Σχόλια….

ΑΓΩΝΕΣ

Από χθες   το απόγευμα και για 2 ημέρες ακόμη, η καρδιά της παγκόσμιας κολύμβησης θα χτυπάει και πάλι στην Καβάλα. Για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Καβάλας συνδιοργανώνει με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, αλλά και τους δυο κολυμβητικούς ομίλους, τον ΝΟΚΑ και τον ΟΘΑΚ, το κολυμβητικό τουρνουά ”Απόστολος Παύλος”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Κλειστό Κολυμβητήριο Καβάλας.

Αυτοί οι αγώνες είναι ενταγμένοι στο αθλητικό καλεντάρι της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, αλλά και σε αυτό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και αναμένεται να συμμετάσχουν 500 αθλητές υψηλού επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ

Και φυσικά αυτή η αθλητική διοργάνωση είναι ένα μεγάλο γεγονός για την Καβάλα καθώς και προβάλλεται διεθνώς αλλά και ενισχύεται η τοπική της οικονομία. Διότι εκτός από τους 500 αθλητές υπάρχουν και τα συνοδά μέλη!

ΠΑΝΑΓΙΑ

Τα προβλήματα της συνοικίας της Παναγίας απασχολούν ιδιαίτερα τον Σύλλογο των κατοίκων. Σύμφωνα με δηλώσεις  του προέδρου του Συλλόγου κ. Φώτη Λαζαρίδη θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αναβάθμιση της συνοικίας που έχει πάρα πολλά προβλήματα, όπως το κυκλοφοριακό, ο Φάρος στο Δημοτικό Σχολείο που θα πρέπει να αποκατασταθεί αλλά και η πυρασφάλεια.

ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού αντιμετωπίζει η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας. Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής κ. Πασχαλίδης επισκέφθηκε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ζήτησε να ενισχυθεί με προσωπικό η Αστυνομική Διεύθυνση.  Από το υπουργείο υπήρξε η διαβεβαίωση ότι θα μεριμνήσουν για την επίλυση του προβλήματος.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Προχθές ορκίστηκε ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Ντίνος Κλειτσιώτης στις 11 το πρωί στην 4η ΥΠΕ. Σύμφωνα με τον κ. Κλειτσιώτη το σοβαρότερο πρόβλημα είναι η έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

ΑΝΕΛΑΒΕ

Μάλιστα χθες πρώτη ημέρα ήταν ο κ. Κλειτσιώτης στο Νοσοκομείο καθώς ανέλαβε τα καθήκοντα του.

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ζητούν με επιστολή τους να εφαρμοστεί  πιστά ο αντικαπνιστικός νόμος. Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας κ. Αναστασία Αντωνίου σημείωσε ότι πρέπει να εφαρμοστεί πιστά ο νόμος για την προστασία των πολιτών.

ΒΙΟΠΑ

Σε φάση ανασυγκρότησης βρίσκεται η εταιρεία Βιοτεχνικό Πάρκο ΑΕ και ήδη  συνεδρίασε το Διοικητικό της συμβούλιο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Παύλο Τσουμάκη υπάρχουν  αρκετοί οικοπεδούχοι που ενδιαφέρονται να εγκατασταθούν στο Βιοτεχνικό Πάρκο.

ΠΑΓΓΑΙΟ

Ο Δήμος Παγγαίου ξεκίνησε τις διαδικασίες για τα έργα οδοποιίας στην περιοχή της Νικήσιανης. Ο δήμαρχος κ. Αναστασιάδης σημείωσε πως το έργο είναι διπλό καθώς αφορά και την ύδρευση με την αντιμετώπιση του αρσενικού.

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Με μια εφαρμογή στο κινητό τους, θα μπορούν οι οδηγοί να εντοπίζουν το επόμενο διάστημα τις κενές θέσεις στάθμευσης, στους χώρους όπου αυτή είναι ελεγχόμενη, ενώ παράλληλα και πάλι μέσω του κινητού, θα μπορούν να πληρώνουν τη θέση αυτή χωρίς να αγοράζουν την κάρτα στάθμευσης.

Τα παραπάνω τόνισε με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους  ο αντιδήμαρχος Καβάλας, υπεύθυνος για τη Δημοτική Αστυνομία, Απόστολος Μουμτσάκης.

Όπως εξήγησε έχουν  έρθει σε επαφή με μια μεγάλη εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει και συντονίζει ηλεκτρονικά τις θέσεις στάθμευσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στο πλαίσιο αυτό θα μπορεί ο οδηγός με μια εφαρμογή στο κινητό του, να εντοπίζει τις ελεύθερες θέσεις στάθμευσης, στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης πάντα, ενώ θα μπορεί μέσω του κινητού του να πληρώνει τη θέση κι όχι μόνο με την κάρτα που χρησιμοποιείται  σήμερα ενώ η εταιρεία θα χορηγήσει ειδικά τάμπλετ στους δημοτικούς αστυνομικούς, ώστε ο έλεγχος να γίνεται καλύτερα, αλλά και οι κλήσεις που θα επιβάλλονται να καταγράφονται απευθείας στο σύστημα.

ΕΤΑΔ

Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, συναντήθηκε  την Πέμπτη   με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου), Γιάννη Πολύζο, προκειμένου να εξετάσουν τον τρόπο παραχώρησης της ακτής Καλαμίτσας στον Δήμο Καβάλας.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον κ. Πολύζο, ο Δήμαρχος Καβάλας ανέφερε πως για το ζήτημα της παραχώρησης της ακτής Καλαμίτσας θα υπάρξουν σύντομα νεότερες εξελίξεις  και τόνισε με έμφαση ότι οι Καβαλιώτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν και το φετινό καλοκαίρι τη συγκεκριμένη ακτή, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Επίσης  κατά τη διάρκεια της ίδιας συνάντησης, τέθηκαν οι βάσεις για την αξιοποίηση τόσο των παλιών δικαστηρίων, όσο και της παλιάς μεραρχίας.   

ΔΙΟΔΙΑ

Δύο εβδομάδες αργότερα από το προγραμματισμένο θα δοθεί στην κυκλοφορία η ανατολική είσοδος της Καβάλας και ο Μακάριος Λαζαρίδης αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους Καβαλιώτες γιατί τους είχε ενημερώσει για το χρονοδιάγραμμα της «Εγνατίας Οδού ΑΕ» που τελικά δεν τηρήθηκε. Ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, συμμετείχε προχθές το απόγευμα σε σύσκεψη στο Υπουργείο Υποδομών, παρουσία του γενικού γραμματέα του Υπουργείου, εκπροσώπου της «Εγνατίας Οδού Α.Ε.» και εκπροσώπου της εταιρίας «Άκτωρ» η οποία κατασκευάζει τα πλευρικά διόδια στον κόμβο του νέου λιμανιού.

Όπως έκανε γνωστό, είχε τη διαβεβαίωση ότι τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου θα αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες -σύμφωνα με την εταιρία- θα διαρκέσουν μέχρι τις 24 του μηνός. Όπερ σημαίνει ότι ο εν λόγω δρόμος θα παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες ως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.    

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Στην περίπτωση μας ισχύει το επιτέλους τέλος καθώς αυτή η ιστορία σέρνεται μήνες τώρα….        

ΣΦΙΓΓΕΙ

Στο μεταξύ από σήμερα φαίνεται πως σφίγγει ο καιρός. Αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και νέο κύμα κακοκαιρίας….                    

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *