Σχόλια….

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

Συνάντηση με τον μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο, είχε το μεσημέρι της Τρίτης  ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης), Θόδωρος Καράογλου.

Νωρίτερα ο υφυπουργός βρέθηκε στον Δήμο Παγγαίου, όπου είχε συνάντηση με τον μητροπολίτη Ελευθεροτυπίας Χρυσόστομο, τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη, επισκέφθηκε τις επιχειρήσεις ΒΙΚΡΕ και Βίβλια Χώρα, ενώ το απόγευμα είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Καβάλας, Θ. Μουριάδη, τον αντιπεριφερειάρχη, Κ. Αντωνιάδη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, Μάρκο Δέμπα και του ΤΕΕ ΑΜ, Απόστολο Παυλίδη.

”Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ και συναντώ ένα παλιό καλό φίλο, με τον οποίο είχαμε την δυνατότητα να συνεργαστούμε το 2012- 2014, όταν ο σεβασμιότατος ως πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης, ήταν αυτός με τον οποίο συνεργαζόμασταν για τις επετειακές εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της πόλης. Ο σεβασμιότατος κ. Στέφανος είναι ένας άνθρωπος ανοικτός στην κοινωνία, συμμετέχει με δράσεις σε πολλά γεγονότα και με ενημέρωσε πως ετοιμάζει πολλές δράσεις τον Σεπτέμβριο. Με χαρά θα συνεργαστούμε και πάλι και θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να είναι πετυχημένες. Οι κάτοικοι της περιοχής, το ποίμνιο της Μητρόπολης είναι πραγματικά τυχερό, γιατί έχει έναν άνθρωπο που προσφέρει πάρα πολλά, όχι μόνο σε πνευματικό αλλά και φιλανθρωπικό επίπεδο”, ανέφερε στις δηλώσεις του προς τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο κ. Καράογλου. 

ΖΕΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Καράογλου κέρδισε τις εντυπώσεις καθώς ήταν πολύ απλώς και ζεστός στην παρουσία του στην καβάλα. Και φυσικά κατέγραψε τα ζητήματα του Νομού.

ΑΔΕΔΥ

Όπως αναφέραμε και χθες αναιμική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε από το τμήμα ΑΔΕΔΥ Καβάλας στην πλατεία Καπνεργάτη, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για το νέο ασφαλιστικό.

Ο Τάσος Ιωαννίδης, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Καβάλας και του συλλόγου των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για τη μικρή συμμετοχή απάντησε ότι  ”Δεν ξέρω γιατί δεν κατέβηκε στην πλατεία ο κόσμος. Εμείς πάντως από ό,τι έχουμε ενημερωθεί με βάση τα στοιχεία, ιδίως από τα σχολεία, είναι ότι έχουμε ένα πολύ καλό και ικανοποιητικό ποσοστό συμμετοχής στην απεργία, αλλά δυστυχώς ο κόσμος δεν κατεβαίνει στη συγκέντρωση”. Σε ότι αφορά το διεκδικητικό πλαίσιο όπως σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης διεκδικούν μέσω του νέου ασφαλιστικού Νομοσχεδίου την πλήρη κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ

Ο ”Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης”, θα λειτουργεί σε καθεστώς απόλυτης ανεξαρτησίας και αμεροληψίας, υπογράμμισε ο Αθανάσιος Αθανασίου, ο οποίος παρουσιάστηκε και επίσημα από τον δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε  το πρωί της Τρίτης. 

Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τον Δήμο Καβάλας, γιατί μετά από χρόνια, δηλαδή από τότε που καθιερώθηκε ο θεσμός του ”Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης”,  ο Δήμος Καβάλας ίσως είναι από τους λίγους στη χώρα που έχουν αυτή τη θέση, σημείωσε ο κ. Μουριάδης. Και πρόσθεσε πως  είναι ένας πολύ σοβαρός θεσμός, διότι με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζονται τα συμφέροντα του δημότη όταν δεν εξυπηρετείται ή θεωρεί ότι αδικείται από τη διοίκηση του Δήμου.

Ο κ. Αθανασίου από τη μεριά του υπογράμμισε ότι θα  προσπαθήσει να φανεί  αντάξιος της τιμής που του έκανε η πόλη του και το δημοτικό συμβούλιο στον ρόλο του ”Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης” στην Καβάλα.

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ

Στο μεταξύ το γραφείο του ”Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης” στην Καβάλα θα στεγαστεί προσωρινά στο Λαογραφικό Μουσείο Καβάλας στον 2ο όροφο, εκεί που στεγάζεται και το ΔΗΠΕΘΕ.

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Σε ιδιωτική εταιρεία θα αναθέσει την ελεγχόμενη στάθμευση ο Δήμος Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μουμτσάκης έκανε γνωστό ότι η εταιρεία θα συμβάλει στην εφαρμογή του μέτρου την ίδια ώρα που το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας είναι τεράστιο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας και το Κέντρο Πολιτισμού, Έρευνας και Τεκμηρίωσης της Τράπεζας της Ελλάδος οργανώνουν επιστημονική συνάντηση με θέμα «Ο αρχαίος κόσμος στη νεοελληνική τέχνη», στο πλαίσιο της έκθεσης Σημείο Συνάντησης. Αρχαιολογία και τέχνη σε συνομιλία στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας που φιλοξενείται εκεί αυτή την περίοδο.

Η επιστημονική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, από τις 17:00 έως τις 20:00. Η Έφορος κ. Δαδάκη Σταυρούλα σημείωσε ότι θα πραγματοποιηθούν σημαντικές ομιλίες που θα διαφωτίσουν το ζήτημα αυτό.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Την προηγούμενη Παρασκευή ανακοινώθηκαν  τα στοιχεία του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ, σχετικά με την τουριστική αύξηση  επισκέψεων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη από το 2016 μέχρι το 2018 που φτάνει το 42%! Ο κ. Γιάννης Μαρκιανός,  πρόεδρος του Συλλόγου των Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων στο νησί της Θάσου, σε δηλώσεις του σχολίασε πως  τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πιστεύει  ότι είναι πάρα πολύ κοντά στην πραγματικότητα. Από την άλλη θεωρεί ότι αυτό το 42% αναφέρεται σε πολύ μεγάλο ποσοστό στην τουριστική κίνηση στην Θάσο, η ποία τα τελευταία χρόνια έχει απογειωθεί τουριστικά!

ΔΩΡΕΑ

Ο ιδιοκτήτης του ουζερί «Το Κουτούκι του Σαρρή» προσέφερε τις εισπράξεις της Δευτέρας  στον Σύλλογο Εθελοντών Κατά του Καρκίνου.  Ο πρόεδρος του φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον επιχειρηματία που για μία ακόμη φορά στηρίζει τον σύλλογο τους στην προσπάθεια που κάνει.

ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΟΣ

Επικριτικός ήταν για την  πανελλήνια 24ωρη απεργία για το ασφαλιστικό και την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου ο  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  Καβάλας  κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Όπως   σημείωσε σε δηλώσεις του ότι το νομοσχέδιο αυτό της κυβέρνησης καταργεί όλες τις αρνητικές διατάξεις του Νόμου Κατρούγκαλου.

ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ

Με δύο ψηφίσματα ασχολήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας κατά την   συνεδρίαση  του το βράδυ της Δευτέρας.  Τα ψηφίσματα τα οποία κλήθηκε να εγκρίνει το Σώμα ήταν το αίτημα των σχολικών καθαριστριών για μονιμοποίησή τους καθώς και το αίτημα των 134 εργαζομένων στη ΒΦΛ ώστε να λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας τους. Το ψήφισμα για τους εργαζόμενους της ΒΦΛ δεν εγκρίθηκε  ομόφωνα καθώς διαφώνησε η παράταξη της τέως δημάρχου κ. Τσανάκα. Η τελευταία έκανε λόγο για πολύ κακή στάση των εργαζομένων απέναντι της όσο  ήταν δήμαρχος και για υβριστικές συμπεριφορές… Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζόμενων στην ΒΦΛ και δημοτικός σύμβουλος κ.  Νίκος Βογιατζίδης κλήθηκε να σχολιάσει το όλο γεγονός, επικρίνοντας την στάση της παράταξης κ. Τσανάκα.

AMHXANIA

Από την άλλη επικρατεί μία αμηχανία στην παράταξη της κ. Τσανάκα από τις δηλώσεις ότι θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται πολιτικά χωρίς να αποκλείει την κάθοδο της στις επόμενες δημοτικές εκλογές.  Και αυτό διότι προεκλογικά είχε δηλώσει ότι αν δεν εκλεγεί δήμαρχος θα αποσυρθεί από την πολιτική. Και μέσα στην παράταξη της υπάρχου  αρκετοί που θέλουν να ηγηθούν του συνδυασμού.

ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ…

Ενδεχομένως να έχουμε εκπλήξεις στην παράταξη της κ. Τσανάκα…  Η τελικά η Νέα Δημοκρατία να κατεβάσει έναν άλλο πολιτικό συνδυασμό στις επόμενες δημοτικές εκλογές…

ΔΥΣΚΟΛΑ

Από την άλλη όπως σχολιάσαμε και προ ημερών  οικονομικά τα πράγματα για τις επιχειρήσεις της Καβάλας δεν είναι ρόδινα τους πρώτους 2 μήνες του 2020…. Και ο Μάρτιος ενδεχομένως να είναι ακόμη χειρότερος…

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

Τσικνοπέμπτη σήμερα και όπως διαπιστώσαμε καρφίτσα δεν θα πέφτει στις επιχειρήσεις εστίασης της Καβάλας.  Πάντα τέτοια!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *