Σχόλια….

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ…..

Έκλεισαν από χθες  όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά καθώς και τα Πανεπιστήμια σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Η απόφαση αφορά από βρεφονηπιακούς σταθμούς έως πανεπιστήμια και τέθηκε σε εφαρμογή από χθες… Ο Υπουργός Υγείας, συγκεκριμένα, ανακοίνωσε το κλείσιμο βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, ΙΕΚ και Πανεπιστημίων, δημόσιων και ιδιωτικών.

Έκανε λόγο για προληπτικό μέτρο, που έχει ως στόχο τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού και, παράλληλα, τόνισε πως θα υπάρξει ειδική μέριμνα τόσο για τους εργαζόμενους γονείς όσο και τις επιχειρήσεις που πλήττονται.

Τέλος, ο κ. Κικίλιας ζήτησε να επιδείξουν όλοι υπευθυνότητα.

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ;

Για κάποιους θεωρείται  ότι το μέτρο αυτό είναι λίγο υπερβολικό… Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα τα κρούσματα στην χώρα μας δεν ξεπερνούν τα 100.  Από την άλλη όλοι αυτοί οι μαθητές που δεν θα πηγαίνουν στα σχολεία τους απλά θα βολοδέρνουν όπου τους εξυπηρετεί με ότι αυτό συνεπάγεται….

 Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας θα μείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες για προληπτικούς λόγους έτσι ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Κατά 40% μειώθηκε η επισκεψημότητα στο Νοσοκομείο Καβάλας λόγω του κορωνοϊού. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σημείωσε πως συνεχίζονται τα προληπτικά μέτρα στο Νοσοκομείο Καβάλας  για τον κορωνοϊό με μεγάλη αυστηρότητα και περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων σε αυτό. Τα μέτρα αποδίδουν  ενώ σύμφωνα με τον κ. Κλειτσιώτη όταν θα υποχωρήσει η   νόσος με τον κορωνοϊό θα θέσουν το θέμα στο Υπουργείο Υγείας για άσκοπες επισκέψεις στα Νοσοκομεία.

ΚΑΝΕΝΑ;

Ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουμε κανένα σύμπτωμα της νόσου στην Καβάλα.

ΕΚΤΟΣ…

Εκτός και αν εμφανιστεί στους μαθητές της Ελευθερούπολης που μετέβησαν  στην Αγγλία για εκδρομή και τώρα είναι σε κατοίκον παρακολούθηση….

ΠΟΙΟΣ;

Και αλήθεια ποιος φωστήρας το αποφάσισε αυτό;

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ

Μεγάλη είναι η επιβάρυνση των επιχειρήσεων από τον κορωνοϊό και στην Καβάλα και επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα ελάφρυνσης των. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Καβάλας κ. Θεόδωρος Χατζηχρήστος σημείωσε πως οι επιπτώσεις είναι μεγάλες στις επιχειρήσεις της Καβάλας.

ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου Καβάλας με ανακοίνωση του επισημαίνει ότι οι ογκολογικοί ασθενείς ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Παναγιώτη Φώτου έχουν εξεδώσει οδηγίες για λήψη προληπτικών μέτρων για τους καρκινοπαθείς.

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Την αγορά του Αγίου Νικολάου επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο του Δήμου Καβάλας με τον δήμαρχο κ. Μουριάδη και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Κυριάκο Σταυρίδη. Στόχος ο ευπρεπισμός της περιοχής και το κλάδεμα δένδρων. Ο κ. Σταυρίδης έκανε γνωστό ότι θα ανακαινιστούν όλες οι δημοτικές υποδομές.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

Άλλωστε κατά γενική ομολογία η περιοχή του Αγίου Νικολάου χρειάζεται ένα «λίφτινγκ»….  Και ευτυχώς η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Καβάλας το  κινεί το θέμα…

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Η στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων Καβάλας έχει προκαλέσει προβλήματα στην διεξαγωγή δικαστικών υποθέσεων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γραμμένο τα προβλήματα είναι πολλά ενώ εξέφρασε την άποψη ότι σύντομα θα προχωρήσει η διακοπή λειτουργίας των Δικαστηρίων με ότι αυτό συνεπάγεται…

ΝΕΑ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ

Το Επιμελητήριο Καβάλας, με ανακοίνωση του κάνει γνωστό  ότι εγκαινιάστηκε η νέα ψηφιακή πλατφόρμα «e-katanalotis». Την πλατφόρμα εγκαινίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) στου Ρέντη. Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι είναι ένα σημαντικό εργαλείο, προσβάσιμο σε κάθε καταναλωτή. Πρόκειται για ένα καλάθι 1.000 προϊόντων που καταγράφει τις τιμές η ΕΛΣΤΑΤ.

Η νέα εφαρμογή αποτελεί ένα σύγχρονο, εύχρηστο, διαλειτουργικό ψηφιακό μέσο, με το οποίο οι καταναλωτές και οι θεσμικοί φορείς της αγοράς θα μπορούν να παρατηρούν τη διαχρονική εξέλιξη της μέσης τιμής των βασικών αγαθών, όπως αυτή διαμορφώνεται στα σούπερ μάρκετ. Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να διαμορφώνουν το καλάθι με τα αγαθά της προτίμησής τους, προκειμένου να συγκρίνουν το τελικό κόστος, ώστε να επιλέγουν το κατάστημα που τους συμφέρει στην περιοχή τους καθώς και να λαμβάνουν ενημερώσεις για συμφέρουσες αγορές.

ΧΕΙΜΩΝΙΑΣΕ

Από την αρχή της εβδομάδος χειμώνιασε.  Κάποιοι στην Καβάλα φρόντισαν να παραγγείλουν μικρές ποσότητες πετρελαίου θέρμανσης για παν ενδεχόμενο… Άλλωστε για το τέλος του Μαρτίου κάποιοι  «μάγοι» κάνουν λόγο για χιονοπτώσεις!!!!!!!!!! Βέβαια από χθες  είχαμε μία σημαντική βελτίωση των καιρικών συνθηκών, αλλά όπως και να έχει «Μάρτης γδάρτης»….

ΜΕΙΩΘΗΚΕ

Από την άλλη η τιμή στην βενζίνη έχει μειωθεί αισθητά και στην Καβάλα. Την βρίσκουν οι καταναλωτές γύρω στο 1.50 ευρώ το λίτρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *