Σχόλια……

ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Με 10.000 ευρώ ενισχύει την τουριστική προβολή του Νομού Καβάλας το Επιμελητήριο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Μάρκο Δέμπα είναι μία προσπάθεια συλλογική καθώς δεν θέλουν να κινούνται μεμονωμένα χωρίς συνεργασία με τους δήμους και την Περιφέρεια.  Μάλιστα το επόμενο διάστημα το Επιμελητήριο θα επιδιώξει μία συνάντηση με τους δημάρχους του Νομού και τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας έτσι ώστε να χαράξουν από κοινού μία καμπάνια τουριστικής προβολής του Νομού Καβάλας.

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Και πραγματικά η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου είναι πολύ σωστή σε μία κρίσιμη στιγμή για τα τουριστικά μας πράγματα.  Άλλωστε η Καβάλα τα τελευταία χρόνια βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό. Φέτος θα είναι κουτσουρεμένος και το γνωρίζουν άπαντες. Τουλάχιστον να έχει μία αξιοπρέπεια η τουριστική περίοδος.

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Ξεκίνησαν τα δικαστήρια των πολιτικών υποθέσεων με την  Δικαιοσύνη να λειτουργεί κατά 70%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργο Γραμμένο υπολείπονται μόνον τα ποινικά δικαστήρια τα οποία θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδίκαση των υποθέσεων τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Καβάλας εξέδωσε μία ανακοίνωση ζητώντας να επαναλειτουργήσει τη πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου που είναι κλειστή  εδώ και 80 ημέρες. Ο πρόεδρος του σωματείου κ. Μαλαμίδης Μάλαμας χαρακτήρισε αδιανόητο το νησί να μην εξυπηρετείται εξ` ολοκλήρου αλλά κατά το ήμισυ, σημειώνοντας ότι  θα πρέπει να ξεκινήσουν τα δρομολόγια άμεσα λόγω και της αργίας του Αγίου πνεύματος την ερχόμενη Δευτέρα, οπόταν θα υπάρξουν και μεγάλες μετακινήσεις επιβατών από και προς την Θάσο.

ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Άλλωστε αρκετοί Καβαλιώτες θα επιχειρήσουν ένα τριήμερο χαλάρωσης στην Θάσο λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος.  Καλό είναι να επαναλειτουργήσει η γραμμή Καβάλας – Πρίνου και να εξυπηρετήσει την αυξημένη επιβατική κίνηση.

ΑΓΟΡΑ

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας ενημερώνει ότι την Δευτέρα 8 Ιουνίου, ημέρα εορτής του Αγίου  Πνεύματος, η αγορά της Καβάλας θα είναι κλειστή, όπως αυτό καθιερώθηκε και ισχύει τα τελευταία χρόνια.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Τις εργασίες καθαρισμού των χόρτων εκατέρωθεν του δρόμου που οδηγεί από την δυτική είσοδο της Καβάλας προς το Παληό, επιθεώρησε την Δευτέρα   ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Κυριάκο Σταυρίδη. Επίσης  ξεκίνησαν  το πρωί της Δευτέρας 1 Ιουνίου  οι εργασίες αποψίλωσης της χαμηλής βλάστησης και ευπρεπισμού του περιβάλλοντος χώρου στις παρκίδες του Αγίου Σίλα.

ΣΚΑΚΙ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας ενώ την  Πέμπτη θα επιστρέψει στην Καβάλα η Σταυρούλα Τσολακίδου, η οποία θα δώσει και ορισμένους αγώνες. Ο πρόεδρος του  ομίλου κ. Βασίλης Θεοδωρίδης σημείωσε ότι επιστρέφουν  στην  κανονικότητα, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας. Παράλληλα ο όμιλος αναμένει την μεταστέγαση του  στο κτίριο της πρώην Μεγάλης Λέσχης η ανακαίνιση του οποίου έχει ολοκληρωθεί.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αναστολές και την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και της Καβάλας. Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και λογιστής κ. Γιάννης Προμούσας σημείωσε πως οι επαγγελματίες μπορούν να συνεχίσουν την αναστολή για έναν ακόμη μήνα αν παραμένουν στην κατηγορία των πληττόμενων επιχειρήσεων.

ΠΡΙΝΟΣ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής  Καβάλας με τηλεδιάσκεψη συσκέφθηκαν με το Σωματείο Εργαζομένων  της Καβάλα Oil για το θέμα του κοιτάσματος πετρελαίου του Πρίνου. Ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ κ. Παναγιώτης Μαμτσαδέλης σε δηλώσεις του τόνισε πως πρέπει πάση θυσία να συνεχιστεί η λειτουργία του κοιτάσματος, καθώς αποτελεί σημαντική οικονομική δραστηριότητα για την Καβάλα και παράλληλα ενισχύει την απασχόληση.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γεράσιμος Θωμάς σε δηλώσεις του τόνισε πως «δεσμευόμαστε το κοίτασμα του Πρίνου να συνεχίσει την αδιάλειπτη παραγωγή και θα διασφαλιστούν με τον τρόπο αυτό και οι θέσεις εργασίας».

ΤΕΝΑΓΗ

Περί τα 2500 στρέμματα είναι άσπαρτα στα Τενάγη Φιλίππων στο τμήμα Δάτου – Πολύστηλου λόγω των πλημμυρών. Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Λόλακας Γιώργος δήλωσε πώς να δεν λυθεί το πρόβλημα άμεσα οι αγρότες κινδυνεύουν να χάσουν την χρονιά τους, γεγονός που θα τους οδηγήσει  σε οικονομικό αδιέξοδο.

ΠΝΟΗ

Συνεχίζει την δράση του ο Σύλλογος  για την Οικογένεια και το Παιδί ΠΝΟΗ και το φιλανθρωπικό του έργο ενώ τον Ιούλιο θα γίνει διανομή τροφίμων στις προστατευόμενες οικογένειες για 2 μήνες. Σύμφωνα με την Γενική Γραμματέα του συλλόγου κ. Νίκη Ανέστη σταδιακά επανέρχονται στις δράσεις τους.

ΣΤΑΘΜΟΙ

Το Νομικό Πρόσωπο δημοσίου Δικαίου  «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή Καβάλας»  του Δήμου Καβάλας  ανακοινώνει ότι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί από 1η Ιουνίου   έως και 26 Ιουνίου  θα  λειτουργούν από τις 8 το πρωί  έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση