Σχόλια….

ΡΕΜΜΑΤΑ

Στην υπογραφή των συμβάσεων της παροχής υπηρεσίας με θέμα  ”Μισθώσεις μηχανημάτων έργου για την επείγουσα αντιμετώπιση πλημμυρών του Δήμου Καβάλας και Δήμου Παγγαίου”, προχώρησαν χθες ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης και οι ανάδοχοι εργολήπτες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως υπογράμμισε  ο κ. Αντωνιάδης αρχικά, οι εργολήπτες ανέλαβαν ένα πολύ σημαντικό έργο που αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση των Δήμων Παγγαίου και Καβάλας, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στις παραπάνω περιοχές στις 21 Νοεμβρίου 2019. 

Ο καθαρισμός ρεμάτων αφορά  Αμυγδαλεώνα, Πολύστυλο, Δάτο, Ζυγό, Κρυονέρι και Ελευθερούπολη, Χορτοκόπι, Νικήσιανη και Παλαιοχώρι ενώ στις 100.000 ευρώ ανέρχεται το ποσό για των καθαρισμό των ρεμάτων. 

EMΠOΡΟΙ

Την διαμαρτυρία του εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας για το γεγονός ότι οι Τράπεζες δεν στηρίζουν τις μικρές επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη  το 95% των αιτήσεων για οικονομική ενίσχυση  μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων  από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απορρίφθηκαν.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Την έκπληξη του εκφράζει η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας για το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας ενώ έστειλε και επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος του κ. Μάρκος Δέμπας υπογράμμισε ότι από ότι φαίνεται δεν υπάρχει υποδομή ελέγχων για τον κορωνοϊό στην Νυμφαία.

ΠΑΓΓΑΙΟ

Συνεχίζεται η εκστρατεία του Δήμου Παγγαίου με την απομάκρυνση των πακτωμένων ομπρελών από τις πολυσύχναστες παραλίες του. Ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μποσμπότης υπογράμμισε πως από χθες ξεκίνησαν στην απομάκρυνση ομπρελών από την Νέα Πέραμο.

ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας διοργάνωσε Σκακιστικό Τουρνουά Ράπιντ με μικρά παιδιά στο πλαίσιο των «Ελευθεριών» Καβάλας στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Βασίλη Θεοδωρίδη υπήρξε μεγάλη συμμετοχή ενώ τηρήθηκαν στο απόλυτο τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΝΥΜΦΑΙΑ

Για υγειονομικούς λόγους έκλεισε ο συνοριακός Νυμφαίας σύμφωνα με τον βουλευτής κ. Μακάριο Λαζαρίδη. Η κυβέρνηση έκρινε απαραίτητο να κλείσει η Νυμφαία με βάση τα φορτία κρουσμάτων της περιοχής.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ένα αναπτυξιακό συνέδριο διοργάνωσε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» στην Πάτρα όπου συμμετείχε και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜΘ κ. Κωστής Σιμιτσής σε δηλώσεις του τόνισε πως υπήρξαν σημαντικά θέματα που αναπτύχθηκαν και απέσπασε αρκετές ιδέες.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις των «Ελευθερίων» από πλευράς του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο φέτος οι εκδηλώσεις δίνουν κυρίως έμφαση στα ιστορικά γεγονότα  Καβάλας. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και θα ολοκληρωθούν σε μια εβδομάδα Εκδηλώσεις προσαρμοσμένες στο κλίμα των ημερών. Εκδηλώσεις με αποστάσεις, και βέβαια εκδηλώσεις χωρίς χορούς αλλά με εκμάθηση της ιστορίας, Αυτό είναι άλλωστε φέτος το σύνθημα των εκδηλώσεων. Πρόκειται για εκδηλώσεις για να μάθει ο κόσμος  περισσότερη ιστορία, να γνωρίσει  την πόλη της Καβάλας  και ταυτόχρονα να γίνει  κτήμα η  ιστορία αυτή και να την κοινωνήσουν  στους νέους ανθρώπους. «Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία που χρησιμοποιούν οι νέοι άνθρωποι μπορούμε να περάσουμε αυτά τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την πόλη και την ιστορία με έμφαση βέβαια την απελευθέρωση της πόλης» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σε ένα πρόγραμμα της Μαύρης Θάλασσας συμμετέχει η Αναπτυξιακή Καβάλας ΑΕ. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της κ. Μιχάλη Σκορδά με βάση την πρόταση τους κατάφεραν να συμμετάσχουν σε αυτό  από την 1η Ιουλίου 2020,οπόταν  άρχισε την υλοποίηση του έργου «Δημιουργία συνεργασιών για την αναβάθμιση της προσφοράς στον τομέα του πολιτισμού και τη δημιουργία νέων επενδυτικών ευκαιριών στον τουρισμό και τις δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες σε επιλεγμένες περιοχές UNESCO στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας» και το ακρωνύμιο HERIPRENEURSHIP. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Κοινό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας 2014-2020» (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Γειτονίας) και εθνικούς πόρους από τις χώρες των εταίρων του έργου με συνολικό προϋπολογισμό 1.289.538,17 ευρώ.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Ανέβηκε ο υδράργυρος τις τελευταίες ημέρες, αποπνικτική η ατμόσφαιρα στην Καβάλα.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Επίσης και πολιτικά η δημοτική σύμβουλος κ. Αναστασία Ιωσηφίδου ανέβασε το «θερμόμετρο» με τις δηλώσεις της.  Βέβαια όταν ρωτήθηκε να την ενδιαφέρει να είναι υποψήφια δήμαρχος απάντησε πως δεν είναι του παρόντος.

ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ

Την ίδια ώρα που τα τοπικά ρεπορτάζ φέρουν τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Ντίνο Κλειτσιώτη να ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας.

ΣΤΡΩΝΕΙ

Στρώνει σταδιακά η επιβατική κίνηση για το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας.

ΜΑΣΚΕΣ

Στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ο  έλεγχος στους εισερχόμενους πολίτες είναι εξονυχιστικός. Μόνον με χειρουργική μάσκα επιτρέπεται η είσοδος….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *