Σχόλια….

ΣΥΣΚΕΨΗ

Μήνυση κατέθεσαν ο δήμαρχος Καβάλας και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αντωνιάδης κατά της Εγνατίας Οδού για το θέμα των πλευρικών  διοδίων και του γεγονότος ότι η ανατολική πύλη της Καβάλας είναι κλειστή εδώ και μήνες. .  Ο κ. Αντωνιάδης  σε  δηλώσεις του έκανε γνωστό ότι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας ανέλαβε  την πρωτοβουλία να γίνει μια σύσκεψη  σήμερα  στις 6.30 το απόγευμα στο γραφείο του , με την συμμετοχή του Δήμου  Καβάλας, του  Επιμελητηρίου  Καβάλας, τον Εμπορικό Σύλλογο και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Καβάλας προκειμένου να χαράξουν  από κοινού μια πορεία και να εξετάσουν  ποιες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται ώστε να κινηθούν  και νομικά και αστικά, ενάντια στην Εγνατία Οδό ΑΕ.

ΚΑΛΑΜΙΤΣΑ

Με τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Πολύζο συναντήθηκε ο δήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης για το θέμα της Ακτής Καλαμίτσας. Κατά την διάρκεια της συμφωνήθηκε η παραχώρηση της ακτής στον Δήμο Καβάλας και υπολείπονται οι λεπτομέρειες για την  υπογραφή της συμφωνίας. Ο κ. Μουριάδης σημείωσε πως θα συντάξουν ένα master plan για την διαχείριση της ακτής μέσα στον Φεβρουάριο.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ

Ο κ. Μουριάδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για αίσια κατάληξη με την περίπτωση της Καλαμίτσας που κυριολεκτικά έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού..

Μ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης ως γνωστό γιόρτασε την ονομαστική του εορτή την Κυριακή και δέχθηκε τους πολίτες στο γραφείο του για ευχές. Για νεοεκλεγείς βουλευτής πραγματικά δέχθηκε πολύ μεγάλο πλήθος κόσμου που τον ευχήθηκε. Μάλιστα κάποιοι όπως   σχολίασαν   στον πρώτο ανασχηματισμό της κυβέρνησης  ο κ. Λαζαρίδης θα συμμετάσχει σε αυτήν.

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ

Έργα ανακαίνισης θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο  της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή οι παρεμβάσεις θα είναι ήπιου χαρακτήρα με έναν προϋπολογισμό 600.000 ευρώ περίπου.

ΑΓΟΡΑ

Υποτονική ήταν η εμπορική κίνηση την Κυριακή που λειτούργησε η αγορά παρά το γεγονός ότι είναι και περίοδος εκπτώσεων. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης εξέφρασε τον προβληματισμό του για την εν γένει εικόνα της αγοράς. 

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Το επισημάναμε και στο παρελθόν  σε ότι αφορά τον αντικαπνιστικό νόμο. Οι επιπτώσεις του στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καβάλα είναι μεγάλες.  Πλέον πολλοί καπνιστές προκειμένου να εκτίθενται στο κρύο κάθονται στα σπίτια τους.

ΓΡΙΠΗ

Η Διεύθυνση Υγείας Καβάλας ζητά μέτρα πρόληψης από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την γρίπη και τους εμβολιασμούς. Ο Διευθυντής Υγείας κ. Χρήστος Παπαδόπουλος σημείωσε πως ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η ζήτηση για εμβολιασμούς.

ΣΧΕΔΙΑ

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης έστειλε το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Αν. Μακεδονίας για τα Σχέδια Βελτίωσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Μυστακίδη ζητούν αυξημένα κονδύλια για την Περιφέρεια μας που αδικείται.

ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας ζητά τον εμβολιασμό των προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Ο πρόεδρος της Νομαρχιακής κ. Θεόδωρος Μπόνος σημείωσε πως έχουν ήδη παρέμβει προς τον Διευθυντή Υγείας για να λυθεί το πρόβλημα.

ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

Μειωμένη είναι η χρηματοδότηση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» κατά 60% για το 2020 λόγω της οικονομικής κατάστασης του Δήμου Καβάλας. Ο πρόεδρος της κ. Τάκης Αγγελίδης σημείωσε πως δεν θα περιοριστούν οι δράσεις τους ενώ ο προϋπολογισμός του Φεστιβάλ Cosmopolis θα παραμείνει ο ίδιος σε σχέση με πέρυσι. 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΨΕΜΑΤΑ

Για τις δηλώσεις της πρώην προέδρου της «Δημωφέλεια»  κας Ιωσηφίδου ότι άφησε σημαντικό ποσό στα ταμεία και αυτό «εξατμίστηκε», είπε ότι «πολλές φορές έχει πει η κ. Ιωσηφίδου δημόσια ψέματα. Ο προϋπολογισμός είναι κατατεθειμένος. Βλέπουμε και οι δύο τα ίδια νούμερα. Οπότε, απλά, το προσεγγίζει διαφορετικά. Δεν είπα τίποτε διαφορετικό. Προφανώς είπα ότι με την μικρότερη χρηματοδότηση θα αναλωθεί ένα μέρος των αποθεματικών για να βγει ο προϋπολογισμός. Στο ποσό διαφέρουμε. Η κα Ιωσηφίδου λέει ότι είναι 1,4-1,8 εκατ. ευρώ, εγώ λέω 900 χιλιάδες ευρώ. Της το εξήγησα στο διοικητικό συμβούλιο, πολλές φορές, δεν θέλει να το καταλάβει. Προσπαθεί να κάνει την ανάγνωση που τη συμφέρει. Δεν έχει νόημα να βγαίνουμε στα ραδιόφωνα να μιλάμε για νούμερα, δεν αφορά κανέναν. Έχουμε το διοικητικό συμβούλιο μέσα από το οποίο η κα Ιωσηφίδου μπορεί να προσφέρει έργο».

ΕΚΘΕΣΗ

Δυναμικό «παρών» έδωσε ο Δήμος Καβάλας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Ferien Messe 2020» της Βιέννης, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16-19 Ιανουαρίου  στην πρωτεύουσα της Αυστρίας.

Η έκθεση της Βιέννης είναι από τις πρώτες που διοργανώνονται για το έτος 2020 και μια από τις σημαντικότερες στην Κεντρική Ευρώπη στην οποία συμμετέχουν πάνω από 850 εκθέτες από 81 χώρες.

Στρατηγικής σημασίας στην επίτευξη τόσο της προβολής της Καβάλας στο αυστριακό κοινό όσο και στην ενδυνάμωση της τουριστικής κίνησης, κρίνεται και η απόφαση του εθνικού αερομεταφορέα της Αυστρίας της AUSTRIANAIRLINES να ξεκινήσει δρομολόγιο με απευθείας πτήσεις από Βιέννη προς Καβάλα κατά τη θερινή περίοδο και συγκεκριμένα με το πρώτο δρομολόγιο να πραγματοποιείται στις 20 Μαΐου 2020 – και για πέντε συνεχόμενους μήνες – και να ξεκινήσει συνεργασία, με σκοπό την προβολή της Καβάλας μέσα από τα επικοινωνιακά εργαλεία της αεροπορικής εταιρείας.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Αυξημένη είναι η αγοραστική κίνηση στο πετρέλαιο θέρμανσης αυτό το διάστημα στην Καβάλα.  Και όπως φαίνεται οι καταναλωτές άρχισαν να επιστρέφουν σε αυτή την παραδοσιακή λύση θέρμανσης καθώς οι άλλες αποδείχθηκαν μεταξύ άλλων και επικίνδυνες…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *