Σχόλια….

ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Αύριο κόβει την Βασιλόπιτα της η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ  στο ξενοδοχείο  «Λούσυ» στις 11.30 το πρωί παρουσία και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη αλλά και του Υπουργού Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Δράκο θα γίνουν και κάποιες σημαντικές εξαγγελίες.

ΑΠΑΝΤΕΣ

Και φυσικά στην εκδήλωση θα είναι άπαντες παρόντες. Όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές και τα λοιπά στελέχη.

ΧΕΙΜΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Κανονικά εκτελούνται οι χημειοθεραπείες στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας καθώς υπάρχουν διαθέσιμα φάρμακα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου κ. Παναγιώτης Φώτου σημείωσε πως δεν υπάρχουν ελλείψεις φαρμάκων στο Ογκολογικό.

ΕΡΕΥΝΑ

Μία έρευνα καταμέτρησης των επιβατών καθ` όλη την διάρκεια της ημέρας από το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Γιάννη Χαλεπιάδη η έρευνα αυτή γίνεται για να προβούν σε αναπροσαρμογή των δρομολογίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

ΜΕΙΩΜΕΝΗ

Την ίδια ώρα που η επιβατική κίνηση στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας αυτό το διάστημα είναι σημαντικά μειωμένη.  Τελικά η κρίση παραμένει εδώ…

ΑΜΕΑ

Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ Καβάλας υπέβαλε σειρά προτάσεων στην Fraport που διαχειρίζεται το Διεθνές Αεροδρόμιο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Σμάραγδο Κρεμμύδα όλες τους οι προτάσεις υιοθετήθηκαν από την εταιρεία.  Η μόνη πρόταση τους που δεν υιοθετήθηκε ήταν οι δωρεάν θέσεις στάθμευσης στο πάρκινγκ.

ΕΛΛΕΙΨΗ

Έλλειψη ασθενοφόρων υπάρχει στην περιοχή του Δήμου Νέστου και τις περισσότερες φορές τα περιστατικά εξυπηρετούνται από την Καβάλα. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων  ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης σημείωσε πως το πρόβλημα είναι υπαρκτό και δεν έχει ικανοποιηθεί παρά τις οχλήσεις τους.  Είναι μέχρι να πεθάνει κάποιος τραυματίας από  αυτό το γεγονός και να ξεκινήσει το γαϊτανάκι των ευθυνών…

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μεγάλες είναι οι δυνατότητες ανάπτυξης του Αλιευτικού Τουρισμού μέσω ενός προγράμματος που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Καβάλας ΑΕ. Ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος  Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Αλέξης Πολίτης σημείωσε πως αυτή η μορφή τουρισμού είναι πρωτόγνωρη για την περιοχή μας όταν η  Περιφέρεια ΑΜΘ βρέχεται από πολλά χιλιόμετρα θάλασσας.

ΕΟΣ

Τριάντα  χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την ίδρυση του Ελληνικού Συλλόγου Ορειβασίας Καβάλας  και ο σύλλογος ετοιμάζει ειδική εορταστική εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 5 Φεβρουαρίου, στην Δημοτική Καπναποθήκη, στην πλατεία του Καπνεργάτη. Τρεις δεκαετίες αθλητικής και πολιτιστικής δράσης, καθώς και κοινωνικής προσφοράς, θα είναι το περιεχόμενο της εκδήλωσης, που θα ξεκινήσει στις 7  το βράδυ, στον 4ο όροφο του κτιρίου, και θα περιλαμβάνει ομιλίες και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ιστορία του συλλόγου, ενώ στο τέλος θ’ ακολουθήσει μπουφές. Ο σύλλογος καλεί τους φίλους, τα μέλη και όλους τους Καβαλιώτες να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα, ανάμεσα στα στελέχη των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, πραγματοποιήθηκε προκειμένου να παρουσιαστεί το περιεχόμενο του προγράμματος MAKING SPEND MATTER, που αφορά τον ανασχεδιασμό του συστήματος προμηθειών του Δήμου.            

Πιο συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος του έργου και Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου και η Προϊστάμενη του Τμήματος Προμηθειών,  Δέσποινα  Χινίσογλου, απευθυνόμενοι στους παράγοντες της αγοράς τόνισαν μεταξύ άλλων ότι βασικός στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η δημιουργία τοπικού πλούτου και η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των δυο πλευρών, για να καταστεί δυνατή η συμμετοχή των προμηθευτών της περιοχής μας στους διαγωνισμούς αγαθών και υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας.

ΡΕΣΙΤΑΛ

Σήμερα  στις 8 το βράδυ  στην Αίθουσα «Γ.Α. Παπαϊωάννου», το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας παρουσιάζει ένα ξεχωριστό Ρεσιτάλ πιάνου του καθηγητή του Κωνσταντίνου Τσαφή.

O Κωνσταντίνος Τσαφής, είναι διπλωματούχος καθηγητής του πιάνου και απόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.  

ΠΑΡΚΟ

Τα συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας, του Τμήματος Συντήρησης Πρασίνου και Τομέα Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, ξεκίνησαν, την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου τις εργασίες ανάπλασης του πάρκου που βρίσκεται μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.

Ο σχεδιασμός των υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας προβλέπει την απομάκρυνση του βυθιζόμενου κάδου απορριμμάτων, ο οποίος αποτελούσε εστία μόλυνσης το τελευταίο χρονικό διάστημα, την αφαίρεση των κλαδιών που έθεταν σε κίνδυνο την ασφαλή λειτουργία του δικτύου της ΔΕΗ και μια συνολική παρέμβαση στον περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου να αλλάξει η εικόνα της περιοχής.      

ΚΟΥΝΑΚΟΣ

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Κουνάκος ανεξαρτητοποιήθηκε καθώς έφυγε από την παράταξη του κ. Μάκη Παπαδόπουλου.  Ο κ. Παπαδόπουλος στην ανακοίνωση που έκανε περιορίστηκε να δηλώσει ότι  «Εμείς συνεχίζουμε τη δράση μας στη βάση του ανεξάρτητου χαρακτήρα της παράταξής μας και των προγραμματικών μας θέσεων, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των δημοτών και την προώθηση των μεγάλων έργων που έχει ανάγκη ο Δήμος μας». Προφανώς ο κ. Παπαδόπουλος ζει στον δικό του πολιτικό κόσμο με την έννοια ότι  εθελοτυφλεί στις δηλώσεις Κουνάκου που καταφέρονται στην παράταξη του.  

ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥ

Από την άλλη ο κ. Κουνάκος συνεχίζει το δικό του πολιτικό βιολί. Αν και όπως ανέφερε θα παραιτηθεί από μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ

Τελικά δεν παραιτήθηκε από τηην θέση του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου ο κ. Γιάννης Παναγιωτίδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *