Σχόλια….

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εκπτωτικό διήμερο ετοιμάζει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας σε συνεργασία με το Σωματείο Καφεζυθοπωλών στις 27 και 28 Φεβρουαρίου ενόψει και της Καθαρής Δευτέρας με στόχο να υπάρξει ένα εορταστικό κλίμα. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σημείωσε πως στόχος τους είναι να υπάρξει ένα εορταστικό κλίμα στην αγορά με διάφορες εκδηλώσεις που θα γίνουν στην αγορά σε συνεργασία με το Σωματείο Καφεζυθοπωλών.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Και φυσικά αυτό το εκπτωτικό διήμερα ουσιαστικά θα είναι το κλείσιμο μίας περιόδου.  Καθώς  ολοκληρώνονται οι χειμερινές εκπτώσεις και σταδιακά εισερχόμαστε στην Άνοιξη.  Ευχής έργον να κυλήσει  ικανοποιητικά για τους επαγγελματίες το διήμερο για λόγους ευνόητους. Άλλωστε  η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων δεν απέδωσε για τους εμπόρους της Καβάλας τα αναμενόμενα.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ

Ο κ. Λεμονίδης από πλευράς του σχολίασε πως η αγοραστική κίνηση στην περίοδο  των εκπτώσεων δεν ήταν αναμενόμενη, αλλά είναι ένα πανελλαδικό φαινόμενο…

ΔΥΣΚΟΛΑ

Και φυσικά τα δύσκολα θα συνεχιστούν και για την αγορά της Καβάλας τον Μάρτιο που είναι ένας μεταβατικός μήνας…

ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Με το υφυπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Καράογλου συναντήθηκε η Διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας όπου του τέθηκαν μία σειρά θεμάτων. Ο πρόεδρος του κ. Απόστολος Παυλίδης σημείωσε ότι του έθεσαν σειρά θεμάτων και κυρίως αυτό των επιτροπών.

ΑΠΟΧΗ

Συνεχίζεται η δίωρη αποχή από τα καθήκοντα τους των Δικαστικών Υπαλλήλων Καβάλας έως και την Παρασκευή. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτρης Μπακολάς έκανε γνωστό ότι η αποχή θα ισχύει από τις 9 έως τις 11 το πρωί με κυρίαρχο αίτημα  την ενίσχυση σε προσωπικό.

ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ

Μεγαλύτερη αστυνόμευση  ζήτησαν οι επαγγελματικοί φορείς για την ευταξία στους πεζόδρομους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Θεόδωρο Χατζηχρήστο σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να αλλάξει ο κανονισμός λειτουργίας στους πεζόδρομους.  Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη η Δημοτική Αστυνομία έχει αυξήσει κατακόρυφα τους ελέγχους στους πεζόδρομους.

ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙΑ

Ο κ. Χατζηχρήστος για το θέμα των πεζόδρομων πολύ ορθά σχολίασε πως δεν θα πρέπει να έρχονται σε κόντρα οι επαγγελματίες μεταξύ τους….  Διότι κάπως έτσι ξεκίνησε η όλη υπόθεση με τους πεζόδρομους…  Συνεννόηση μεταξύ τους χρειάζεται…

ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗ

Μονάδα αιμοκάθαρσης  προγραμματίζεται να λειτουργήσει στην Θάσο με απόφαση του υπουργείου Υγείας. Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης σημείωσε ότι ήταν ένας προσωπικός του στόχος.  Συγκεκριμένα, μιλώντας πριν λίγες ημέρες σε Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλιση, ο υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι  φροντίζουν  επισταμένως για την αιμοκάθαρση σε απομακρυσμένες περιοχές και ειδικά σε κέντρα υγείας όπου δεν μπορούν να λειτουργήσουν τέτοιες μονάδες για να εξυπηρετηθούν πολίτες άγονων και απομακρυσμένων νησιών, όπως η Θάσος, η Πάρος και η Εύβοια.

ΜΙΣΘΟΙ

Στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κατέθεσε η διοίκηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων τους μισθούς των 134 εργαζομένων που βρίσκονται εκτός εργοστασίου.. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου των Εργαζομένων κ. Νίκο Βογιατζίδη επιβάλλεται ο πρωθυπουργός να πάρει θέση αν αποδέχεται τις πρακτικές του μεγαλομετόχου κ. Βογιατζίδης.

AIRSHOW

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας δίνει μεγάλη βαρύτητα στην διοργάνωση του Air Sea Show και σχεδιάζεται το πρόγραμμα του. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Αντωνιάδη έστειλαν επιστολή ο ίδιος και ο δήμαρχος Καβάλας από κοινού στον υπουργό Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο για να βοηθήσει την διοργάνωση οικονομικά.  Ο κ. Αντωνιάδης εξήγησε πως τα οικονομικά δεδομένα φέτος είναι στενά και ως εκ τούτου χρειάζεται μία περαιτέρω ενίσχυση από το Υπουργείο Άμυνας.

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

Το ζητούμενο είναι να γίνει το Air Sea Show καθώς μία χρονιά δεν έγινε και υπάρχει ο κίνδυνος να μην γίνει και φέτος.  Και σαφώς ένας θεσμός όπως αυτός είναι κρίμα να έχει ένα τόσο άδοξο τέλος….

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Στις Τουριστικές Εκθέσεις Βουκουρεστίου, Σόφιας και Βελιγραδίου συμμετείχε ο Δήμος Θάσου. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Κυριακίδης Λευτέρης σημείωσε πως αναμένουν να έχουν μία καλή τουριστική χρονιά καθώς τα μηνύματα που εξέλαβαν από τις εκθέσεις αυτό δείχνουν.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Κατηφορίζει και προς τα εμάς ο κορωνοϊός….  Ελπίδα όλων είναι να αντιμετωπιστεί άμεσα στην Ιταλία και τα φαινόμενα να είναι περιορισμένα στην Ελλάδα. Διαφορετικά θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *