Σχόλια…..

ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΟΠΩΣΗΣ

Σημάδια κόπωσης άρχισαν να εμφανίζονται και στους πολίτες της Καβάλας από την συνεχιζόμενη καραντίνα. Βέβαια όπως έχουμε τονίσει τα μέτρα της κυβέρνησης είναι προς την απολύτως σωστή κατεύθυνση, δείτε τι γίνεται σε Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία και τώρα πλέον και στις ΗΠΑ αλλά και στην γειτονική Τουρκία.  Πλην όμως ο κόσμος έχει κουραστεί από όλη αυτή την κατάσταση, κάτι που είναι λογικό άλλωστε. 

ΌΑΣΗ

Φυσικά η χώρα μας παραμένει όαση σε σχέση με τις προαναφερθείσες χώρες που τις θερίζει ο κορωνοϊός..  Συνεπώς χρειάζεται υπομονή, μπόρα είναι και θα περάσει….

ΣΥΜΟΡΦΩΣΗ

Από την άλλη οι πολίτες της Καβάλας έχουν συμμορφωθεί στην συντριπτική πλειοψηφία τους  στα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας  και δεν έχει σημειωθεί κάποιο παρατράγουδο μέχρι στιγμής.

ΔΣ

Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με τηλεδιάσκεψη χθες στην 1 μετά το μεσημέρι. Στην ημερήσια διάταξη είχαν  συμπεριληφθεί 15 θέματα με κυρίαρχο αυτό της  αναμόρφωσης του  προϋπολογισμού Δήμου Καβάλας οικονομικού έτους 2020. Με ανακοίνωση της η παράταξη του κ. Ποτόλια Χρήστου έκανε  γνωστό ότι δεν θα συμμετάσχει στην συνεδρίαση καθώς επιδιώκει αποκλειστικά να συζητηθούν μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Λόγω του κορωνοϊού θα  αλλάξει το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και στην Καβάλα το οποίο θα είναι  πλέον συνεχόμενο. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Σίσσυ Ρακιντζή αυτό έγινε για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών αλλά και των φαρμακοποιών.

Συγκεκριμένα για την πόλη της Καβάλας από χθες   όλα τα φαρμακεία θα λειτουργούν με συνεχές ωράριο από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα. Από τις 4 το απόγευμα και ως τις 8 το απόγευμα θα λειτουργούν τα φαρμακεία μιας από τις 8 ομάδες ενώ στις 8 κάθε απόγευμα και μέχρι τις 8 το πρωί θα λειτουργεί αυτό που θα διανυκτερεύει.

 Στη Θάσο τα φαρμακεία θα λειτουργούν 08.30 έως 16.30 κάθε μέρα. Τα φαρμακεία στους Δήμους Παγγαίου και Θάσου διατηρούν το ωράριο που έχουν που είναι συνεχόμενο. Σε Χρυσούπολη και Ελευθερούπολη επειδή αυτοί οι δύο Δήμοι είχαν έτσι και αλλιώς συνεχόμενο ωράριο παραμένουν ως έχουν ενώ από  8 το πρωί έως  4 η ώρα το απόγευμα θα λειτουργούν και τα εφημερεύοντα.

ΜΑΣΚΕΣ

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας παρέδωσε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας ποσότητα 1200 χειρουργικών μασκών και 20 σετ ρουχισμού υψηλής προστασίας (χειρουργικές ποδιές και γυαλιά προστασίας) και στο ΕΚΑΒ Καβάλας 600 χειρουργικές μάσκες και 20 σετ ολόσωμες στολές υψηλής προστασίας με γυαλιά προστασίας,  για τις ανάγκες του προσωπικού των φορέων αυτών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε ότι  είναι γνωστό ότι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι διασώστες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση του νέου κορωναϊού και αξίζουν τον σεβασμό και την υποστήριξη όλων με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Στην συγκρότηση ομάδας εθελοντών που θα συμβάλουν στην ενίσχυση των μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας που προκαλεί ο κορωνοϊός COVID-19 προχωρά ο Δήμος Καβάλας.

Αποστολή των εθελοντών του Δήμου Καβάλας θα είναι να συμβάλουν στην βοήθεια που προσφέρεται σε συνδημότες μας που έχουν ανάγκη από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και όπου αλλού χρειαστεί.

Για τον σκοπό αυτό ο Δήμος Καβάλας καλεί όσους ενδιαφέρονται, να πάρουν εθελοντικά μέρος στην προσπάθεια, να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://forms.gle/t3c3r5Vyjji33x6F8 συμπληρώνοντας την σχετική φόρμα.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Διοικητή θα αποκτήσει το Στρατόπεδο Ασημακοπούλου για την καλύτερη εποπτεία των προσφύγων. Σύμφωνα με τον βουλευτή κ. Μακάριο Λαζαρίδη το Υπουργείο Μετανάστευσης προχώρησε στην σύσταση εποπτικών δομών για τις δομές προσφύγων – μεταναστών.  Πρόκειται για εξαιρετική απόφαση για να μπει μία τάξη στο στρατόπεδο που έχει δυστυχώς καταντήσει ξέφραγο αμπέλι….

ΒΟΛΤΕΣ

Άλλωστε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες του Ασημακκοπούλου δεν σέβονται την απαγόρευση της κυκλοφορίας και κυκλοφορούν κατά μπουλούκια στο περιγιάλι…

ΑΓΟΡΑ

Μεγάλη ανασφάλεια επικρατεί στην αγορά της Καβάλας λόγω της αναστολής της λειτουργίας της. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γιάννη Κελγιώργη το μεγάλο στοίχημα είναι όταν θα επαναλειτουργήσει η αγορά αν θα μπορέσει να σταθεί στο ύψος της.

ΔΥΣΚΟΛΑ

Διότι τα δύσκολα θα έλθουν με το άνοιγμα της αγοράς….  Οι Καβαλιώτες επαγγελματίες θα είναι σαν να αρχίζουν από την αρχή…

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Πρόβλημα συγκομιδής των σπαραγγιών αντιμετωπίζει η περιοχή του Νέστου λόγω έλλειψης εργατικών χεριών. Στα συσκευαστήρια Νέστου βρέθηκε ο βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης αναφορικά με το θέμα της συγκομιδής των σπαραγγιών. Ο βουλευτής ήρθε σε επαφή με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την διευθέτηση του θέματος.

ΚΑΡΒΑΛΗ

Ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η νέα Καρβάλη λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης σημείωσε ότι η τοπική οικονομία τους δοκιμάζεται, ευχόμενος να υπάρξει άρση του αδιεξόδου σύντομα.

ΣΧΟΛΕΙΑ

Ο Δήμος Καβάλας δεν προέβη σε απολυμάνσεις σχολείων κάτι που θα γίνει 2-3 ημέρες πριν επαναλειτουργήσουν Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Απόστολος Μουμτσάκης σημείωσε ότι περιμένουν παράλληλα και τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας. .

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Παρέμβαση στον ΕΟΔΥ πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας  κ. Γιώργος Γραμμένος για το γεγονός ότι παρότι η Καβάλα έχει 3 κρούσματα κορωνοϊού, στον χάρτη φαίνεται «λευκή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize
Contrast