Σχόλια…..

ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Συμπληρώθηκε μία εβδομάδα καραντίνας κυκλοφορίας των πολιτών και στην Καβάλα και η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Οι έλεγχοι που γίνονται από την Αστυνομία για άσκοπη κυκλοφορία πολιτών είναι χαμηλών τόνων για να μην οξύνονται και τα πνεύματα καθώς κατά γενική ομολογία οι πολίτες άρχισαν να αδημονούν….  Κακά τα ψέματα οι καταστάσεις που ζούμε είναι πρωτόγνωρες….

ΑΛΛΑΖΕΙ

Και μέσα στην παραζάλη αλλάζει και η ώρα την Κυριακή…  Βέβαια αυτό μας έλειπε….

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συγχαρεί τον Σύνδεσμο Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Νομού Καβάλας, διότι προχώρησε άμεσα και αφιλοκερδώς, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Λεωνίδα Παππά, στην αποκατάσταση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων της οικίας που κάηκε την περασμένη Παρασκευή, στη οδό Υψηλάντου.

Η συλλογική αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και απρόβλεπτων καταστάσεων, αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο της Καβαλιώτικης κοινωνίας, απέναντι στις προκλήσεις της τρέχουσας περιόδου.          

ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Οι Εφορίες Αρχαιοτήτων Καβάλας και Δράμας αποφάσισαν την πλήρη αναστολή εξυπηρέτησης του κοινού με αυτοπρόσωπη παρουσία στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από την Πέμπτη 26-03-2020 έως και την Παρασκευή 10-04- 2020 σε εφαρμογή των κείμενων διατάξεων, τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών και σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για όλο το Ελληνικό δημόσιο. Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού θα εξυπηρετούν το κοινό μόνο σε εξαιρετικές κατεπείγουσες περιπτώσεις κατόπιν ραντεβού, το οποίο θα πιστοποιείται με e-mail ή επιστολή της δημόσιας υπηρεσίας προς τον πολίτη που έχει αιτηθεί και εφόσον έχει εξαντληθεί κάθε δυνατότητα εξυπηρέτησης του κοινού εξ’ αποστάσεως.

FAKE NEWS

Με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου διαψεύδεται κατηγορηματικά η είδηση που αναπαράγεται από μερίδα του Τύπου για  «Υπερπτήση τουρκικού F-16 πάνω από την Καβάλα». Σύμφωνα με τον υπουργό  πρόκειται για τον ορισμό της ψευδούς είδησης και όσοι την αναπαράγουν καθίστανται αυτομάτως υπόλογοι.  «Με αυτά τα θέματα δεν παίζουμε!» καταλήγει ο υπουργός.

ΔΣ

Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα  στις 30 Μαρτίου στην 1 μετά το μεσημέρι. Στην ημερήσια διάταξη έχουν συμπεριληφθεί 15 θέματα με κυρίαρχο αυτό της  αναμόρφωσης του  προϋπολογισμού Δήμου Καβάλας οικονομικού έτους 2020.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΕΙΣ

Ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας, στα πλαίσια εφαρμογής μέτρων προστασίας πολιτών και εργαζομένων, από τον κορονοϊου COVID-19, προχώρησε σε δύο απολυμάνσεις στους κοινόχρηστους χώρους, στα γραφεία της Ο.Λ.Κ. Α.Ε., στις τουαλέτες κοινού επι της οδού Αβέρωφ, καθώς επίσης και στην Αίθουσα του Επιβατικού Κοινού Λιμένα Καβάλας «Απόστολος Παύλος».

ΠΡΟΝΟΙΑ

Στο πλαίσιο της συστράτευσης στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης γνωστοποιεί ότι θέτει το φιλοξενείο ανάδοχων – θετών γονέων «Αριάδνη και Θησέας» στη διάθεση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.

Ήδη, η πρόεδρος του Κέντρου κ. Αναστασία Τζαμπαζλή επικοινώνησε με το Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ντίνο  Κλειτσιώτη και με την πρόεδρο των ιατρών του ΕΣΥ κ. Κλεάνθη  Λαμπίρη,  ενημερώνοντάς τους ότι ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα, στην περίπτωση που κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής χρειαστεί να τεθεί σε καραντίνα.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Σύσκεψη με τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε και χθες  στην Καβάλα με όλους τους δημάρχους, το Αντιπεριφερειάρχη, Διοικητή του Νοσοκομείου και τον Διευθυντή Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αντωνιάδη βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα για να περιοριστεί η μετακίνηση των πολιτών ενώ ενημέρωσαν και  τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Ενιαίο Συνδικάτο  Ναυτεργατών Καβάλας κατήγγειλε την είσοδο μη Θασίων στο νησί για διάφορες εργασίες. Ο πρόεδρος του  Συνδικάτου κ. Μαλαμίδης Μάκης σημείωσε πως παρατηρήθηκε αυξημένη είσοδο στο νησί εργατών για διάφορες εργασίες κυρίως σε ξενοδοχεία, παρά την καραντίνα. Μάλιστα παρατηρήθηκε να κινούνται στην Θάσο ακόμη και πλανόδιοι πωλητές. Στην καταγγελία ανταποκρίθηκε άμεσα ο δήμαρχος κ. Κυριακίδης και παρενέβη η Αστυνομία.

ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Για εμπόλεμη κατάσταση έκανε λόγο ο Διευθυντής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος. Όπως τόνισε χρειάζεται να μένουν άπαντες στο σπίτι για να περιοριστεί η επιδημία του κορωνοϊού που έχει φτάσει στην κοινότητα. Μάλιστα σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι χιλιάδες απλώς δεν έχουν εμφανιστεί ακόμη.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας που βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Ο παθολόγος κ. Ξενοφών Κροκίδης σημείωσε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.

ΑΓΡΟΤΕΣ

Μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος λόγω των τελευταίων βροχοπτώσεων που εμποδίζει τους αγρότες να προχωρήσουν στην σπορά. Ο πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου κ. Θέμης Καλπακίδης σημείωσε πως η κατάσταση είναι οριακή ευχόμενος να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχει ο κίνδυνος κάποιες καλλιέργειες να μην σπαρθούν την συγκεκριμένη περίοδο.

ΒΦΛ

Αμετάβλητη είναι η κατάσταση για τους 135 εργαζόμενους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων που δεν έχουν επιστρέψει στο εργοστάσιο καθώς δεν έχουν υπογράψει τις προτεινόμεενες συμβάσεις.. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων κ. Νίκο Βογιατζίδη συνεχίζουν τον αγώνα τους για να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους.

ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ

Λόγω του κορωνοϊού θα  αλλάξει το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων και στην Καβάλα το οποίο θα είναι  πλέον συνεχόμενο. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας κ. Σίσσυ Ρακιντζή αυτό έγινε για την αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών αλλά και των φαρμακοποιών.

Συγκεκριμένα για την πόλη της Καβάλας από την προσεχή Δευτέρα όλα τα φαρμακεία θα λειτουργούν με συνεχές ωράριο από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα. Από τις 4 το απόγευμα και ως τις 8 το απόγευμα θα λειτουργούν τα φαρμακεία μιας από τις 8 ομάδες ενώ στις 8 κάθε απόγευμα και μέχρι τις 8 το πρωί θα λειτουργεί αυτό που θα διανυκτερεύει.

 Στη Θάσο τα φαρμακεία θα λειτουργούν 08.30 έως 16.30 κάθε μέρα. Τα φαρμακεία στους Δήμους Παγγαίου και Θάσου διατηρούν το ωράριο που έχουν που είναι συνεχόμενο. Σε Χρυσούπολη και Ελευθερούπολη επειδή αυτοί οι δύο Δήμοι είχαν έτσι και αλλιώς συνεχόμενο ωράριο παραμένουν ως έχουν ενώ από  8 το πρωί έως  4 η ώρα το απόγευμα θα λειτουργούν και τα εφημερεύοντα.

ΣΑΝ ΦΑΝΤΑΡΑΚΙΑ

Τέλος  η εικόνα των πολιτών στην σειρά έξω από τα φαρμακεία παραπέμπει στην κατοχή….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *