Σχόλια….

ΚΑΙ ΤΣΟΥΒΑΛΑΤΑ

Δεν μας έφτανε ο κορωνοϊός έχουμε και την κακοκαιρία. Ο Απρίλιος μας μπήκε με κακές καιρικές συνθήκες. Ούτε χειμώνα να είχαμε….

ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Την ίδια ώρα που έχουν γίνει πιο αυστηροί οι έλεγχοι στην καβάλα για άσκοπη μετακίνηση πολιτών. Άρχισαν πλέον να επιβάλλονται αυξημένα πρόστιμα σε πολίτες που ασκόπως μετακινούνται…

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Από την άλλη επικρατεί προβληματισμός στον επαγγελματικό κόσμο της Καβάλας για την επόμενη ημέρα….  Διότι όπως διαφαίνεται ο Απρίλιος αναμένεται να είναι ένας νεκρός μήνας. Συνεπώς ποιο θα είναι το αύριο μετά τον Απρίλιο;  Και πόσες επιχειρήσεις θα επανεκκινήσουν….

ΔΟΜΗ

Η κοινωνική δομή του Δήμου Καβάλας, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής εξυπηρέτησης πολιτών (23-27/3/2020), βοήθησε σε καθημερινή βάση 90 περίπου συνδημότες μας, ενώ, κατά το ίδιο διάστημα, προχώρησε και στη διανομή 175 γευμάτων.

Η εν λόγω υπηρεσία, για την απρόσκοπτη υλοποίηση των μέτρων στήριξης όλων των ευπαθών ομάδων, διαθέτει 7 οχήματα και 114 συνολικά εργαζόμενους  ήτοι γιατροί των ΚΑΠΗ, δημοτικοί γιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, παιδαγωγοί, γυμναστές, υπάλληλοι των παιδικών σταθμών και του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ».

Το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών του Δήμου Καβάλας (2513 500000), λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, 07:00 – 19:00 και τα Σαββατοκύριακα, 08:30 – 14:30.     

SHOW

Η  ολομέλεια της Οργανωτικής Επιτροπής του Kavala Air & Sea Show συνεδρίασε στις  30 Μαρτίου  μέσω τηλεδιάσκεψης, και αποφάσισε ομόφωνα την ματαίωση της  διεξαγωγή του, που θα ελάμβανε χώρα στις 26 – 28 Ιουνίου 2020. 

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ

Και από ότι φαίνεται ο κορωνοϊός έβαλε ταφόπλακα στο Air Sea Show….  Διότι πέρυσι δεν έγινε λόγω εθνικών εκλογών, φέτος λόγο του ιού, συνεπώς να το ξεχάσουμε…..  Κρίμα…

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ

Και φυσικά από ότι φαίνεται ούτε και η Λευκή Νύχτα που διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας  αναμένεται να πραγματοποιηθεί  για τον Μάιο….  Πολλές οι απώλειες τελικά….

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

Με επιστολή τους τα Επιμελητήρια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ζητούν από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη την Καταβολή οφειλόμενων ενισχύσεων εργοδοτικού κόστους 12%. Στην επιστολή υπενθυμίζουν στον υπουργό ότι τον Απρίλιο του έτους 2016 με την υπουργική απόφαση καταργήθηκε η επιδότηση του εργοδοτικού κόστους του ν. 1767/1988 για τις επιχειρήσεις που εδρεύουν σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.

Πλην όμως  στη παρούσα συγκυρία περισσότερο από κάθε άλλη φορά, θα πρέπει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που μόλις είχε αρχίσει να ανασυντάσσεται μετά από μια δεκαετή κρίση, να στηριχθεί άμεσα και έμπρακτα.   

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Από σήμερα   και κάθε Πέμπτη και από τις 09.00 μέχρι τις 14.00 και λόγω των έκτακτων μέτρων -και όσο αυτά διαρκούν- για τον COVID-19, θα πραγματοποιείται αιμοδοσία στο Φουαγιέ του Αμφιθεάτρου «Γεώργιος Παυλίδης» της ΠΕ Καβάλας. Προκειμένου να τηρείται προγραμματισμός των προσερχομένων αιμοδοτών και να αποφεύγεται τυχόν συνωστισμός, παρακαλούμε όσους πολίτες επιθυμούν να συμμετέχουν, να επικοινωνούν πρώτα τηλεφωνικά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, με το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής  Μέριμνας ΠΕ Καβάλας (τηλέφωνο 2513503357), προκειμένου να κλείνεται το ραντεβού για την ακριβή ώρα προσέλευσής τους. Στον χώρο της αιμοδοσίας θα τους παρέχονται όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και θα τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κορωναϊό τόσο από τους πολίτες όσο και από το προσωπικό.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Με αυταπάρνηση εργάζεται το ιατρικό και νοσηλευτικό  προσωπικό του Νοσοκομείου Καβάλας για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊου. Ο Παθολόγος  του Νοσοκομείου κ. Ξενοφών Κροκίδης σημείωσε ότι διαρκώς λαμβάνουν δείγματα από ύποπτα κρούσματα. Το τελευταίο 5νθήμερο  ελήφθησαν 42 δείγματα ύποπτων κρουσμάτων τα οποία ευτυχώς ήταν αρνητικά. 

ΛΑΪΚΕΣ

Οι μισές Λαϊκές Αγορές του Νομού Καβάλας έχουν κλείσει με αποφάσεις των δημάρχων λόγω κορωνοϊού.  Η Λαϊκή Αγορά Χρυσούπολης λειτουργεί κανονικά με τους νέους περιοριστικούς όρους. Ο δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης δήλωσε πως τηρούν αυστηρά το πρωτόκολλο διευκολύνοντας παράλληλα παραγωγούς και καταναλωτές. Παράλληλα λειτουργούν τον Δήμο Νέστου με βάση την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

ΔΕΥΑΚ

Με αυταπάρνηση εργάστηκε το προηγούμενο διάστημα το προσωπικό της ΔΕΥΑΚ για να αποκαταστήσει βλάβη σε αντλιοστάσιο της επιχείρησης. Ο πρόεδρος της κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε ότι η βλάβη σημειώθηκε στο κεντρικό αντλιοστάσιο και μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων λειτουργεί πλέον χειροκίνητα.

ΣΥΡΙΖΑ

Με προτροπή του πρωθυπουργού κ. Μητστοτάκη ζητάται από τους βουλευτές της ΝΔ να δώσουν τον μισό μισθό τους στον αγώνα κατά του κορωνοϊού. Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής  ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Θεόδωρος Μπόνος δήλωσε πως θα πρέπει αυτό να γίνει αναγκαστικό μέτρο για 3 μήνες.

ΘΑΣΟΣ

Με αυστηρότητα τηρεί ο Δήμος Θάσου όλα τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Κυριακίδης τόνισε ότι στον τομέα των έργων υπάρχει στασιμότητα καθώς απαγορεύεται η διέλευση των συνεργείων λόγω του ιού. Παρ` όλα αυτά σημείωσε πως προχωρούν σε έργα καθημερινότητας και τηρούν στάση αναμονής.

ΓΛΑΡΟΙ

Οι γλάροι λόγω πείνας άρχισαν να επιτίθενται σε πουλιά και γάτες….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *