Σχόλια….

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού δεν παρουσιάστηκε  το Σαββατοκύριακο στο  Νοσοκομείο Καβάλας, αλλά ούτε και χθες  ενώ και τα τελευταία δείγματα που ελήφθησαν ήταν αρνητικά.   Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης έκανε γνωστό ότι ενισχύουν διαρκώς τα μέτρα ασφάλειας στο Νοσοκομείο.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο υπάρχουν 110 κλίνες σε 3 ορόφους για τα ήπια περιστατικά κορωνοϊού ενώ χθες  στελεχώθηκε με 15 νέους νοσηλευτές.

ΘΕΜΑ

Και είναι πολύ σημαντικό το ότι η Καβάλα δεν συγκαταλέγεται στους Νομούς με πολλά συμπτώματα κορωνοϊού…  Βέβαια καλό είναι να μην εφησυχάζουμε….

ΠΑΓΓΑΙΟ

Κάποια δένδρα έπεσαν και κάποια διαμερίσματα πλημμύρισαν από την κακοκαιρία του διημέρου στο Δήμο Παγγαίου. Ο δήμαρχος κ. Φίλιππος Αναστασιάδης δήλωσε πως στον αστικό ιστό τα προβλήματα ήταν ελάχιστα ενώ κυρίως προβλήματα παρουσιάστηκαν στην ύπαιθρο.

ΚΤΕΛ

Διεκόπησαν τα απογευματινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας λόγω έλλειψης επιβατικού κοινού. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Γιάννης Χαλεπιάδης σημείωσε πως τα υπόλοιπα δρομολόγια των άλλων γραμμών εκτελούνται αμετάβλητα ενώ την Κυριακή δεν εκτελούνται δρομολόγια παρά μόνον για το Νοσοκομείο.

ΤΕΝΑΓΗ

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στα Τενάγη Φιλίππων τα οποία έχουν πλημμυρίσει λόγω των τελευταίων βροχοπτώσεων.  Οι παραγωγοί δεν είναι σε θέση να προχωρήσουν στην σπορά των χωραφιών τους και υπάρχει ο κίνδυνος αρκετά προϊόντα να μην παραχθούν. Ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του επεσήμανε την ανάγκη να αντικατασταθεί το σύστημα αποστράγγισης των Τεναγών καθώς είναι πεπαλαιωμένο.

ΔΩΡΕΑ

Ο Δήμος Καβάλας με απόφαση της Οικονομικής του Επιτροπής έκανε δεκτή δωρεά από το Σωματείο Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Νομού Καβάλας.

Οι παραγωγοί δωρίζουν σημαντικές ποσότητες από λαχανικά  που θα διανεμηθούν στους δικαιούχους του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η διανομή θα γίνει πριν το Πάσχα.

ΑΔΕΔΥ

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Καβάλας με ανακοίνωση του στο πλαίσιο της χθεσινής  Ημέρας Στήριξης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας ζητά από την κυβέρνηση παρεμβάσεις και μέτρα στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Διεκδικεί για τους γιατρούς και νοσηλευτές μέτρα ατομικής προστασίας, Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού, ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά των εργαζομένων και ανάπτυξη  όσο το δυνατόν περισσότερων κλινών ΜΕΘ.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Συνάντηση με προέδρους κοινοτήτων του Δήμου Καβάλας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου κ. Μουριάδη την Κυριακή. Σε αυτήν συμμετείχε και ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος καθώς αφορούσε ένα θέμα με την πάγια προκαταβολή των κοινοταρχών το οποίο ξεπεράστηκε. Παράλληλα συζητήθηκαν όλα τα κυρίαρχα ζητήματα των Κοινοτήτων με την δέσμευση της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας να προωθηθεί η επίλυση τους.

ΠΕΡΙ ΑΝΤΟΧΩΝ

Είναι γεγονός ότι άρχισε να εξαντλείται η αντοχή των πολιτών  στα μέτρα καραντίνας που ισχύουν εδώ και μερικές εβδομάδες…  Ορόσημο θεωρείται  το Πάσχα και η επόμενη εβδομάδα από το τριήμερο αυτό για να διαπιστωθεί και η κατάσταση της χώρας με τον ιό.

ΕΛΕΓΧΟΙ

Στο μεταξύ γίνονται έλεγχοι από την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας για άσκοπες μετακινήσεις. Και έχουν πέσει και σχετικά πρόστιμα.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Στο μεταξύ με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε  θα επιτρέπεται η λειτουργία των εκκλησιών το Πάσχα αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Θα υπάρχει πολύ αυστηρό πλαίσιο για την λειτουργία των εκκλησιών το οποίο θα ορίζει ότι σε κάθε εκκλησία που θα γίνεται λειτουργία θα υπάρχουν μόνο 4 άτομα. Δηλαδή, ο ιερέας, ο ψάλτης, ο νεωκόρος και ίσως άλλος ένας ψάλτης ή ιερέας.

Στις εκκλησίες που είναι έδρες Μητροπόλεων και οι λειτουργίες μεταδίδονται τηλεοπτικά ή ιντερνετικά ή και ραδιοφωνικά θα επιτρέπεται αυστηρά η παρουσία έξι ατόμων ανάμεσα στους οποίους θα είναι ο Μητροπολίτης και οι τεχνικοί.

ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ

Το προσωπικό του Δημοτικού Κοιμητηρίου και οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Πρασίνου, παρουσία του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, προχώρησαν στην απομάκρυνση των πεσμένων δέντρων στα Νεκροταφεία Καβάλας  και στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών.

Ο ΚΑΙΡΟΣ

Στο μεταξύ βελτιώνεται σήμερα αισθητά ο καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια. Επιτέλους θα θυμίσει Άνοιξη…

ΟΥΡΕΣ

Ουρές  καθημερινά  έξω από τις Τράπεζες στην Καβάλα. Μία εικόνα καθόλου ευχάριστη….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *