Σχόλια….

ΣΥΜΒΑΣΗ

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας  κ. Κώστας Αντωνιάδης  προχώρησε στην υπογραφή των συμβάσεων της παροχής υπηρεσίας  για μισθώσεις μηχανημάτων έργου για την επείγουσα αντιμετώπιση πλημμυρών του Δήμου Καβάλας, και Δήμου Παγγαίου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μάλιστα χθες ο κ. Αντωνιάδης παραχώρησε και σχετική συνέντευξη τύπου.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ

Πραγματοποιήθηκε η παραλαβή και η εγκατάσταση του Αυτόματου Μοριακού Αναλυτή PCR για διενέργεια test COVID-19 στο Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου.

Στην παραλαβή ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης,  ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πρίνου κ. Θωμάς Αγγελόπουλος και ο Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος του ομίλου «Energean» κ. Βασίλης Τσέτογλου.

Ο συγκεκριμένος Μοριακός Αναλυτής διατέθηκε από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για όλη την καλοκαιρινή – τουριστική περίοδο στο Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου. Το Γ.Ν Καβάλας αποδέχτηκε τη δωρεά από την Εταιρία Πετρελαίων «Energean» και τον Ιατρικό Σύλλογο Καβάλας.

Μαζί με τον Μοριακό Αναλυτή παραδόθηκε στο Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου και ένας αναπνευστήρας, με τον οποίο θωρακίστηκε ακόμη περισσότερο το Κέντρο Υγείας και η Θάσος.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Οι Ομοσπονδίες Επαγγελματοβιοτεχνών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης  έστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό για το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών υπογραμμίζοντας ότι ως  επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Έμποροι   πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να κατανοήσουν  τους λόγους αποκλεισμού της Περιφέρειάς  μετά την απόφασή  για το κλείσιμο των συνοριακών σταθμών Εξοχής, Νυμφαίας και Ορμένιου.

Σημειώνουν δε πως  η  ανεπίσημη καραντίνα που υποβάλλεται  στο σύνολο της ΑΜΘ με την μακροχρόνια έλλειψη αεροπορικών δρομολογίων ,τώρα και με τον αποκλεισμό του οδικού τουρισμού από όμορα κράτη και η κατεύθυνση αυτού σε άλλη Περιφέρεια, εκτός από έκπληξη , τους  οδηγεί σε σκέψεις για την όλη υποβάθμιση που βιώνουν  ως η φτωχότερη Περιφέρεια ανά την Ευρωπαϊκή Ένωση .

Στο πλαίσιο αυτό  καλούν τον Πρωθυπουργό  να ενεργήσει  άμεσα προς το άνοιγμα της Περιφέρειάς  και να παύσει η «καραντίνα» που υποβλήθηκε.

ΘΑΣΟΣ

Σχετικά με το θέμα των περιορισμών διέλευσης επισκεπτών – τουριστών από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και ειδικότερα από το συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας στην Ροδόπη, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης σχετική επιστολή προς τον Υπουργό και Υφυπουργό Τουρισμού, κοινοποιώντας την στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, εκφράζοντας την έκπληξή του για την λήψη του συγκεκριμένου μέτρου και μεταφέροντας την ανησυχία του για τις επιπτώσεις που θα επιφέρει στον τουριστικό τομέα και στην εν γένει οικονομική δραστηριότητα στο νησί της Θάσου την παρούσα χρονική στιγμή.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Θάσου, ζήτησε την συνέχιση της διέλευσης επισκεπτών – τουριστών από τον συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας στην Ροδόπη, με την λήψη βέβαια και εκεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ

Προβληματισμός επικρατεί στη Θάσο από το κλείσιμο της Νυμφαίας καθώς την ώρα που άνοιγε ο τουρισμός ήρθε αυτή η εξέλιξη. Σχετικές δηλώσεις έκανε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης.

Συγκεκριμένα  δήλωσε ότι είχαν λάβει κάποια  μηνύματα αλλά και πάλι αιφνιδιαστήκαν διότι πίστευαν ότι δεν θα γίνει κάτι τέτοιο. Υπήρχαν τέτοια μηνύματα ένα μήνα πριν όταν ο υπουργός Β. Ελλάδας είχε πει ότι δεν θα ανοίξουν όλα τα σύνορα. Ο κ. Παρασχούδης επεσήμανε ότι είχαν  στείλει επιστολές διαμαρτυρίας και πίστεψαν  ότι μετά τις 15 Ιουνίου που ο σταθμός είναι ανοιχτός, θα συνεχίσει έτσι και προετοιμαστήκαν  ανάλογα καθώς πολλοί επιχειρηματίες βασίζονται σ’ αυτήν την πύλη εισόδου για τους Ρουμάνους επισκέπτες και υπολόγισαν σ’ αυτό.

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Όπως προαναφέραμε το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφάιας έχει προκαλέσει μεγάλες διαμαρτυρίες στους παράγοντες του τουρισμού και πλέον αποτελεί αντικείμενο πολιτικής διαμάχης. Ο βουλευτής Καβάλας κ.  Μακάριος  Λαζαρίδης  σε σχετικές δηλώσεις του υπερασπίστηκε τις επιλογές της κυβέρνησης. Όπως τόνισε  υπάρχει πρόβλημα με τους Βαλκάνιους γείτονες μας σε ότι αφορά τον ιό και θα πρέπει να προφυλαχτεί η χώρα μας.

ΕΝΤΟΜΟΠΑΓΙΔΕΣ

Είναι γνωστό  πρόβλημα με τα κουνούπια, που υπάρχει στην περιοχή και ο Δήμος Νέστου αντιμετωπίζει συστηματικά το πρόβλημα.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχει γίνει προμήθεια και τοποθετήθηκαν ηλεκτρικές εντομοπαγίδες στο κέντρο της Κεραμωτής, στο χώρο του δημοτικού παραθαλάσσιου κέντρου αναψυχής, στο δημοτικό κάμπινγκ Κεραμωτής και στην Νέα Καρυά, σε κολώνες του δημοτικού φωτισμού. Το πρόγραμμα αυτό της εγκατάστασης ηλεκτρικών εντομοπαγίδων θα συνεχιστεί και θα τοποθετηθούν και σε πολλές άλλες περιοχές του Δήμου Νέστου, όπου αντιμετωπίζεται το πρόβλημα.

ΛΑΣΠΟΛΟΥΤΡΑ

Τα Λασπόλουτρα ξεκίνησαν την λειτουργία τους. Ο Αντιδήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία του για την λειτουργία τους.

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ

Το θέμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καβάλας – Θεσσαλονίκης  και της χάραξης είναι αντικείμενο συζήτησης το τελευταίο διάστημα.  Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου  Ανατολικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Παυλίδης  έκανε λόγο για ένα τεράστιο έργο.

ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ

Λόγω του κορωνοϊού έχει παρατηρηθεί ότι στις παραλίες της Καβάλας υπάρχουν λιγότεροι λουόμενοι σε σχέση με πέρυσι.

ΚΑΘΟΛΟΥ

Στο μεταξύ στην Καβάλα λόγω της πανδημίας έως σήμερα δεν έχουν εμφανιστεί καθόλου Τούρκοι τουρίστες…

ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Τα αδέσποτα σκυλιά έχουν αυξηθεί δραματικά στο περιαστικό δάσος, στο πρώην Νοσοκομείο.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα ετοιμάζει νέο υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας με εντελώς φρέσκο συνδυασμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *