Σχόλια….

ΔΣ

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με τηλεδιάσκεψη στην 1 μετά το μεσημέρι. Η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά χωρίς προβλήματα παρότι δεν υπήρχε προηγούμενη εμπειρία.  Ο δήμαρχος κ. Θεόδωρος  Μουριάδης δήλωσε ικανοποιημένος από την επιτυχία του εγχειρήματος που φυσικά θα επαναληφθεί έως ότι ξεπεραστεί το πρόβλημα με τον κορωνοϊό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, απαντώντας στην επιστολή που του απέστειλε στις 23 Μαρτίου  ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, προκειμένου να ζητήσει την παρέμβαση του για την ελλιπή εφαρμογή των αποφάσεων της κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων της Καβάλας, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η βελτίωση των κανόνων επιτήρησης όλων των ειδικών μέτρων υγιεινής και περιορισμού της κίνησης στην εν λόγω δομή, αναμένεται να διασφαλιστεί τόσο μέσα από τη συνδρομή των δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ., όσο και με την τοποθέτηση Διοικητή, στη νεοϊδρυθείσα περιφερειακή Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ

Με ανακοίνωση του σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, επιθυμεί να εκφράσει θερμές ευχαριστίες προς όλους εκείνους, που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά τους  για οικονομική στήριξη και άμεση βοήθεια εν μέσω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα, έσπευσαν να συνδράμουν στην προσπάθεια αγοράς εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας, των απαραίτητων ιατρικών μηχανημάτων και υγειονομικού προστατευτικού εξοπλισμού στη μάχη κατά της Πανδημίας Covid-19, καταθέτοντας ο καθένας χρήματα από το υστέρημά του, στον λογαριασμό ειδικού σκοπού που ανοίχτηκε πρόσφατα επί τούτου.

ΓΛΕΖΟΣ

Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης αναφορικά με τον θάνατο του  Μανώλη Γλέζου, δήλωσε πως ήταν μία από τις πιο εμβληματικές μορφές της Αριστεράς και ήρωας της αντίστασης κατά των ναζί κατακτητών, υπηρέτησε με πάθος και αυταπάρνηση τις ιδέες και τις αρχές του. Σημείωσε δε πως η  πορεία του χαρακτηρίστηκε από συνέπεια και αγωνιστικότητα, ενώ η πολυετής παρουσία του στη δημόσια ζωή του τόπου ήταν έντονη και σε κάθε περίπτωση καθοριστική, η Ελλάδα έγινε φτωχότερη σήμερα. Τέλος εξέφρασε τας θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

ΕΥΚ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καβάλας σε ανακοίνωση της τονίζει ότι η πρωτοφανής κρίση στην υγεία και οι δραματικές συνέπειές της στην οικονομία και στην παραγωγική διαδικασία επαναφέρουν στο προσκήνιο με μεγαλύτερη ένταση τις  ευέλικτες μορφές απασχόλησης και η  κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου καθιερώνει τη μερική απασχόληση στο 50%  του προσωπικού επιχειρήσεων για ένα εξάμηνο μέχρι το Σεπτέμβριο του 2020.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση πρόκειται για νομοθέτημα προωθεί την ανεξέλεγκτη και χωρίς κριτήρια προϋπόθεση μετατροπή συμβάσεων μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση και καλεί τους εργαζόμενους να καταγγείλουν οποιαδήποτε ενέργεια εις βάρος τους.    

ΜΕΤΡΑ

Με απόλυτη αυστηρότητα εφαρμόζονται τα μέτρα  του Νοσοκομείου Καβάλας για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊου. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Κλειτσιώτης  σημείωσε πως θα πρέπει να τηρούνται πιστά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ ενώ όλα τα δείγματα που έλαβαν το τριήμερο ήταν αρνητικά στον ιό. Υπενθυμίζεται ότι τα κρούσματα στον Νομό Καβάλας παραμένουν 3.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Σταδιακά ξεκίνησε η συντήρηση των ξενοδοχείων στην Θάσο παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν με την απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρης Παρασχούδης σημείωσε ότι ξεκινούν από την αρχή την περίοδο καθώς έχουν γίνει ακυρώσεις στις κρατήσεις κυρίως από τους Βαλκάνιους. Ευχήθηκε δε να καταφέρουν να κερδίσουν την μισή τουριστική περίοδο.

ΛΑΪΚΕΣ

Οι μισές Λαϊκές Αγορές του Νομού Καβάλας έχουν κλείσει με αποφάσεις των δημάρχων λόγω κορωνοϊού. Οι Λαϊκές Αγορές Θάσου και Ελευθερούπολης δεν λειτουργούν. Ο πρόεδρος των Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Καβάλας κ. Παναγιώτης Δημητρακές σημείωσε ότι ο κόσμος είναι τρομοκρατημένος και η αγοραστική κίνηση είναι μειωμένη αισθητά.

ΜΕΤΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Μία σειρά μέτρων ελάφρυνσης ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης για τους ελεύθερους επαγγελματίες – καταστηματάρχες.  Ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης  σημείωσε πως τα μέτρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση ενώ είναι ότι ακριβώς ζήτησαν από την Δημοτική Αρχή.

ΘΕΤΙΚΑ

Πρωτόγνωρες καταστάσεις χαρακτήρισε τις σημερινές ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας. Βαγγέλης Παππάς. Παράλληλα χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας ως θετικά.

ΜΑΣΚΕΣ

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας παρέδωσε 1200 μάσκες στο Νοσοκομείο Καβάλας μαζί με 20 σετ ρουχισμού. Ο Αντιπεριφερειάρχης  Καβάλας κ. Κώστας  Αντωνιάδης έκανε γνωστό ότι επίσης έδωσαν και 600 μάσκες στο προσωπικό του ΕΚΑΒ και 20 σέτ ρουχισμού.

ΔΡΟΜΟΣ

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του τοιχίου στην Αγία Παρασκευή που είχε καταρρεύσει στις ισχυρές βροχοπτώσεις του περασμένου Νοεμβρίου οπόταν σήμερα πολύ πιθανόν να γίνει και η ασφαλτόστρωση του δρόμου.. Την Δευτέρα  ο δήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης έκανε αυτοψία στο έργο και δήλωσε βέβαιος ότι θα παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία μέσα στην εβδομάδα.   

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Και ευχόμαστε ολόψυχα να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος μέσα στην εβδομάδα καθώς η ταλαιπωρία όλων είναι τεράστια. Ιδίως του Αστικού ΚΤΕΛ που τροποποίησε τα δρομολόγια του.

ΛΑΪΚΗ

Λαϊκή αγορά χθες στην  Χρυσούπολη με μικρή σχετικά προσέλευση κόσμου.

ΟΥΡΕΣ

Ουρές και χθες στις Τράπεζες στην  Καβάλα.  Έκλεινε και ο μήνας φυσικά με ότι αυτό συνεπάγεται, συν τα νέα μέτρα ασφαλείας….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *