Σχόλια….

ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», μαθητές από το 1ο ΓΕΛ Καβάλας, με τη συμμετοχή του ΓΕΛ Σουφλίου και την υποστήριξη του Europe Direct Ξάνθης, προχώρησαν την Τετάρτη   σε προσομοίωση συνεδρίασης της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» του διοικητηρίου Καβάλας.

Τα θέματα που εισηγήθηκαν, ανέπτυξαν και συζήτησαν αφορούσαν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα δικαιώματα των γυναικών και της ισότητας των δύο φύλων. Στο τέλος της προσομοίωσης απονεμήθηκαν βραβεία.

Οι μαθητές απάντησαν σε ερωτηματολόγιο που περιελάμβανε δέκα συνολικά ερωτήσεις. Μερικές από τις ερωτήσεις που τέθηκαν στα παιδιά, ήταν αν αισθάνονται Ευρωπαίοι πολίτες, αν γνωρίζουν τα κράτη μέλη της Ε.Ε. κι από πόσους ευρωβουλευτές απαρτίζεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά κι αν ψήφισαν στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. 

ΗΜΕΡΙΔΑ

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ψηφιακό Μάρκετινγκ (Digital Marketing) του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (πρώην ΤΕΙ)  διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Η εφαρμογή του Digital Marketing στις ελληνικές επιχειρήσεις» το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου  στις 5 το απόγευμα  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός». Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση των τάσεων στο σύγχρονο Ψηφιακό Μάρκετινγκ και των δυνατοτήτων που αυτό παρέχει στις επιχειρήσεις για αξιοποίηση των αγορών, καθώς και των νομικών προβλημάτων που ενσκύπτουν από την εφαρμογή της σύγχρονης τεχνολογίας στην καθημερινή επιχειρησιακή πρακτική.

ΑΠΕΡΓΙΑ

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, κατήλθαν χθες και σήμερα οι καθαρίστριες δημοσίων κτηρίων της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας, μαζί με συναδέλφους τους από όλη τη χώρα. Μάλιστα αργά το βράδυ της Τετάρτης  αναχώρησαν με λεωφορείο από την Καβάλα, ώστε να βρεθούν χθες  το πρωί της Πέμπτης στην Αθήνα, για να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας, η πρόεδρος των καθαριστριών δημοσίων κτηρίων της Π.Ε. Καβάλας, Φωτεινή Στρουμπούλη, υπογράμμισε ότι καμιά εργαζόμενη δεν μπαίνει σε αυτή τη δουλειά για να κάνει καριέρα, αλλά το κάνουν από ανάγκη.

Η κ. Στρουμπούλη σημείωσε πως το τοπίο είναι θολό και δεν ξέρουν  τι θα κάνει η κυβέρνηση με τις συμβασιούχους καθαρίστριες που σε όλη τη χώρα είναι 9.500 άτομα ενώ ακούστηκαν πάρα πολλά και προεκλογικά και μετεκλογικά, ότι θα απολυθούν όλοι οι συμβασιούχοι, ότι θα μπουν συνεργεία στις θέσεις τους και είναι λογικό 9.500 άτομα να είναι στην ανασφάλεια.

Το κυριότερο αίτημα τους είναι να υπογράψουν συμβάσεις αορίστου χρόνου και να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ…

Και πραγματικά είναι ντροπιαστικό αυτό που συμβαίνει με τις σχολικές καθαρίστριες καθώς  βρίσκονται σε διαρκή ομηρία εδώ και χρόνια. Ας ελπίσουμε ότι η σημερινή κυβέρνηση θα δώσει λύση στο αίτημα τους.

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Έκοψαν την Τετάρτη  οι εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας την Βασιλόπιτα τους στον Κινηματογράφο ΌΣΚΑΡ στις 7 το απόγευμα ενώ σύντομη ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον δήμαρχο Καβάλας κ. Θεόδωρο Μουριάδη που ευχήθηκε σε όλους  το 2020 να φέρει υγεία, χαρά και ευτυχία  και να είναι μια καλύτερη χρονιά για την Πατρίδα μας, για το Δήμο Καβάλας και για όσους δοκιμάζονται ακόμη από τις δυσκολίες που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση.     

Σημείωσε δε ότι η νέα δημοτική αρχή, σε αγαστή συνεργασία με τους υπαλλήλους, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων του Δήμου μας, εργάζεται άοκνα για την ενίσχυση των κοινωνικών υπηρεσιών, για την ορθολογική και διαφανή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Καβάλας, για την άντληση πόρων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η περιοχή μας, προκειμένου να αναπτυχθεί τόσο στον τουριστικό, όσο και σε άλλους τομείς της οικονομίας.

ΧΕΡΣΑΙΑ

Αντίθετη είναι η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας με την πλήρη ιδιωτικοποίηση του Κεντρικού Λιμανιού Καβάλας ενώ στην συνεδρίαση της Δευτέρας του Δημοτικού Συμβουλίου η πλειοψηφία των παρατάξεων συντάχθηκαν με τις θέσεις της Διοίκησης. Από πλευράς του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Κωστής Σιμιτσής είναι αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση της χερσαίας ζώνης του Λιμανιού που θα πρέπει να την διαχειρίζεται είτε ο Οργανισμός Λιμένα είτε ο Δήμος Καβάλας. 

ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Αξιόλογο και φερέγγυο επενδυτή χαρακτήρισε ο δικηγόρος του κ. Χρυσόστομος Κεβρεκάκης αυτόν που ενδιαφέρεται να αποκτήσει την ομάδα ποδοσφαίρου του ΑΟΚ. Ο κ. Κεβρεκάκης ξεκαθάρισε ότι ο επενδυτής ζήτησε από την Διοίκηση της ομάδας να του υποδείξουν  τον τρόπο στήριξης της ομάδας, ενώ η Διοίκηση αρνήθηκε.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Η άρνηση της Διοίκησης της ΠΑΕ ΑΟΚ στην πρόταση του επενδυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους οργανωμένους φιλάθλους αλλά και στον Ερασιτέχνη ΑΟΚ. Ας το καλοσκεφτούν.

ΑΔΕΔΥ

Στις 18 Φεβρουαρίου η ΑΔΕΔΥ Ν. Καβάλας θα συμμετάσχει στην απεργιακή κινητοποίηση για το ασφαλιστικό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κ. Ιωαννίδη Τάσο διαφωνούν με αυτό καθώς με τον νόμο αυτό διατηρούνται οι διατάξεις για συνταξιοδότηση στα 67 έτη.

ΕΚΑΒ

Με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Κλειτσιώτη συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης η Διοίκηση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου κ. Τσιτσιλικάκη ζήτησαν να μην εκτελούν δευτερογενείς μεταφορές περιστατικών του Νοσοκομείου.  Ο κ. Κλειτσιώτης δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα τους.

ΕΣΕΕ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας προσκάλεσε τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Γιώργο Καρανίκα στον ετήσιο χορό του στις 16 Φεβρουαρίου. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λεμονίδης σημείωσε ότι θα γίνουν και συζητήσεις για θέματα του κλάδου.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Σημαντικές ελλείψεις σε μάσκες αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία της Καβάλας λόγω της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει εξαιτίας του κορωνοϊού. Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Σίσσυ Ρακιντζή δήλωσε πως η ζήτηση συνεχώς αυξάνεται.

Η ΣΥΝΗΘΗΣ ΥΣΤΕΡΙΑ

Και φυσικά στην περίπτωση με τις μάσκες στα φαρμακέια για μία ακόμη φορά έχουμε την γνωστή και συνηθισμένη υστερία…

ΤΡΙΜΕΡΗΣ

Πραγματοποιήθηκε νέα τριμερής συνάντηση στο Υπ. Εργασίας μεταξύ των δικηγόρων των  135 εργαζομένων και της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων για να βρεθεί λύση επαναπρόσληψης των. Η τριμερής θα επαναληφθεί στις 10 Φεβρουαρίου όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Νίκο Βογιατζίδη.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Του έδωσε και κατάλαβε ο καιρός.  Ο Φλεβάρης μας θύμισε ότι είναι εδώ με ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ακόμη και στο περιαστικό δάσος Καβάλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *