Σχόλια….

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΣΑΝΑΚΑΣ

Η πρώην δήμαρχος Καβάλας κ. Τσανάκα με δηλώσεις της άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποσύρεται από την πολιτική και πολύ πιθανόν να είναι υποψήφια βουλευτής, ίσως και υποψήφια δήμαρχος.  Η κ. Τσανάκα προφανώς δεν κατάλαβε πως έχει τελειώσει πολιτικά και θεωρεί ότι τα χτυπηματάκια που δέχεται στην πλάτη από συμπάθεια από κάποιους πολίτες είναι αναγνώριση του πολιτικού της έργου.  Κρίμα, θα περιμέναμε από μία πολιτικό με πείρα όπως η ίδια να έδειχνε περισσότερη ωριμότητα….

ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ..

Αντί να αποσυρθεί με αξιοπρέπεια η κ. Τσανάκα από τα κοινά, συνεχίζει να βολιδοσκοπεί  το πολιτικό της μέλλον…  Χώρια που θα διαλύσει και την πολιτική παράταξη που δημιούργησε…. Από πολιτικές καραμπόλες εκλέχθηκε δήμαρχος και δεν ευχαριστεί την τύχη της γι` αυτό αλλά συνεχίζει να διεκδικεί πολιτικές θέσεις. Κάποιος πρέπει να την ξυπνήσει….

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Την ίδια  ώρα που ήδη άρχισαν να προκύπτουν αντιδράσεις από την δημοτική της ομάδα καθώς υπάρχουν στελέχη που διεκδικούν την αρχηγία της παράταξης καθώς προεκλογικά είχε δηλώσει πως αν δεν εκλεγεί δήμαρχος θα πάει στο σπίτι της.

ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Η επένδυση στην Θάσο με τον κολοσσό της αυτοκινητοβιομηχανίας Walkvagen  είναι βέβαιο ότι θα γίνει…  Μένει να δούμε τις λεπτομέρειες.

ΣΥΣΚΕΨΗ

Χθες  στις 11 το πρωί  πραγματοποιήθηκε  στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας σύσκεψη με θέμα «Διάθεση αρδευτικού νερού από τους Ταμιευτήρες Υδροηλεκτρικών Σταθμών Συγκροτήματος Νέστου για την περίοδο Μαΐου-Οκτωβρίου 2020». Ενδιαφέρουσα σύσκεψη, καλά τα συμπεράσματα.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καβάλας. Ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης έχει σκύψει πάνω σε αυτά και επιδιώκει  να λυθούν σταδιακά και ιδιαίτερα προσπαθεί για την πρόσληψη νέου προσωπικού. Μάλιστα εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης 11 μονίμων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον κ. Κλειτσιώτη σε 2 μήνες περίπου θα γίνουν και άλλες προσλήψεις μονίμου προσωπικού.

ΕΚΘΕΣΗ

Στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Τελ Αβίβ συμμετείχε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια». Ο πρόεδρος της κ. Αγγελίδης σημείωσε ότι οι Ισραηλινοί αγαπούν την Ελλάδα και η έκθεση ήταν μία σημαντική ευκαιρία να προβληθεί τουριστικά η Καβάλα.

ΔΥΣΚΟΛΑ

Βέβαια το καλύτερο όλων θα ήταν η Καβάλα να πετύχει αεροπορική σύνδεση με το Ισραήλ, κάτι που προς το παρόν είναι πολύ δύσκολο όπως παραδέχτηκε ο κ. Αγγελίδης. Τουλάχιστον να προσελκύσουμε τους Εβραίους τουρίστες που επισκέπτονται την Θεσσαλονίκη.

ΠΣ

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα εισάγει το θέμα του περιφερειακού συμβούλου Ο. Μουμίν ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Καραγιώργης Ανδρέας καθώς οι εμπρηστικές δηλώσεις του δεν συνάδουν με το πνεύμα της συμβίωσης χριστιανών και μουσουλμάνων. Υπενθυμίζεαι ότι ό κ. Μουμίν στην ομιλία του στον Δήμο Προύσας της Τουρκίας υποστήριξε ότι θα πρέπει η Θράκη να έρθει πιο κοντά με το τουρκικό τμήμα της Θράκης.

ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ

Κυβερνητικά κλιμάκια πραγματοποιούν επισκέψεις στην Περιφέρεια. Στο πλαίσιο αυτό θα επισκεφθεί την Καβάλα σήμερα  ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου. Στον υπουργό θα τεθούν όλα τα ζητήματα πρώτης προτεραιότητας της Καβάλας σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί.

ΣΚΑΚΙ

Η Δημοτική Επιχείρηση Θάσου  με την υποστήριξη του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας διοργανώνει  Σκακιστικούς Αγώνες Παίδων – Εφήβων  Θάσου  την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου στις 14.30 μετά το μεσημέρι.  Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο χώρο εκδηλώσεων του  «Καλογερικού»  Θάσου.  Η  διοργάνωση υλοποιείται λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή των προκριματικών αγώνων του «Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος  Σκάκι»   που θα διεξαχθούν στην Καβάλα  το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου 2020, στην Καβάλα και θα αποτελέσουν  χρήσιμη εμπειρία  για  τους συμμετέχοντες.  Βασικός στόχος των αγώνων  είναι η ευκαιρία συμμετοχής   για τα παιδιά και τους εφήβους του νησιού,  ανεξαρτήτως του αγωνιστικού επιπέδου τους.   Τα παιδιά και οι  έφηβοι  θα αγωνιστούν  και θα καταταχθούν ανά κατηγορία τάξης και βαθμίδας.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ

Η καταπάτηση των πεζόδρομων από διάφορα οχήματα απασχολεί έντονα τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας. Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να υπάρξει μία σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους φορείς για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης σημείωσε ότι η διαβούλευση θα γίνει την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Την ίδια ώρα που ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, αναφορικά με τη διαβούλευση που ξεκινά ο Δήμος Καβάλας για την χρήση πεζοδρόμων και κοινόχρηστων χώρων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι πεζόδρομοι και οι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης της Καβάλας πρέπει να είναι ανοιχτοί και προσβάσιμοι σε όλους.

Η βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας οφείλει να είναι πρώτη προτεραιότητα όλων μας. 

Είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, ειδικά των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Για το λόγο αυτό, πρέπει να δοθεί οριστική λύση, κοινά αποδεχτή από όλους τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης..

Με αυστηρούς κανόνες που θα ισχύουν για όλους.

Με σεβασμό στους πεζούς, στα άτομα με αναπηρία και, φυσικά, στους επιχειρηματίες».

ΚΑΛΕΣΜΑ

Ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας με ανακοίνωση του  καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς  στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση   σήμερα.   Πρόσκληση που αφορά την συγκέντρωση που διοργανώνει το Νομαρχιακό Τμήμα  της ΑΔΕΔΥ Καβάλας σήμερα  στην Πλατεία Καπνεργάτη στις  12 το μεσημέρι με κύριο αίτημα   την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών  μνημονιακών Νόμων αλλά και την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *