 η μετάδοση του κορωνοϊού γινόταν αλλού, ενώ τώρα η μετάδοση γίνεται μέσα στην κοινότητα, καθώς κι ότι πλέον μπορούμε να κολλήσουμε τον ιό από οπουδήποτε!

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σε αυτή την περίπτωση φτιάχνουμε τείχος για την προστασία της κοινότητας και κλείνουμε την πόρτα στον κορωνοϊό, ενώ εκτίμησε ότι μπαίνουμε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Απέκλεισε δε τα γενικευμένα μέτρα στην κοινότητα, διότι, όπως είπε σχετικά αυτά θα είναι καταστροφικά.

ΨΕΚΑΣΜΟΙ

Στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το έτος 2020, και λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των επιπτώσεων που προκαλούν τα νοσήματα που μεταδίδονται με διαβιβαστές όπως τα κουνούπια, θα πραγματοποιηθούν  ψεκασμοί υπέρμικρου όγκου (ULV) από αέρος στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νέστου (ενδεικτικά αναφέρονται οι περιοχές Ποντολιβάδου, Ερατεινού, Χρυσούπολης, Κεραμωτής),  την Παρασκευή   από τη δύση του ηλίου και για δύο ώρες.

 ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ

Συνεργεία του Δήμου Νέστου  ξεκίνησαν για ακόμη μία φορά την απολύμανση Δημοσίων χώρων για την αντιμετώπιση του Covid-19.

ΔΙΑΚΟΜΑΤΙΚΗ – ΘΑΣΟΣ

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης σχετικά με τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την ανάπτυξη της Θράκης, δήλωσε ότι  η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αποτελεί ενιαία διοικητική ενότητα αποτελούμενη από έξι (6) Περιφερειακές Ενότητες, ενώ από την συγκρότησή της εκτείνεται σε δύο γεωγραφικά διαμερίσματα, της Θράκης και της Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο αυτό εκφράζουν ως Δήμος Θάσου την πεποίθησή τους ότι οποιαδήποτε ενέργεια – -παρέμβαση οδηγεί στην αύξηση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων δεν οδηγεί στην ανάπτυξη και την πρόοδο και γι αυτό δε τους βρίσκει σύμφωνους.

«Πιστεύουμε ότι η Διακομματική Επιτροπή πρέπει να αφορά στο σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και όχι μόνο το γεωγραφικό διαμέρισμα της Θράκης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΜΑΣΚΑ

Έπειτα από την αύξηση που καταγράφηκε στα κρούσματα COVID-19 στη χώρα μας, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως πλέον  καθίσταται υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας στους χώρους των γραφείων όπου υπάρχει επαφή με κοινό.

Αυτονόητα και σε εφαρμογή της εν λόγω απόφασης, ισχύει από χθες  η υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εργαζόμενους στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας και το κοινό που επισκέπτεται τα γραφεία του Τμήματος στην Καβάλα και τη Δράμα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνιοΙού στον Νομό  Καβάλας γεγονός που ανησυχεί τους αρμόδιους του Νοσοκομείου Καβάλας. Σύμφωνα με τον Διοικητή του κ. Ντίνο Κλειτσιώτη υπάρχει τις τελευταίες ημέρες μία έξαρση ενώ το ευχάριστο είναι ότι δεν υπάρχουν κρούσματα στον ιατρικό κόσμο. Παράλληλα ανησυχητική χαρακτήρισε την κατάσταση με τον κορωνοϊό, ο Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αλέξης Πολίτης. Όπως εξήγησε υπάρχει πλέον μία διασπορά του ιού με ότι αυτό συνεπάγεται.

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μία Διακοματική Επιτροπή συστάθηκε για την ανάπτυξη της Θράκης εξαιρώντας την Δράμα και την Καβάλα που αποτελούν ενότητες της ίδιας Περιφέρειας. Το μέλος της Επιτροπής και βουλευτής κ. Δημήτρης Καιρίδης σημείωσε ότι η επιτροπή θα εξετάσει μία σειρά προτάσεων για την ανάπτυξη της Θράκης. Επίσης εξήγησε πως ουσιαστικά δεν εξαιρείται η Καβάλα και η Δράμα καθώς η χρηματοδότηση αφορά όλη την Περιφέρεια.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ

Λόγω κορωνοϊού θα πληρωθούν άμεσα οι Σχολικοί Τροχονόμοι Καβάλας. Η πρόεδρος του Συλλόγου τους κ. Μαρία Προδρομίδου σημείωσε πως επιδιώκουν μία συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών για να λυθεί μόνιμα το πρόβλημα τους. Υπενθυμίζεται ότι επί 23 χρόνια είναι εθελοντές.

ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ

Τα 40 χρόνια συμπληρώνει φέτος το Φεστιβάλ Ακοντίσματος που ξεκίνησε την Παρασκευή με συναυλία με τον Σωκράτη Μάλαμα στο Ακόντισμα της Νέας Καρβάλης. Ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης υπογράμμισε πως το θέατρο Ακοντίσματος πληροί όλες τις προϋποθέσεις για μη συγχρωτισμό.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Από 1ης Ιουλίου έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας πλην όμως δεν έχει αυξηθεί η επιβατική κίνηση. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Γιάννη Χαλεπιάδη παρότι πύκνωσαν τα δρομολόγια η επιβατική κίνηση παραμένει η ίδια. Την ίδια ώρα οι επιβάτες σέβονται την χρήση μάσκας.

COSMOPOLIS

Σε πολύ καλό επίπεδο είναι το Φεστιβάλ Cosmopolis βρίσκεται στην πρώτη του φάση ενώ στις 24 Αυγούστου θα ξεκινήσει η κύρια φάση του. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του κ. Άλκης Ζοπόγλου σημείωσε ότι όλες οι εκδηλώσεις έχουν απόλυτη επιτυχία.

TENAΓΗ

Η πλειοψηφία των χωραφιών στα Τενάγη Φιλίππων έχουν σπαρθεί. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου κ. Καλαπακίδη τους ανησυχεί η αύξηση της θερμοκρασίας και η συνεχής ανομβρία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast