Σχόλια….

ΑΝΑΒΟΛΗ

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, αναβάλλονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη επικράτεια. Κατόπιν των ανωτέρω, ο Δήμος Καβάλας είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει στη ματαίωση όλων των εκδηλώσεων που είχαν προγραμματιστεί τόσο στους πεζόδρομους της πόλης, για το διήμερο 28 και 29 Φεβρουαρίου, όσο και στην πόλη της Καβάλας και τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, για την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου.  

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Και φυσικά αυτή η απόφαση του κ. Κικίλια προκάλεσε απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο της Καβάλας καθώς είχαν γίνει τόσες προετοιμασίες και έξοδα και τελικά όλα στον βρόντο….

ΑΝΑΘΕΣΗ

Δεν υπάρχει θέμα νομιμότητας για την απευθείας ανάθεση για την εκπόνηση μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση για το Κλειστό Κολυμβητήριο. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης ξεκαθάρισε πως έχει το δικαίωμα να αναθέσει έργο με απευθείας ανάθεση μέχρι 24.000 ευρώ. Το θέμα προέκυψε μετά από καταγγελία του δημοτικού συμβούλου κ. Μάκη Παπαδόπουλου.

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ

Ο οποίος για μία ακόμη φορά, ο κ. Παπαδόπουλος Μάκης εννοούμε, συνεχίζει να είναι υπερβολικός στις πολιτικές τοποθετήσεις του.  Από ότι φαίνεται έχει κακούς συμβούλους….

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι Γιατροί του Κόσμου επισκέφθηκαν χθες το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Καβάλας και εξέτασαν 21 παιδιά. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των Γιατρών Κόσμου έκαναν οδοντιατρικές εξετάσεις. Παράλληλα επισκέφθηκαν και το Ειδικό Γυμνάσιο όπου παρείχαν τις ίδιες υπηρεσίες. Παράλληλα για υπερβολή έκανε λόγο η κ. Άννα Γιοβανιού σε ότι αφορά τον κορωνοϊό. Όπως ανέφερε δεν χρειάζεται πανικός αλλά προσφυγή στο Νοσοκομείο για εξετάσεις.

ΡΟΥΜΑΝΟΙ

Στις πρώτες θέσεις προτίμησης τουριστών από την Ρουμανία βρίσκεται η Καβάλα και η Θάσος όπως προκύπτει από  στοιχεία του ΕΟΤ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη  έχει γίνει πολύ καλή δουλειά από όλους τους εμπλεκόμενους στον τουρισμό στην Περιφέρεια μας.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Απολογισμός του προγράμματος ΤΕΒΑ που αφορά την διανομή τροφίμων στην Καβάλα μέσω συλλόγων πραγματοποιήθηκε χθες στην Δημοτική

Καπναποθήκη. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Σωματείου «Άγιος Νέστωρ» κ. Νίκη Ανέστη έγινε μία πολύ καλή συζήτηση και δόθηκαν κατευθυντήριες εντολές.

 ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και οι Εκδόσεις Πατάκη,

 διοργανώνουν την  παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Ζουμπουλάκη «ΑΣΠΟΝΔΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ», την Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Γεωργία Τριανταφυλλίδου, ποιήτρια Κοσμάς Χαρπαντίδης, δικηγόρος, συγγραφέας. 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Το Γεν. Νοσοκομείο Καβάλας συνεχίζει και φέτος  τη συνεργασία του  με το Δήμο Καβάλας και ιδιαίτερα με το Ν.Π Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής, πραγματοποιώντας δωρεάν προληπτικό έλεγχο ακοής στα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας .

   Ο προληπτικός έλεγχος έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει από το ΚΑΠΗ του Αγίου Αθανασίου Καβάλας την Τρίτη 3 Μαρτίου από τις 9 π.μ έως 12.30 μ.μ και κατόπιν  την Παρασκευή 6 Μαρτίου στο Γ΄ΚΑΠΗ Ποταμουδίων, ενώ αναμένονται να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για τα υπόλοιπα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Με το σύνθημα «η Βιβλιοθήκη πάει παντού», μένουμε πιστοί στις παραδόσεις μας. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Ομάδα Κεραμικής Γυναικών των Κρηνίδων με εμψυχώτρια την κεραμίστρια Στέλλα Ρόκκου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ελευθερούπολης, χαρίζουν στους μικρούς μας φίλους ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό εργαστήρι μέσα στη φύση. Την Καθαρά Δευτέρα, 2 Μαρτίου, στο προαύλιο του Αρχαιολογικού χώρου των Φίλιππων και ώρα 11:00, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διακοσμήσουν πήλινους χαρταετούς, που με περίσσιο μεράκι δημιούργησαν οι κυρίες της Ομάδας Κεραμικής. Μικροί και μεγάλοι «θα γίνουμε μία παρέα» και θα γιορτάσουμε δημιουργικά τα «Κούλουμα».

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

O Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας εγκρίνει και ενισχύει τον προληπτικό έλεγχο Ακοής σε όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για την Παγκόσμια Ημέρα Ακοής.

Θα συμμετέχουν Εθελοντικά και Δωρεάν όλοι οι ιδιώτες Ωτορινολαρυγγολόγοι της πόλης μαζί με τους Ωτορινολαρυγγολόγους του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και θα εξετάσουν την ακοή στους συνταξιούχους των ΚΑΠΗ σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες.

ΑΟΚ

Αντιπροσωπεία του ποδοσφαιρικού τμήματος της  Π.Α.Ε. Α.Ο. ΚΑΒΑΛΑ 1965, με επικεφαλής τον προπονητή Παύλο Δερμιτζάκη, μέλη της διοίκησης παρουσία του υπεύθυνου του γραφείου τύπου και επικοινωνίας Πέτρου Πετρόπουλου, στην προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση των νέων να έρθουν κοντά στο αθλητισμό, και στον Α.Ο.Κ., επισκέφθηκαν  την σχολική μονάδα του 5ου Λυκείου και Καβάλας στην Καβάλα. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο προπονητής της ομάδας μας Παύλος Δερμιτζάκης, ο βοηθός του Γιώργος Γουνελάς και οι ποδοσφαιριστές Γιάννης Καζαντζίδης, Γιάννης Παπαδόπουλος και Βαγγέλης Κέρθι καταχειροκροτήθηκαν και γνώρισαν μεγάλη αποθέωση από τους μαθητές και τις μαθήτριες του 5ου Λυκείου Καβάλας, συνομίλησαν και φωτογραφήθηκαν μαζί τους, έτυχαν πολύ θερμής υποδοχής από όλους αλλά και από τους εκπαιδευτικούς.

ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται το Νοσοκομείο Καβάλας για την αντιμετώπιση κρουσμάτων κορωνοϊού αν εμφανιστούν. Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κατερίνα Πετράκη σημείωσε ότι βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε κρούσματος, την στιγμή που η κίνηση στα εξωτερικά είναι μεγάλη αυτό το διάστημα λόγω των ιώσεων.  O  Γενικός Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου και Πνευμονολόγος κ. Αλέξης Πολίτης σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι βρισκονται σε διαρκή ετοιμότητα.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας προετοιμάζεται  για την περίοδο της Άνοιξης καθώς θα χρειασθούν διάφοροι καθαρισμοί στους εξωτερικούς χώρους. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Σταυρίδης Κυριάκος σημείωσε ότι βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα καθώς θα χρειαστεί να κουρέψουν χόρτα και να απομακρύνουν ογκώδη αντικείμενα.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Στην συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Καβάλας την Τετάρτη  υπέβαλε την παραίτηση του από την θέση του Α` Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου ο κ. Γιάννης Παναγιωτίδης.  Ο πρόεδρος του φορέα κ. Μάρκος Δέμπας μέσα στο επόμενο 10ήμερο καλείται να ορίσει τον αντικαταστάτη του. Και  υπάρχουν αρκετές επιλογές ομολογουμένως…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *