Σχόλια….

ΣΥΣΚΕΨΗ

Η καταπάτηση των πεζόδρομων από διάφορα οχήματα απασχολεί έντονα τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας.  Προχθές πραγματοποιήθηκε μία σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης σημείωσε πως επιβάλλεται πάνω από όλα να υπάρχει σεβασμός προς τους πεζόδρομους και τον κανονισμό που ισχύει.  Από πλευράς επαγγελματιών εκφράστηκε η άποψη  ότι θα πρέπει να τηρηθεί ο κανονισμός  καθώς και να αυξηθεί η αστυνόμευση στους πεζόδρομους.

ΜΙΑ ΤΑΞΗ

Ότι πρέπει να μπει μία τάξη στους πεζόδρομους το έχουμε  σχολιάσει δεκάδες φορές. Το θέμα είναι ότι και αστυνόμευση επιβάλλεται που είναι ανύπαρκτη αλλά και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτούς  να σέβονται τον κανονισμό..

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

Από την άλλη είναι απαράδεκτο να διασχίζουν τους πεζόδρομους αυτοκίνητα και δίκυκλα και να μην ιδρώνει το αυτί των υπευθύνων….

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας και το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος οργανώνουν επιστημονική συνάντηση με θέμα «Ο αρχαίος κόσμος στη νεοελληνική τέχνη», στο πλαίσιο της έκθεσης Σημείο Συνάντησης. Αρχαιολογία και τέχνη σε συνομιλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας που φιλοξενείται εκεί αυτή την περίοδο.

Η επιστημονική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, από τις 17:00 έως τις 20:00.Η Έφορος κ. Δαδάκη Σταυρούλα σημείωσε ότι θα πραγματοποιηθούν σημαντικές ομιλίες που θα διαφωτίσουν το ζήτημα αυτό.

ΕΚΘΕΣΗ

Στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σόφιας συμμετείχε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «Δημωφέλεια». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κ. Τάκη Αγγελίδη δίνουν πολύ μεγάλη βαρύτητα στους Βαλκάνιους τουρίστες. Παράλληλα χθες  η «Δημωφέλεια» συμμετέχει  στις  Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις Βελιγραδίου και Βουκουρεστίου.

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

Επίσημα ανέλαβε τα καθήκοντα του ο Συμπαραστάτης δημότη και Επιχείρησης κ. Αθανασίου Αθανάσιος τα γραφεία του οποίου θα βρίσκονται στο Λαογραφικό Μουσείο Καβάλας στον 2ο όροφο. Ο ίδιος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Καβάλας κάνει λόγο για έναν θεσμό που λειτουργεί ως διαμεσολαβητής των δημοτών και του Δήμου Καβάλας.

ΔΟΣΕΙΣ

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας θα εφαρμοστεί το μέτρο των 100 δόσεων για οφειλέτες της ΔΕΥΑΚ. Ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Απόστολος Χρόνης έκανε γνωστό ότι θα υπάρχουν δύο ειδών διακανονισμοί και οι δημότες μπορούν να ενημερώνονται από την επιχείρηση.

ΔΙΠΑΕ

Συνεδρίασε στην Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Το μέλος του ΔΙΠΑΕ κ. Θανάσης Μητρόπουλος σημείωσε πως στόχος τους είναι αυτό να γίνει ένα ευφυές Πανεπιστήμιο. Υπενθυμίζεται  ότι το ΔΙΠΕΑ έχει τρείς κόμβους, σε Καβάλα, Σέρρες και Θεσσαλονίκη και  η προσπάθεια όλων των εκπαιδευτικών ανώτατων ιδρυμάτων που συμμετέχουν στην συνένωση είναι η αρμονική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

ΣΧΟΛΕΙΟ

Το Επιμελητήριο Καβάλας θα φιλοξενήσει   το Σχολείο Τουρισμού σε συνεργασία με το ΙΝΣΕΤΕ. Ο πρόεδρος του κ. Μάρκος Δέμπας σημείωσε ότι δεν θα μπορούσε η Καβάλα και η Θάσος να εξαιρεθεί από αυτό το Σχολείο Τουρισμού που θα παράσχει γνώσεις στους επαγγελματίες του τουρισμού.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Απείχαν από τα καθήκοντα τους την Τρίτη και οι Δικηγόροι της Καβάλας με απόφαση του Πανελλήνιου Συλλόγου τους. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος έκανε γνωστό ότι η αποχή αφορούσε το αίτημα τους για  την μη εφαρμογή  του Δικαστικού Ενσήμου. 

ΔΙΑΚΟΠΗ

Διακοπή από τα καθήκοντα τους αποφάσισαν οι Δικαστικοί Υπάλληλοι Καβάλας από 1 μ.μ. έως 3 μ.μ. έως σήμερα.  Ο πρόεδρος των Δικαστικών Υπαλλήλων κ. Δημήτρης Μπακόλας σε δηλώσεις του ανέφερε ότι κυρίαρχο αίτημα τους είναι η πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ

Οι δικαστικοί υπάλληλοι της Καβάλας δεν απέκλεισαν και περεταίρω κινητοποιήσεις.

ΘΑΣΟΣ

Ο Δήμος Θάσου και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θάσου (ΔΗ.Κ.Ε.Θ) ανακοινώνει την συνεργασία με την κα. Στέλλα Φουρναράκη, η οποία αναλαμβάνει ως καλλιτεχνική συνεργάτης και συντονίστρια στην παιδική θεατρική σκηνή του Δήμου Θάσου.

Η κα. Στέλλα Φουρναράκη γεννήθηκε και κατοικεί στην Καβάλα.

Το 2002 ανέβηκε για πρώτη φορά ως ηθοποιός στο θεατρικό «σανίδι» και από τότε, δεν κατέβηκε. Υπήρξε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΒΑΛΑΣ κατά την χρονική περίοδο 2011- 2013, είναι Πρόεδρος της Ομάδας Δράσης –Θεατρικής Ομάδας «ΑΝΩ ΘΡΩΣΚΩ» από το 2009 έως και σήμερα και πρόεδρος του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ από το 2011 έως και σήμερα.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Η Καβάλα χθες το τσίκνισε και με το παραπάνω. Ποιος καιρός και ποιος γαμπρός, το έθιμο είναι  έθιμο!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *