Σχόλια….

ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά καταστήματα της δύναμης του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας  επ` αόριστον λόγω του κορωνοϊού.

Επίσης κλειστές ήταν από χθες  οι επιχειρήσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας με απόφαση που πάρθηκε εκτάκτως για να προφυλαχτούν οι επαγγελματίες από τον κορωνοϊό. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Χατζηχρήστος τονίζει πως το μέτρο αυτό θεωρήθηκε αναγκαίο.

ΝΕΚΡΑ

Έτσι και επισήμως από χθες νέκρωσε και η αγορά της Καβάλας. Μένει να δούμε τα μέτρα στήριξης που θα ληφθούν για τις επιχειρήσεις ώστε αν και κλειστές να επιβιώσουν…

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Στο μεταξύ έντονος είναι ο προβληματισμός στους ελεύθερους επαγγελματίες και της Καβάλας καθώς τα έξοδα τρέχουν αλλά τα έσοδα πάγωσαν….  Επιβάλλεται να διασαφηνιστεί  στο 100% το αύριο για τις επιχειρήσεις πριν αρχίσουν να κλείνουν η μία μετά την άλλη…

ΣΤΗΡΙΞΗ

Ο Δήμος Καβάλας, λαμβάνοντας υπόψη την εντεινόμενη δυσκολία διαχείρισης των ιδιαίτερων προβλημάτων που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, ανακοινώνει ότι από χθες  παρέχει τη δυνατότητα ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης, σε όσους αδυνατούν να ανταποκριθούν στις πρωτόγνωρες συνθήκες της τρέχουσας περιόδου.

Λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τους ειδικούς του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας και το επιστημονικό προσωπικό του ΤΕΒΑ, καλώντας, από Δευτέρα έως Παρασκευή και από τις 07:30 – 15:00, στα τηλέφωνα: 2513 500000, 2513 500190 και 2513 500453.   

ΜΟΝΑΔΑ

Χθες  στις  10 το πρωί  ο Ατιπεριφερειάρχης Καβάλας , κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος, και ο Προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας  κ. Σταύρος Κιβράκης  μετέβησαν στο Νοσοκομείο Καβάλας και συναντήθηκαν  με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Κωνσταντίνο Κλειτσιώτη ώστε να πραγματοποιηθεί η παράδοση προς χρήση της Κινητής Ιατρικής μονάδας της ΠΕ Καβάλας προκειμένου να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του Νοσοκομείου ενόψει της αντιμετώπισης του κορονοϊού COVID – 19.   Όπως και έγινε.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ

Παράλληλα σε ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας για την αντιμετώπιση του  κορωνοϊού. Από χθες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Περιφερειακή Ενότητα μόνον ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης σημείωσε πως ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις ευχόμενος να λήξει σύντομα αυτή η κατάσταση.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας έχει μειώσει επιπλέον τα δρομολόγια του λόγω του κορωνοϊού. Η οικονομική κατάσταση του φορέα έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση και δεν καλύπτεται ούτε η μισή μισθοδοσία για τους εργαζόμενους. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Πανταζής σημείωσε ότι έχουν εξαφανιστεί και οι φοιτητές.

ΕΛΠΙΔΑ

Στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας ελπίζουν την περίοδο του Πάσχα ο κορωνοϊός να έχει υποχωρήσει και να έχει επιστρέψει η κανονικότητα….

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ

Δύο ιατροί τοποθετήθηκαν  στην είσοδο του Νοσοκομείου Καβάλας όπου γίνεται θερμομέτρηση σε όσους εισέρχονται. Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κλειτσιώτη μέχρι σήμερα δεν έχε εντοπιστεί κρούσμα κορωνοϊου ενώ τα μέτρα προστασίας είναι δρακόντεια.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης έστειλε το Επιμελητήριο ζητώντας την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται από τον κορωνοϊό. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας σημείωσε ότι από χθες έκλεισαν  και τα εμπορικά καταστήματα κάτι που θα προκαλέσει τεράστια οικονομική κρίση.

ΕΛΓΑ

Την επανεκτίμηση των ζημιών στις πληγείσες αγροτικές καλλιέργειες του Νέστου θα κάνει ο ΕΛΓΑ μετά από παρέμβαση και του βουλευτή κ. Λαζαρίδη. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Νέστου κ. Σάββας Αργυράκης σημείωσε ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση ο ΕΛΓΑ σε ότι αφορά την επανάληψη των εκτιμήσεων του για τις ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειες του Νέστου στην τελευταία χαλαζόπτωση. 

ΝΟΚ

Αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση του Ναυτικού  Ομίλου Καβάλας  λόγω του κορωνοϊού. Ο πρώην πρόεδρος του κ. Κεραμιδάς σημείωσε ότι  δεν είναι ενάντιος με την Γενική Συνέλευση αλλά με την διάλυση του ΝΟΚ που προτείνουν κάποια από τα μέλη του Ομίλου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις τύχες του ομίλου επιθυμεί να αναλάβει το μέλος κ. Μπαλόγλου.   

ΠΑΓΩΣΑΝ

Λόγω του ιού έχουν παγώσει και οι συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων στον Νομό Καβάλας.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ;

Τέλος διέρρευσε πως σε περίπτωση που τα πράγματα εξελιχθούν θετικά η αγορά θα επαναλειτουργήσει πανελλαδικά από αρχές Απριλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *