Σχόλια…..

ΚΑKΟΚΑΙΡΙΑ

Ξώφαλτσα μας πέρασε η κακοκαιρία του διημέρου. Σε άλλες περιοχές πνίγηκαν, ενώ χθες είχαμε και ηλιοφάνεια!

ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, με εκπροσώπους εργαζομένων στο εργοστάσιο των Πετρελαίων της «Ενεργειακής Αιγαίου Καβάλας Α.Ε.».

Πραγματοποιήθηκε αναλυτική συζήτηση για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19 και της μεγάλης πτώσης των τιμών του αργού πετρελαίου και πώς αυτά επηρεάζουν την εξορυκτική και εν γένει οικονομική δραστηριότητα της διαχειρίστριας εταιρίας «Energean Oil & Gas».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κατέστησε ξεκάθαρο πως οποιαδήποτε «φήμη» υπονοείται ή διακινείται για κλείσιμο του εργοστασίου είναι εντελώς αβάσιμη.

Είναι σε εξέλιξη και πρόκειται να συνεχιστούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς και τους εκπροσώπους της εταιρίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του εργοστασίου εκμετάλλευσης του πετρελαίου στον Πρίνο και παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος διατηρεί ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων για αμοιβαία ενημέρωση.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Στη διάρκεια της συνάντησης του υπουργού κ. Παναγιωτόπουλου με τους εργαζόμενους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων εξέφρασαν την πρόθεσή τους να καταβάλλουν από τη μεριά τους κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση της αναζήτησης της βέλτιστης λύσης που διασφαλίζει τη βιωσιμότητα και την προοπτική του εργοστασίου εκμετάλλευσης των Πετρελαίων. Ο πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων κ. Κελαϊδάκης φυσικά συμφώνησε με την θέση του υπουργού  ότι οποιαδήποτε «φήμη» υπονοείται ή διακινείται για κλείσιμο του εργοστασίου είναι εντελώς αβάσιμη…  Βλέπετε τα «παπαγαλάκια» των Αθηνών οργιάζουν…

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οι εργαζόμενοι του Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, υπό την εποπτεία των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, φρόντισαν για την επίστρωση της άμμου στην παραλία του Περιγιαλίου και την επισκευή των καμπινών στην ακτή της Καλαμίτσας. Επίσης οι  εργασίες διάνοιξης αγροτικών δρόμων και αποκατάστασης του δημοτικού οδικού δικτύου στους οικισμούς του Πολυστύλου και του Δάτου, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Αντίστοιχες παρεμβάσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα στις δημοτικές κοινότητες της Λυδίας και των Φιλίππων.

ΛΑΪΚΗ

Αλλαγές θα επέλθουν στην Λαϊκή Αγορά της Καβάλας σήμερα καθώς θα επιστρέψουν και οι μικροπωλητές λόγω του ότι θα μειωθούν κατά μικρό ποσοστό οι αποστάσεις ασφαλείας των πάγκων. Ο πρόεδρος των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Καβάλας κ. Παναγιώτης Δημητρακές σημείωσε πως σταδιακά θα επιστρέψει η Λαϊκή Αγορά στην μορφή που είχε.

ΘΑΣΟΣ

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου ξεκίνησε εργασίες για την εκβάθυνση του λιμανιού Λιμένα με εκσκαφές έως και 3,5 μέτρα βάθος καθώς λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων του περασμένου Νοεμβρίου η λιμενολεκάνη Λιμένα έχει κατακλυστεί από φερτές ύλες που μετέφεραν οι παρακείμενοι χείμαρροι . Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου  κ. Δημήτρης Μανίτσας διευκρίνισε ότι οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου 2 μήνες, σε ένα έργο που θα λύσει τα προβλήματα με τα αβαθή του λιμανιού  και θα εγγυάται την ασφαλή διέλευση των σκαφών.

ΠΑΓΓΑΙΟ

Ο Δήμος Παγγαίου θα προχωρήσει στην εκμίσθωση απορριμματοφόρων για την περίοδο του καλοκαιριού έως ότου ολοκληρωθεί η αγορά των 4 νέων απορριμματοφόρων. Ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μποσμπότης εξήγησε πως είναι μία αναγκαία ενέργεια εκμίσθωσης 4 απορριμματοφόρων για τους μήνες του καλοκαιριού, ώστε να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της θερινής περιόδου. ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ

Μεγάλη οικονομική ζημία υπέστη και ο κλάδος των Φροντιστηρίων της Καβάλας λόγω του κορωνοϊου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Καβάλας κ. Αργύρη Μυστακίδη ο σύνδεσμός τους επέδειξε ευελιξία και προσάρμοσε την διδασκαλία των μαθητών με τηλεκπαίδευση. Παράλληλα ζητούν από την Πολιτεία την στήριξη της ώστε να τύχουν κάποιων φοροελαφρύνσεων.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Δεν θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα το Wood Water Wild Festival στην Παλιά Καβάλα λόγω του κορωνοϊού. Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, εκ των ιδρυτικών στελεχών του φεστιβάλ κ. Γιάννης Προμούσας σημείωσε ότι μόνον για φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί αυτός ο σπουδαίος θεσμός.

ΔΣ

Την Πέμπτη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας όπου μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το θέμα των οικονομικών του Δήμου Καβάλας.  Ο πρόεδρος του Σώματος κ. Κώστας Πεφάνης ευχήθηκε να γίνει μία γόνιμη και παραγωγική συνεδρίαση χωρίς ανούσιες συζητήσεις δεδομένου ότι το θέμα αυτό επρόκειτο να συζητηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του Σώματος, κάτι που δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι η συνεδρίαση ξεπέρασε τα μεσάνυκτα. .

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Προκηρύχθηκαν οι 18 μόνιμες θέσεις του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» για την Καβάλα με τις αιτήσεις να ξεκινούν στις 2 Ιουνίου. Η εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Κοκοτζή δήλωσε πως δεν θα πρέπει να ασκηθεί έφεση από πλευράς Δήμου Καβάλας στην πρωτόδικη απόφαση του Δικαστηρίου που τους δικαιώνει ώστε να μονιμοποιηθούν στον Δήμο Καβάλας.

ΜΟΥΣΕΙΟ

Η  Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας ανακοίνωσε  την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού χώρου των φιλίππων με ωράριο λειτουργίας ως 31.5.2020  από 8.30-15.30.

Διευκρινίζεται ότι ο  ανώτατος αριθμός επισκεπτών  ανά ώρα εντός του αρχαιολογικού χώρου καθορίστηκε στα 90 άτομα ενώ διαμορφώθηκε ξεχωριστό ρεύμα εισόδου και εξόδου στην κεντρική ανατολική είσοδο. Παράλληλα τοποθετήθηκε επιδαπέδια σήμανση για την τήρηση της απόστασης του 1,5μ. από την είσοδο ως το εκδοτήριο.

ΗΤΑΝ ΣΑΠΙΟ

Στην περιοχή του Αγίου Νικολάου κόπηκε μία κερασιά στον πεζόδρομο της  Σπετσών που ήταν σάπια…. Επαγγελματίες το ζήτησαν και έτσι έγινε…

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Την ίδια ώρα που οι επαγγελματίες της  περιοχής του Αγίου Νικολάου και όχι  μόνον, τρέχουν και δεν φτάνουν για να προετοιμάσουν τις επιχειρήσεις τους, επιχειρήσεις εστίασης εννοούμε, για την ερχόμενη  Δευτέρα που θα επαναλειτουργήσουν.

ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Από την πλευρά τους οι Καβαλιώτες αναμένουν με ανυπομονησία το restart των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος την Δευτέρα. Οι δύο μήνες ήταν πολύ μεγάλο διάστημα….

ΜΕΤΡΑ

Και σαφώς οι επαγγελματίες του κλάδου αυτές τις ημέρες είναι με το μέτρο για να τακτοποιήσουν τις αποστάσεις που πρέπει να έχουν τα τραπέζια  μεταξύ τους.  Και όπως φαίνεται τα πάντα θα είναι έτοιμα την Δευτέρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *