Σχόλια….

ΠΡΟΣΟΧΗ

Την προσοχή όλων επέστησε ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης λόγω του κορωνοϊού. Ο δήμαρχος παρότρυνε τους δημότες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις  και τις συγκεντρώσεις στο πάρκο ή στην παραλιακή ζώνη. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι  έχει  απαγορευτεί η είσοδος στο Πάρκο Φαλήρου.

ΜΕΤΡΑ

Από την άλλη δεχόμαστε καθημερινά παράπονα από επαγγελματίες των οποίων οι επιχειρήσεις έκλεισαν.  Όπως υποστηρίζουν αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.  Θεωρούμε ότι τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης της κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα.

ΟΥΡΕΣ;

Ουρές και πάλι αναμένεται να σχηματιστούν σήμερα έξω από τα Πολυκαταστήματα της  Καβάλας…   

ΛΑΪΚΗ

Αναρωτιόμαστε πόσο κόσμο θα έχει σήμερα η Λαϊκή Αγορά της Καβάλας….  

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ

Για την προφύλαξη της υγείας των δημοτών και της δημόσιας υγείας από τη διάδοση του κορωνοϊού, ο Δήμος Θάσου έχει προχωρήσει σε σειρά ενεργειών για την απολύμανση τόσο κάδων συλλογής απορριμμάτων, όσο και δημόσιων χώρων των οικισμών.

Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση κεντρικών οδών και εξωτερικών χώρων κάδων συλλογής απορριμμάτων σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Θάσου, στο Κέντρο Υγείας Πρίνου και στους χώρους των Λιμανιών του Λιμένα και του Πρίνου.

Επίσης, μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιηθεί απολύμανση κάδων συλλογής απορριμμάτων στις Κοινότητες Θάσου, Παναγίας και Ποταμιάς.

Χθες συνεχίστηκε  η  διαδικασία απολύμανσης κάδων συλλογής απορριμμάτων στις Κοινότητες Θεολόγου, Λιμεναρίων, Μαριών, Σωτήρος, Καλλιράχης, Πρίνου και Ραχωνίου.

ΕΝΙΣΧΥΣΗ

Μετά την ανακοίνωση των βραχυπρόθεσμων μέτρων στήριξης  της κυβέρνησης και ύστερα από διαμαρτυρίες των μελών της, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καβάλας  θεώρει άδικο  ότι οι επαγγελματίες της πόλης που έχουν πάνω από 5 άτομα προσωπικό δεν δικαιούνται την οικονομική στήριξη των 800 ευρώ, όπως επίσης και επιχειρηματίες με νομική μορφή ΟΕ,ΕΕ,ΙΚΕ και ΕΠΕ.

Η Ομοσπονδία ζητά  με ανακοίνωση της  την επέκταση της επιχορήγησης των 800 ευρώ για όλους τους  επαγγελματίες βιοτέχνες και εμπόρους ανεξάρτητα από των αριθμό των εργαζομένων που απασχολούν  καθώς επίσης και την άμεση θέσπιση ακατάσχετου λογαριασμού για όλες τις επιχειρήσεις.

ΚΛΙΝΕΣ

Η εταιρεία Λιπασμάτων PFIC LTD  αγόρασε και παρέδωσε δύο κλίνες Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Η PFIC, παρά τις δυσκολίες της σημερινής συγκυρίας, στηρίζει έμπρακτα τη συγκινητική προσπάθεια της Διοίκησης, των Γιατρών, των Νοσηλευτών και όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου και του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕKAB)  και είναι δίπλα τους σε κάθε προσπάθεια που έχει γνώμονα το κοινό καλό.

ΜΑΣΚΕΣ

Ο Σύλλογος Λιμεναρίων Θάσου ανέλαβε την πρωτοβουλία να φτιάξει χειρουργικές μάσκες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Λάμπρο Λαμπρινίδη ο σύλλογος τους ανέλαβε να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να ενισχύσουν τα ιδρύματα που τις έχουν ανάγκη, όπως το Κέντρο Υγείας Θάσου, το Νοσοκομείο Καβάλας κ.λ.π.

ΔΕΙΓΜΑΤΑ

Διαρκώς λαμβάνει ύποπτα δείγματα κορωνοϊού το  Νοσοκομείο  Καβάλας ενώ  όλα όσα   ελήφθησαν αυτή την εβδομάδα ήταν αρνητικά.   Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης έκανε γνωστό ότι ευτυχώς δεν υπάρχει κανένα θετικό δείγμα, κάνοντας γνωστό ότι ήδη γίνονται εξετάσεις των δειγμάτων και στο νοσοκομείο Καβάλας. .

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προσέφερε 2000 ευρώ στο Νοσοκομείο Καβάλας λόγω του ιού. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Ιωαννίδης Τάσος δήλωσε πως είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής  θα γίνει στις 6 Απριλίου  ημέρα Δευτέρα και ώρα 12.30΄, με τηλεδιάσκεψη  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.  Τα μέλη της επιτροπής μεταξύ  άλλων θα κληθούν να εγκρίνουν  αποφάσεις του δημάρχου κ. Μουριάδη  οι οποίες αφορούν «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του Κορωνοϊού COVOID-19».

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ

Ανακοινώθηκε  από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ότι δραστηριότητες όπως λήψη θαλασσίου λουτρού, χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία απαγορεύονται.  Όπως γίνεται αντιληπτό την θάλασσα μόνον θα την βλέπουμε…

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Ανοιξιάτικη  κακοκαιρία έπληξε τον Νομό Καβάλας προχθές με χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις αλλά και πτώση της θερμοκρασίας. Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Σταύρος Κυβράκης σημείωσε ότι οι ίδιοι ήταν σε απόλυτη ετοιμότητα. Και όντως ήταν καθώς δεν παρουσιάστηκε το  παραμικρό πρόβλημα στους δρόμους.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ;

Στο μεταξύ η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και το Σαββατοκύριακο στην Καβάλα. Σαν πρωταπριλιάτικο κακόγουστο αστείο….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *