Σχόλια…..

ΣΥΜΒΑΣΗ

Υπογράφηκε την Τρίτη  από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη και τον εργολάβο η σύμβαση κατασκευής ενός ακόμη σημαντικού έργου που αφορά τον ηλεκτροφωτισμό των κόμβων της Ποταμιάς στο νησί της Θάσου.

Όπως τόνισε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου η  Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας  έδωσε  ιδιαίτερη βαρύτητα στο νησί της Θάσου και φυσικά σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, έχουν  δρομολογήσει κι έχουν ξεκινήσει μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις, όπως από την προηγούμενη εβδομάδα οι ασφαλτοστρώσεις στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο του νησιού και συγκεκριμένα σε Καλλιράχη, Πρίνο και Ραχώνι. Επίσης, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η εργολαβία που αφορά τις επιπτώσεις που είχαν στο οδικό δίκτυο, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων του περασμένου Νοεμβρίου, τις διορθώσεις που έγιναν στην Ποταμιά. Με την υπογραφή της σύμβασης θα υπάρξει νέος ηλεκτροφωτισμός στη Σκάλα Ποταμιάς, ένα έργο σημαντικό που βοηθά στην τουριστική ανάπτυξη, αλλά και στην οδική ασφάλεια όλων.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, μετά την θλιβερή είδησή της μετατροπής του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, απέστειλε επιστολή προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίον, με την οποία εκφράζει την λύπη του και την αγανάκτησή του για την απόφαση αυτή, δηλώνοντας την συμπαράστασή του προς την Πρωτόθρονη Εκκλησία και τον Παναγιώτατο προσωπικά.

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου θα καταθέσει προς το Σώμα κείμενο ψηφίσματος, με το οποίο αφενός θα εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία αλλά και η θλίψη του λαού της Θάσου για την μετατροπή του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας, της Μεγάλης Εκκλησίας των Ορθοδόξων στην Κωνσταντινούπολη, σε μουσουλμανικό Τέμενος και αφετέρου θα εκφράζεται η αμέριστη συμπαράστασή του λαού της Θάσου στη Μητέρα Εκκλησία και στον Προκαθήμενο αυτής Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

”Αν η Κυβέρνηση αποφασίσει να αναστείλει τα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις, καλώς να το κάνει. Αν είναι να λειτουργήσουν όμως, αυτό να γίνει με κανόνες που ισχύουν για όλους τους χώρους. Δεν μπορεί να επιβάλεις σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος να μη συγχρωτίζεται ο κόσμος κι αυτό να συμβαίνει στα πανηγύρια”.

Τα παραπάνω τόνισε με δηλώσεις που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης προχθές  ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, Χρήστος Παπαδόπουλος. 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας σε συνεργασία με το Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Βύρωνα προχώρησε στον εθελοντικό καθαρισμό του μονοπατιού της Αρχαίας Εγνατίας οδού στο πλαίσιο των δράσεων της αντιπυρικής περιόδου 2020.

Μετά το τέλος της δράσης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε ότι θέλουν  να ευχαριστήσουν  θερμά όλους τους εθελοντές που αφιέρωσαν το χρόνο τους και αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια, τους ευαισθητοποιημένους προς το περιβάλλον ενεργούς πολίτες, τους φορείς και συλλόγους  που συμμετείχαν ενεργά σε αυτή τη προσπάθεια που έχει ως στόχο την ανάδειξη της πολιτιστική μας κληρονομιάς και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος»

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Στην Καβάλα βρέθηκε προχθές  η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο περιοδείας της. Ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Κόμματος κ. Παναγιώτης Μαμτσαδέλης σημείωσε ότι σκοπός  ήταν   να έρθει σε επαφή με όλους τους φορείς.  Συγκεκριμένα στις 09.30 π.μ. είχε  συνάντηση με τον Δήμαρχο Καβάλας Θ. Μουριάδη στο Δημαρχείο Καβάλας και στις 10 το πρωί σύσκεψη με θεσμικούς φορείς στο Ξενοδοχείο “Lucy”.

ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι ψεκασμοί κατά των κουνουπιών και στην Καβάλα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης σημείωσε χθες σε δηλώσεις ότι το πρόγραμμα είναι της τάξης των 900.000 ευρώ για την Καβάλα.

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ

Τον παλιό θερινό κινηματογράφο «ΣΙΝΕ REX», ο οποίος λειτουργούσε στη Χρυσούπολη, πριν από πολλά χρόνια, αναβίωσε ο Δήμος Νέστου, με εντολή του Δημάρχου Σάββα Μιχαηλίδη, προσφορά στα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής και στους δημότες του.

Το θερινό σινεμά θα μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν, όλοι οι δημότες, ενώ  λειτουργεί ήδη στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Ιστορίας και Τέχνης και οι δημότες, μικροί και μεγάλοι, θα μπορούν να απολαμβάνουν βραδιές δροσιάς και θεάματος. Η πρεμιέρα έγινε με την προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ και την προβολή ελληνικής ταινίας, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Χρυσούπολης και της ευρύτερης περιοχής, το περασμένο Σάββατο.

Από την  Δευτέρα 13 Ιουλίου, καθημερινά θα προβάλλονται δυο ταινίες, μια παιδική στις 20:50’ και μια ελληνική ή ξένη ταινία για όλους στις 22:15, σύμφωνα με το πρόγραμμα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Συνέντευξη στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1 και ΕΡΤ1 παραχώρησαν ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καβάλας, Αντώνης Μιτζάλης.  Ο κ. Μουριάδης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που πήρε προ ημερών ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με τους ξενοδόχους της πόλης, για τη φιλοξενία στην περιοχή μας γιατρών και νοσηλευτών που κατέστησαν την Ελλάδα τον πλέον ασφαλή προορισμό για διακοπές το φετινό καλοκαίρι.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Με τον αποχωρούντα Διοικητή της 2ης Περιφερειακής Διεύθυνσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Υποναύαρχο Νικόλαο Πασσάδη, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης. Ο κ. Μουριάδης ευχαρίστησε τον κ. Πασσάδη για τις υπηρεσίες που πρόσφερε στην περιοχή μας και για την αγαστή συνεργασία που είχε με το Δήμο Καβάλας καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του, ενώ του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, καθώς αναλαμβάνει κλαδάρχης στη Διεύθυνση Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας θα προσφέρει 2 αναπνευστήρες και 9000 απλές μάσκες και μάσκες για τους γιατρούς καθώς και θερμόμετρα στο Νοσοκομείο Καβάλας. Η πρόεδρος του συλλόγου κ. Αναστασία Αντωνίου σημείωσε πως οι πολίτες τους εμπιστεύονται και προσφέρουν σε αυτόν.

ΤΕΕ

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Μακεδονίας ξεκίνησε την ενημέρωση όλων των οργανισμών και φορέων για την Αγία Σοφία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Απόστολο Παυλίδη συνέταξαν ένα ψήφισμα όπου επισημαίνονται μία σειρά πραγμάτων για αυτό το σπουδαίο μνημείο.

ΦΙΛΤΡΑ

Η δημοτική παράταξη της Καβάλας «Λαϊκή Συσπείρωση» προτείνει την σύνταξη επιδημιολογική μελέτης για την ρύπανση στα ανατολικά της Καβάλας λόγω των 2 μεγάλων βιομηχανιών που λειτουργούν εκεί. Ο επικεφαλής της κ. Χρήστος Ποτόλιας υπογράμμισε ότι χρειάζεται να μπουν ειδικά φίλτρα σε αυτές τις Βιομηχανίες.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ

Με τον δήμαρχο Θάσου κ. Κυριακίδη συναντήθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης για να αναληφθούν πρωτοβουλίες στήριξης του τουρισμού. Ο κ. Παρασχούδης σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι δυστυχώς το τελευταίο διάστημα έχουν πολλές ακυρώσεις κρατήσεων λόγω και του τεστ για τον κορωνοϊό που ζητά η κυβέρνηση να έχουν κάνει οι τουρίστες πριν έρθουν στην χώρα μας.

ΟΜΙΛΟΣ

Ο Όμιλος «Καβάλα Μπροστά» θα διοργανώσει μία εκδήλωση τον Σεπτέμβριο για την νεανική επιχειρηματικότητα. Ο πρόεδρος του κ. Γιάννης Εριφυλλίδης σημείωσε ότι λόγω του κορωνοϊού έχουν  παγώσει τις εκδηλώσεις τους.

ΜΕΓΑΡΟ

Τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας στην εκδίκαση των υποθέσεων. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος σημείωσε ότι τα πρωτόκολλα τηρούνται αυστηρά ενώ οι υποθέσεις εκδικάζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *