Σχόλια….

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

Κυβερνητικά κλιμάκια πραγματοποιούν επισκέψεις στην Περιφέρεια. Στο πλαίσιο αυτό θα επισκέφθηκε  την Καβάλα χθες   ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου. Στον υπουργό τέθηκαν  όλα τα ζητήματα πρώτης προτεραιότητας της Καβάλας.

ΧΥΤΑ

Στη λειτουργία του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ)  Καβάλας, αναφέρθηκαν στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν από τον συγκεκριμένο χώρο προχθές το μεσημέρι ο δήμαρχος Καβάλας και αντιπρόεδρος του φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Θόδωρος Μουριάδης και ο δήμαρχος Ξάνθης και πρόεδρος της ΔΙΑΑΜΑΘ, Μανόλης Τσέπελης.

O  δήμαρχος Καβάλας τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες έχει βγει η δημοπράτηση για τον ΧΥΤA  Καβάλας, ένα έργο αξίας 8 εκατομμυρίων ευρώ, η μελέτη του οποίου άρχισε το 2013, με την υποβολή των προσφορών να διαρκεί μέχρι τις 12 Μαρτίου.

”Ο ΧΥΤΑ άρχισε να λειτουργεί από το 1998, όμως το 2001 από λάθος χειρισμό έγινε μια κατολίσθηση και πτώση απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να σκεπαστεί η δεξαμενή και από τότε δεν λειτουργούσε το σύστημα συλλογής των στραγγισμάτων. Για να λυθεί το θέμα αυτό το 2011 ξεκινήσαμε διαδικασία να εξασφαλίσουμε μια πίστωση 8 εκατομμυρίων ευρώ για να γίνει το έργο. Η μελέτη δημοπρατήθηκε και συνεχίστηκε το έργο με μια σειρά δυσκολιών. Το θέμα λύθηκε σε σύσκεψη το 2017, όπου έλαβαν μέρος η  ΔΙΑΑΜΑΘ, ο Δήμος Καβάλας, η Περιφέρεια, το υπουργείο Περιβάλλοντος κι αποφασίστηκε να γίνει μια σωστή διαχείριση των απορριμμάτων μέχρι να ολοκληρωθεί έργο της επέκτασης του ΧΥΤΑ”, σημείωσε ο κ. Μουριάδης. 

ΕΡΓΟ ΠΝΟΗΣ

Και πραγματικά το έργο του ΧΥΤΑ είναι πνοής για την Καβάλα καθώς  το  θέμα με τα απορρίμματα είναι πάρα πολύ σοβαρό και το έργο αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί διότι σε άλλη περίπτωση ο Δήμος Καβάλας θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με την διαχείριση των απορριμμάτων.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ

Η καταπάτηση των πεζόδρομων από διάφορα οχήματα απασχολεί έντονα τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας. Σήμερα  αναμένεται να υπάρξει μία σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σημείωσε ότι η διαβούλευση θα γίνει σήμερα  στις 6 το απόγευμα στην Δημοτική Καπναποθήκη  Καβάλας.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας με ανακοίνωση του  κάλεσε χθες όλους τους εκπαιδευτικούς  στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση. Πρόσκληση που αφορά την συγκέντρωση που διοργάνωσε  το Νομαρχιακό Τμήμα  της ΑΔΕΔΥ Καβάλας χθες     στην Πλατεία Καπνεργάτη στις  12 το μεσημέρι με κύριο αίτημα   την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών  μνημονιακών Νόμων αλλά και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Βέβαια η συμμετοχή στην απεργία ήταν μικρή καθώς τα τελευταία χρόνια γενικότερα οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν συμμετέχουν στις απεργίες.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Την έντονη διαμαρτυρία του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας προκάλεσε η δημοσιοποίηση κάποιων ονομάτων εργαζομένων στο Νοσοκομείο από πλευράς της βουλευτού κ. Τάνιας Ελευθεριάδου μετά την επίσκεψη της στο Νοσοκομείου. Η πρόεδρος του σωματείου κ. Κατερίνα Πετράκη σημείωσε ότι είναι αδιανόητο να δημοσιοποιούνται ονόματα εργαζομένων.  Το θέμα αφορά τον Γενικό Διευθυντή του Νοσοκομείου που  αντικαταστάθηκε αναγκαστικά.

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Σε ιδιωτική εταιρεία θα αναθέσει την ελεγχόμενη στάθμευση ο Δήμος Καβάλας. Ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Μουμτσάκης έκανε γνωστό ότι η εταιρεία θα συμβάλει στην εφαρμογή του μέτρου την ίδια ώρα που το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Καβάλας είναι τεράστιο.

ΒΦΛ

Το ΚΙΝΑΛ αναμένεται να επαναφέρει στην Βουλή το ζήτημα των 135 εργαζομένων στην  Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων. Ο Αναπληρωτής Γραμματέας της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ Καβάλας κ. Παναγιώτης Μαμτσαδέλης σημείωσε σε δηλώσεις του ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το θέμα  αυτό με την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η Εφορία Αρχαιοτήτων Καβάλας θα διοργανώσει την  Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας  μία εκδήλωση με σειρά ομιλητών για την επιρροή της αρχαίας τέχνης στην σημερινή.  Η Έφορος κ. Δαδάκη Σταυρούλα σημείωσε ότι θα πραγματοποιηθούν σημαντικές ομιλίες που θα διαφωτίσουν το ζήτημα αυτό.

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

Κανονικά εκτελούνται τα 3 δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας – Πρίνου. Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης ανέφερε ότι το απογευματινό δρομολόγιο εξυπηρετεί αρκετά τους Θασίους. Παράλληλα εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι το Υδροπτέρυγο διέκοψε οριστικά τα δρομολόγια του από Καβάλα για Λιμένα.

ΔΑΤΟ

Ο Δήμος Καβάλας πρόκειται να προχωρήσει στην  δασοξύλευση του Δάσους Λημνιάς που του ανήκει. Ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος σημείωσε ότι  θα δημοπρατήσουν το έργο άμεσα.

ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Πολύ καλή δουλειά έκαναν τα συνεργεία του Δήμου Καβάλας σε ότι αφορά την ανάπλαση του πάρκου απέναντι από το Εργατικό Κέντρο Καβάλας.  Τοποθετήθηκαν και νέα καλαίσθητα ξύλινα παγκάκια.

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Το Καρναβάλι της Ξάνθης θα συγκεντρώσει και  πάλι πολύ κόσμο από όλη την Ελλάδα. Θα επωφεληθεί και η Καβάλα καθώς αρκετοί από τους επισκέπτες θα διανυκτερεύσουν στην πόλη της Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *