Σχόλια…..

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Πέντε  νέα κρούσματα κορωνιοΙού διαπιστώθηκαν σε πολίτες της Καβάλας που διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Ξενοφών Κροκίδης σημείωσε ότι η κατάσταση είναι πλέον ανησυχητική.

ΜΕΙΩΜΕΝΗ

Ιδιαίτερα μειωμένη είναι η τουριστική κίνηση στην Θάσο με πολλές ακυρώσεις κρατήσεων. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία μειούμενη κίνηση τουριστών. Στα ευχάριστα είναι η απευθείας αεροπορική σύνδεση με το Βουκουρέστι Ρουμανίας.

ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ

Μία Διακοματική Επιτροπή συστάθηκε για την ανάπτυξη της Θράκης εξαιρώντας την Δράμα και την Καβάλα που αποτελούν ενότητες της ίδιας Περιφέρειας. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος υπογράμμισε ότι η Καβάλα και η Δράμα έχουν πληγεί πολλές φορές από την συμμετοχή τους στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

ΒΥΘΟΣ

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κυριάκος Σταυρίδης και οι εκπρόσωποι της Περιβαλλοντικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης isea,  παρουσίασαν την Παρασκευή    στις 5 το απόγευμα  στην Νέα Καρβάλη, τη δράση υποβρύχιου καθαρισμού στην παραλία της Νέας Καρβάλης, ενώ παράλληλα  αναφέρθηκαν  και στις αντίστοιχες δράσεις που  πραγματοποιήθηκαν   χθες  Κυριακή 26 Ιουλίου, στο Περιγιάλι και την Καλαμίτσα. Ο κ.  Σταυρίδης σημείωσε πως κατέδειξαν σε τι κατάσταση είναι ο βυθός της θάλασσας προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες.  Διότι αναδύθηκαν δεκάδες ογκώδη αντικείμενα ακόμη και βυθισμένη βάρκα.

ΔΩΜΑΤΕΙΑ

Αρνητική είναι η εικόνα στα ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Θάσο. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων κ. Γιάννης Μαρκιανός υπογράμμισε πως η κατάσταση είναι τραγική καθώς οι ακυρώσεις κρατήσεων είναι καταλυτικές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Νομικό Πρόσωπο «Αλληλεγγύη» του Δήμου Καβάλας απέσυρε χθες την έφεση για τις εργαζόμενες στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Την ίδια ώρα που έχουν προκηρυχθεί 18 μόνιμες θέσεις για την Καβάλα. Η εκπρόσωπος των Εργαζομένων στο πρόγραμμα στον Δήμο Καβάλας κ. Κοκοτζή σημείωσε ότι το θέμα ήταν να αποσυρθεί η έφεση.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ο Δήμος Παγγαίου είναι ο μοναδικός στον Νομό Καβάλας που έχει αξιόλογη τουριστική κίνηση… Ο δήμαρχος κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε όλα τα επίπεδα ενώ βασίζονται σημαντικά στον οδικό τουρισμό.

ΑΓΟΡΑ

Μεγάλη πτώση παρατηρείται στην εμπορική κίνηση της αγοράς Καβάλας παρά το γεγονός ότι διανύουμε θερινές εκπτώσεις. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννη Κελγιώργη αυτό οφείλεται και στην σημαντική πτώση της τουριστικής κίνησης.

ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Λεωνίδα Καστανά, μετέβησαν στο Αγροτικό Κτηνιατρείο, και το Γραφείο Αγροτικής Οικονομίας της Π.Ε. Καβάλας που βρίσκεται στο Λιμένα Θάσο, προκειμένου να διαπιστώσουν την ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του εν λόγω κτηρίου.   

Μετά την εποπτεία των εργασιών ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και ανακαίνισης του αγροτικού κτηνιατρείου, και του Γραφείου Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας που βρίσκεται στο Λιμένα της Θάσου, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. να διαθέτει ένα σύγχρονο κτήριο που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και στις ανάγκες, τόσο των υπαλλήλων της, όσο και των αγροτών και της κτηνοτρόφων της νήσου Θάσου».

ΧΑΜΟΓΕΛΟ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας, στο πλαίσιο της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά» του Υφυπουργείου Αθλητισμού.

  Αθλητές, πολίτες και εκπρόσωποι φορέων και θεσμών έδωσαν το παρόν στη διήμερη δράση αιμοδοσίας, συμμετέχοντας ενεργά και με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο. Μέσω της άμεσης ανταπόκρισης στο κάλεσμα για αιμοδοσία, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών σε αίμα, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, συγκεντρώθηκαν συνολικά 38 φιάλες αίματος.

Η διαδικασία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε στην Κινητή Μονάδα «Οδυσσέας» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», υπό τον έλεγχο και την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων από το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

ΠΡΟΝΟΙΑ

Σε τρέχοντα ζητήματα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αναφέρθηκε η πρόεδρος του, Αναστασία Τζαμπαζλή, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πλαισιωμένη από ορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Κ.Π. – Α.Μ.Θ.

Η  κ. Τζαμπαζλή αναφέρθηκε στο ζήτημα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος αναδοχής και υιοθεσίας, το οποίο, όπως υπογράμμισε, έχει ως στόχο την ”αποϊδρυματοποίηση” των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δημιουργήθηκε με στόχο να είναι όσο το δυνατό μικρότερο το διάστημα στο οποίο τα παιδιά θα βρίσκονται στα ιδρύματα και να βρουν μια οικογένεια. Σύμφωνα με την κ. Τζαμπαζλή έχουν  καταφέρει μέσα από αυτή την πλατφόρμα να έχει μειωθεί ο χρόνος για αναδοχή – υιοθεσία στο διάστημα του ενός έτους, όταν τα προηγούμενα χρόνια η διαδικασία έφτανε τα έξι χρόνια.

ΣΟΒΑΡΗ

Πάντως η κ. Τζαμπαζλή κέρδισε τις εντυπώσεις στην συνέντευξη με την σοβαρότητα και την κατάρτιση της.

ΕΣΤΙΑΣΗ

Παραμένει το πρόβλημα στην εστίαση στην Καβάλα  καθώς η κίνηση είναι ιδιαίτερα περιορισμένη…. Όλοι ψάχνονται….

ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Ήρθε και ο καύσωνας και έδεσε το γλυκό….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *