Σχόλια….

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ

Η εταιρεία Λιπάσματα Καβάλας  ΛΤΔ αναγνωρίζοντας τις παρούσες πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνει η χώρας μας από την πανδημία και ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Κυβέρνησης για στήριξη του ιδιωτικού τομέα στο δημόσιο σύστημα υγείας, προχώρησε στην αγορά και στη δωρεά δυο κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας  για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας. Με αυτόν τον τρόπο η Λιπάσματα Καβάλας  ΛΤΔ  στηρίζει αφενός την εθνική προσπάθεια και αφετέρου – για μια ακόμη φορά – την τοπική κοινωνία της Καβάλας στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Και αξίζουν συγχαρητήρια στην εταιρεία Λιπάσματα Καβάλας για αυτή της την ενέργεια. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλοι..

ΘΑΣΟΣ

Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε. Θάσου κ Γεώργιος Κουτσουμανής και ο Αντιπρόεδρός της κ Κώστας Βλαστάρης, σε συνεργασία πάντα με την Καλλιτεχνική Συντονίστρια του Δήμου Θάσου κα. Στέλλα Φουρναράκη, θέλοντας να κάνουν τις ημέρες αυτές του «αναγκαστικού εγκλεισμού» των κατοίκων του νησιού  πιο ευχάριστες και πιο δημιουργικές, σκέφτηκαν να συλλέξουν φωτογραφικό υλικό των κατοίκων, αυστηρά φωτογραφισμένο μέσα από το σπίτι τους, με θέμα «Φωτογραφίζω από το σπίτι μου ότι αγαπώ, για να θυμάμαι πάντα ότι με έκανε πιο δυνατό …..».

Το υλικό που θα συλλεχθεί θα παρουσιαστεί σε Έκθεση Φωτογραφίας – Διαγωνισμό με τον ίδιο τίτλο, που θα οργανώσει ο Δήμος Θάσου και η ΔΗΚΕΘ, όταν οι δύσκολες αυτές μέρες θα είναι παρελθόν ενώ θα βραβευτούν οι 3 καλύτερες φωτογραφίες και ο τρόπος επιλογής τους θα ανακοινωθεί μεταγενέστερα .

ΣΤΗΡΙΞΗ

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας , θέλοντας να βοηθήσει τους επαγγελματίες του Νομού μας που έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με το ελληνικό Δημόσιο, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έχει ολοκληρώσει τις οικονομικές της υποχρεώσεις που πηγάζουν από τα μαθητικά δρομολόγια που έχουν εκτελεστεί μέχρι και την 31ην Δεκεμβρίου 2019, με αποτέλεσμα να έχουν εξοφληθεί οι χρηματικές απαιτήσεις, τόσο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, όσο και του Αστικού ΚΤΕΛ, του eurotaxi, αλλά και των ιδιοκτητών ταξί. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας δήλωσε  ότι οι  Ελεύθεροι επαγγελματίες βρίσκονται σε άμεση προτεραιότητας τους , πολύ δε περισσότερο αυτή την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, για αυτό το λόγο και οι Οικονομικές Υπηρεσίες της Π.Ε. Καβάλας δίνουν προτεραιότητα στην εξόφληση των οφειλών προηγούμενων ετών.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Από χθες  άρχισαν να εκταμιεύονται από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις σχετικά με καταστροφές του έτους 2019.

Πιο συγκεκριμένα, οι αγρότες στη περιοχή του Δήμου Νέστου πρόκειται να λάβουν συνολικά 1.000.000 ευρώ σε αποζημιώσεις σχετικά με τη χαλαζόπτωση τη περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου 2019. Επίσης, και για τους ίδιους λόγους οι αγρότες στη περιοχή του Δήμου Παγγαίου θα λάβουν αποζημιώσεις συνολικά 300,000 ευρώ σχετικά με τη χαλαζόπτωση τη περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου 2019, αλλά και τις βροχοπτώσεις Σεπτεμβρίου 2019.

ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ

Ανακοινώνεται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ότι δραστηριότητες όπως λήψη θαλασσίου λουτρού, χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία απαγορεύονται.

Επιπλέον υπενθυμίζονται τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας εν΄ όλω στην Επικράτεια και τα αντίστοιχα που αφορούν μετακινήσεις από και προς τα νησιά για την μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Το σύνολο των μετακινήσεων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών με πλοία θα πρέπει να πραγματοποιείται φέροντας τις αντίστοιχες βεβαιώσεις οι οποίες- θα επιδεικνύονται στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.   

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Τo Επιμελητήριο  Καβάλας  ενημερώνει ότι, μέχρι τις 30/6/2020, παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών για τη διατήρηση της εγγραφής των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, στο ειδικό μητρώο των Επιμελητηρίων, σύμφωνα με το άρθρο 9 της ΠΝΠ «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (ΦΕΚ 75/Α/30-03-20).

Ειδικά για τους υπόχρεους προσκόμισης των σχετικών βεβαιώσεων παρακολούθησης εντός τους πρώτου τριμήνου του έτους 2020, η ετήσια επαγγελματική εκπαίδευση του άρθρου 20 του Ν. 4583/2018, μπορεί κατ’ εξαίρεση να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.

ΜΑΣΚΕΣ

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων «Το Κάστρο», ανέλαβε  την πρωτοβουλία να ραφτούν χειρουργικές μάσκες και να αποσταλούν σε μονάδες του ΕΣΥ.

Στο πλαίσιο αυτό καλούν  όποι ν και όποιαν ενδιαφέρεται, να επικοινωνήσει με το 6987013085.

ΔΕΙΓΜΑΤΑ

Σε συνεχή  ετοιμότητα βρίσκεται το προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊου, ενώ έστειλαν 130 δείγματα στο ΑΧΕΠΑ και 3 μόλις ήταν θετικά.  Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης έκανε γνωστό ότι η 55χρονη Καβαλιώτισσα που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης επέστρεψε στο σπίτι της.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Σε περαιτέρω μείωση των δρομολογίων του προχώρησε το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας λόγω της μεγάλης μείωσης της επιβατικής του κίνησης. Στο πλαίσιο αυτό μειώθηκαν τα δρομολόγια για Δράμα και Ξάνθη. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Κώστας Πανταζής σε δηλώσεις του επεσήμανε πως συνεχίζουν να τηρούν με αυστηρότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα απέναντι στον κορωνοϊό.

12%

Ακυρώθηκε δικαστικά η απόφαση του πρώην υπουργού Ανάπτυξης κ. Σταθάκη για την κατάργηση της επιδότησης του ημερομισθίου των επιχειρήσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ σε ποσοστό 12%. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκο Δέμπα έστειλαν μία επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς κοινοποιώντας αυτή την απόφαση και ζητώντας την συνέχιση του μέτρου.

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Σημαντικές επιπτώσεις  έχουν πολλές επιχειρήσεις λόγω του κορωνοϊού και του αναγκαστικού κλεισίματος τους. Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο και λογιστή κ. Γιάννη Προμούσα αν η όλη κατάσταση τελειώσει σύντομα τότε υπάρχει ελπίδα επανάκαμψης της αγορά και των επαγγελματιών. Διαφορετικά πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν.

ΦΕΡΡΥ

Διακόπηκαν τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου λόγω του κορωνοϊού.  Από την γραμμή Κεραμωτής – Λιμένα εκτελούνται 5-6 δρομολόγια καθημερινά ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη η επιβατική κίνηση είναι ελάχιστη.

ΚΡΙΣΙΜΕΣ

Κρίσιμες χαρακτήρισε τις στιγμές που βιώνουμε σήμερα στην χώρα και στην Καβάλα λόγω του κορωνοϊού ο Αναπληρωτής Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Καβάλας κ. Παναγιώτης Μαμτσαδέλης.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Σε δύσκολη φάση βρίσκονται οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και της Καβάλας καθώς αρκετές επιχειρήσεις έχουν απολύσει προσωπικό. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων κ. Γιάννης Γιαγκίδης ζητά από όλους να επικοινωνούν με το σωματείο τους.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ

Σε σειρά απολυμάνσεων προχώρησε η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας στους χώρους της αλλά και σε κάδους απορριμμάτων. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κυριάκος Σταυρίδης σημείωσε πως οι απολυμάνσεις θα συνεχιστούν σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Την προσοχή όλων επέστησε ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης λόγω του κορωνοϊού. Ο δήμαρχος παρότρυνε τους δημότες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις  και τις συγκεντρώσεις στο πάρκο ή στην παραλιακή ζώνη. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα απαγορευτεί η είσοδος στο Πάρκο Φαλήρου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *