Σχόλια….

ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Για το θέμα της διόρθωσης των τετραγωνικών μέτρων στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και της απαλλαγής των μη ηλεκτροδοτούμενων ακίνητων από την επιβολή δημοτικών τελών, μίλησε ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη (22/1).

Όπως εξήγησε σύμφωνα με την πρόσφατη διάταξη του νόμου 4647 του 2019 που νομοθετήθηκε με πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών, ορίζεται ότι οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί υπολογισμού φόρου, τελών και εισφορών προς τους ΟΤΑ πρώτου βαθμού, μπορούν να υποβάλλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι τις 31/3/20, χωρίς την υποβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης.

ΘΑΣΟΣ

Την Τετάρτη επισκέφθηκε τον Δήμο  Θάσου ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, επικεφαλής πολυμελούς κλιμακίου της Περιφέρειας αποτελούμενο από τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Αλέξη Πολίτη και ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη από τη Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας και της Καβάλας και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Σκοπός της επίσκεψης του κ. Μέτιου ήταν η πραγματοποίηση ευρείας σύσκεψης στο Δημαρχείο Θάσου με βασικό θέμα τα έργα που υλοποιούνται στο νησί είτε με τη συμμετοχή είτε με την οικονομική στήριξη της Περιφέρειας καθώς και εκείνα τα οποία μπορούν να προγραμματιστούν και να πραγματοποιηθούν στο μέλλον.

ΤΡΙΜΕΡΗΣ

Τριμερής συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας με την παρουσία των εργαζομένων στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων και των δικηγόρων της εταιρείας για να βρεθεί λύση στην υπογραφή νέων συμβάσεων. Σύμφωνα με την βουλευτή κ. Τάνια Ελευθεριάδου που συμμετείχε στη τριμερή θα ακολουθήσουν άλλες δύο τριμερείς συναντήσεις στις 3 και 10 Φεβρουαρίου.

ΠΡΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ

Από ότι φαίνεται στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων οδηγούνται σε έναν συμβιβασό με τους 135 εργαζόμενους που δεν υπέγραψαν τις νέες συμβάσεις.

 ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ

Περιηγήσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας πραγματοποιούνται για το κοινό κάθε Τετάρτη ώστε να προβληθούν τα νέα εκθέματα της έκθεσης που θα διαρκέσει μέχρι τέλη Μαρτίου.  Υπεύθυνος είναι ο αρχαιολόγος κ. Μιχάλης Λιχούνας ο οποίος ξεναγεί το κοινό αλλά και τους μαθητές. .

ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Την ανανέωση του στόλου του έχει ξεκινήσει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του φορέα κ. Κώστα Πανταζή πρόκειται για πρωτοβουλία των μετόχων που στοχεύει στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Επιστολή αντίστοιχη με αυτή του Πομπαίο δεν έχει σταλεί εδώ και 40 χρόνια στην χώρα μας, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΝΔ Καβάλας κ. Χαράλαμπο Δράκο. Ο ίδιος πιστεύει ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ.

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας η συντήρηση των οχημάτων του ανατέθηκε σε ιδιώτη. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Ποτόλιας δήλωσε κάθετα αντίθετος με την πρακτική αυτή.

ΘΑΣΙΑΚΗ

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας θα παρουσιάσει στις 29 Ιανουαρίου το βιβλίο του Κωνσταντίνου Θεοφανέλη, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο. Πρόκειται για εξαιρετικό έργο όπως σχολίασε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Τσιλογιώργης.

ΕΝΩΠΟΙΗΣΗ

Στην ενοποίηση του Αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων προχώρησε η Αρχαιολογική Υπηρεσία Καβάλας. Σύμφωνα με την Έφορο κ. Δαδάκη πρόκειται για έργο που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ.. Η κ. Δαδάκη σημείωσε ότι έχουν  αποξηλώσει την άσφαλτο από το δρόμο που διασχίζει τον αρχαιολογικό χώρο και κάνουν  κάποιες δοκιμαστικές τομές για να διαπιστώσουν  την κατάσταση κάτω από το δρόμο κι ένθεν και ένθεν του δρόμου προκειμένου να προχωρήσουν  στην επόμενη φάση που είναι αφαίρεση του δρόμου. Παράλληλα ενεργούνται και έρευνες στα σημεία που είχαν μείνει μεταξύ ανεσκαμμένων τμημάτων. Ένα από αυτά είναι ένα κομμάτι της Εγνατίας Οδού, που είχε μείνει άσκαφτο προκειμένου να αποδοθεί η Εγνατία Οδός στους επισκέπτες της σε όλο το μήκος που έχει αποκαλυφθεί. Παράλληλα ετοιμάζουν  κάποιες μελέτες για τη συντήρηση δαπέδων και τειχών ενώ ετοιμάζονται οι  διαγωνισμοί για τις προμήθειες των υλικών που θα αποκτηθούν για την ανάκτηση κάποιων τοίχων.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ

Την Γενική Συνέλευση της πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Μιτζάλη η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ καλή τουριστικά για τον Νομό Καβάλας και με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν ανάλογη θα είναι και η φετινή.

ΚΑΡΒΑΛΗ

Σε εξέλιξη είναι οι προετοιμασίες για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Γρηγορίου στην Νέα Καρβάλη που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή και θα ολοκληρωθούν ουσιαστικά την Κυριακή. Ο Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης κ. Καπλάνης Ιωσηφίδης έκανε γνωστό ότι την ημέρα της γιορτής θα υπάρξει και μία συναυλία τζαζ στο Λαογραφικό Μουσείο στις 6 το απόγευμα.

ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ

Στο μεταξύ αναμένεται πολύς κόσμος στην Νέα Καρβάλη το διήμερο – τριήμερο..

ΚΡΥΟ

Τέλος το κρύο καλά κρατεί… Ιανουάριος βλέπετε και ευτυχώς διατηρούνται οι εποχές…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *