Σχόλια….

ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ

Το Νομικό Πρόσωπο  “Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη- Προσχολική Αγωγή Καβάλας”, μετά από απόφαση του Υπουργείου Υγείας, ανακοινώνει ότι οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του δε θα λειτουργήσουν για 14 ημέρες, από σήμερα 11 Μαρτίου  έως και 24 Μαρτίου, λόγω του Κορονοϊού.      

ΠΑΓΓΑΙΟ

Μετά από πρόσκληση του δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των αρχηγών των παρατάξεων με θέμα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σχετικά με την εξάπλωση της νόσου του νέου κορονοϊού SARS-CoV-2 . Στη σύσκεψη αξιολογήθηκε η κατάσταση και έγινε ενημέρωση από το δήμαρχο σχετικά με την ετοιμότητα και τις ενέργειες της δημοτικής αρχής.

Τονίστηκε ιδιαίτερα από όλους τους αρχηγούς το θέμα της ατομικής ευθύνης και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που οφείλουν να επιδείξουν όλοι οι πολίτες υπακούοντας στις οδηγίες του ΕΟΔΥ, με απώτερο σκοπό  την όσο το δυνατό μεγαλύτερη μείωση της διασποράς της νόσου.  Στη σύσκεψη και με γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας αποφασίστηκε ομόφωνα η αναστολή μέχρι νεωτέρας της χρήσης όλων των δημοτικών εγκαταστάσεων (και αυτών που έχουν παραχωρηθεί) από Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους.   

KABAΛΑ

Ο Δήμος Καβάλας, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με τη λήψη προστατευτικών μέτρων για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο εξάπλωσης του κορωνοϊού, αποφάσισε να προχωρήσει στην αναστολή λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου Καβάλας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», έως και την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020. 

ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης κατά της εξάπλωσης των λοιμώξεων από τον κορωναϊό 2019-nCOV, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες  (Κ.Δ.Α.Π.Μ.Ε.Α.) του Δήμου Καβάλας, καθώς εντάσσεται στις πάσης φύσεως εξωσχολικές δομές. Το Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες 14 ημέρες. Παράλληλα ανεστάλη η λειτουργία της Δημοτικής Σχολής Χορού για το ίδιο χρονικό διάστημα καθώς επίσης και κάθε δραστηριότητα στο Πολιτιστικό Κέντρου του δήμου Καβάλας στο κτίριο «Πυθαγόρας».

Οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν έγκαιρα για την άρση ή μη των μέτρων πρόληψης σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείο Υγείας.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής

Μακεδονίας και Θράκης (Κ.Κ.Π.Π. – Α.Μ.Θ.) κυρία Αναστασία Τζαμπαζλή

συναντήθηκε με τον νέο διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Κωνσταντίνο

Κλειτσιώτη. Η κυρία Τζαμπαζλή αρχικά συνεχάρη τον κ. Κλειτσιώτη και του ευχήθηκε

καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν οι κοινές δράσεις που θα μπορούσαν

να οργανώσουν για να βοηθήσουν εκείνους που έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η κυρία Τζαμπαζλή κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις και ανέπτυξε ιδέες

για το πώς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής

Μακεδονίας και Θράκης θα μπορούσε να συνδράμει προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, η κυρία Τζαμπαζλή και ο κ. Κλειτσιώτης δεσμεύτηκαν ότι θα

διατηρήσουν στενή επικοινωνία για όλα τα ζητήματα που αφορούν από κοινού

το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και

Θράκης και το Νοσοκομείο Καβάλας.

ΛΙΜΑΝΙΑ

Έργα και μελέτες που αγγίζουν τα 5.000.000 ευρώ διαχειρίζεται την παρούσα χρονική στιγμή ο Οργανισμός Λιμένος Καβάλας (Ο.Λ.Κ. Α.Ε.). Τα συγκεκριμένα έργα και μελέτες η νέα διοίκηση του Οργανισμού, υπό την καθοδήγηση του Προέδρου κ. Γ. Φιλόσογλου και της Διευθύνουσας Συμβούλου κυρίας Α. Θυσιάδου, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να τα επανεκκινήσει, όπως δήλωσε η τελευταία.

ΨΕΚΑΣΜΟΙ

Για 14 ημέρες θα μείνουν κλειστά τα σχολεία όλης της χώρας και της Καβάλας  προληπτικά για τον κορωνοϊο. Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μουμτσάκης έκανε γνωστό ότι θα κάνουν απολυμάνσεις με ψεκασμούς σε όλες τις σχολικές μονάδες.

ΓΟΝΕΙΣ

Την ανάγκη να τηρηθούν κάποιες προϋποθέσεις θέτει με ανακοίνωση του η Ένωση Σύλλογων Γονέων Καβάλας αναφορικά με το κλείσιμο των σχολείων. Ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου κ. Νίκος Σιδηρόπουλος σημείωσε ότι θα πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις των παιδιών.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Επιστολή στον υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη  έστειλε το Επιμελητήριο Καβάλας για τους ναυαγοσώστες που προβλέπονται για τα ξενοδοχεία. Ο πρόεδρος του φορέα κ. Μάρκος Δέμπας ανέφερε ότι είναι δύσκολο να βρεθούν πτυχιούχοι ναυαγοσώστες κάτι που προκαλεί μεγάλα προβλήματα. Στο πλαίσιο αυτό προτείνουν το κενό να καλύπτεται από τον επόπτη ασφαλείας της πισίνας.

ΘΑΣΟΣ

Προβληματισμός επικρατεί στην Θάσο ενόψει του καλοκαιριού καθώς το πρόβλημα του κορωνοϊού φαντάζει ως ανασταλτικός παράγοντας για τον τουρισμό. Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκο Τσιλογιώργη, συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης στο νησί στις ζημίες που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις του Νοεμβρίου.

ΛΥΚΕΙΟ

Πάρα πολλές δράσεις του Λυκείου Ελληνίδων ματαιώθηκαν λόγω του Κορωνοϊού. Μάλιστα όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος του κ. Μαρίνα Φιλιππίδου ότι για 2 εβδομάδες θα παραμείνει κλειστό το Λύκειο Ελληνίδων για προληπτικούς λόγους.

ΣΤΑΣΗ

Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων Καβάλας μέχρι τις 20 Μαρτίου από την 1 έως τις 3 το απόγευμα. Σύμφωνα με τον υπηρεσιακό πρόεδρο του συλλόγου των Δικαστικών Υπαλλήλων κ. Δημήτρη Μπακόλα οι δικαστικές υποθέσεις τελούνται στο υπόλοιπο ωράριο.

ΕΠΑΦΕΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι επαφές του πρωθυπουργού στο εξωτερικό για το προσφυγικό και το θέμα των επεισοδίων στον Έβρο. Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης έκανε λόγο για άριστους χειρισμούς από πλευράς πρωθυπουργού απέναντι στην σχεδιασμένη τακτική του Ερντογάν εις βάρος της χώρας μας για το προσφυγικό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Την προστασία του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησαν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Καβάλας από τις δηλώσεις του βουλευτή κ. Λαζαρίδη που επέκρινε την στάση τους στο θέμα του αναπτυξιακού προγράμματος της Παναγίας που δεν το ενέκριναν. Ο κ. Λαζαρίδης έκανε λόγο για τραγικό λάθος σε ότι αφορά την απόρριψη του προγράμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *