Σχόλια….

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για το 2020. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Μάρκο Δέμπα ως φορέας και πάλι θα είναι δίπλα στους επιχειρηματίες για να τους στηρίξουν σε όλα τα επίπεδα.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Από  την άλλη ο κ. Δέμπας φαίνεται να περνά στην αντεπίθεση για το θέμα που προέκυψε με τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Παναγιωτίδη . Για τα όσα ακούγονται περί συμφωνίας μεταξύ του ίδιου και του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου, Γιάννη Παναγιωτίδη, για αναλάβει ο δεύτερος τα ηνία του Επιμελητηρίου από φέτος σχολίασε ότι «νομίζω ότι παίζεται ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι από κάποιους που και μένα προσωπικά θέλουν να πλήξουν αλλά και τον ίδιο τον θεσμό του Επιμελητηρίου. Τόνισα στην απαντητική μου επιστολή ότι συζητήσεις υπήρξαν, συμφωνία ποτέ δεν υπήρξε. Όσο κι αν κάποιοι στοχευμένα 4-5 άτομα, προσπαθούν για δικούς τους λόγους, αυτό που επικαλούνται είναι ένα ανήθικο και αντιδημοκρατικό στοιχείο. Δεν μπορεί με μυστικές συμφωνίες και με δαχτυλίδια κάποιος να προσπαθεί να υποκλέψει την ψήφο του εκλογικού σώματος και μετά να παρουσιάζεται κάποιος άλλος ο οποίος ενώ λέει ότι δεν έχει προσωπικές φιλοδοξίες, μιλάει για συμφωνίες κλπ. Αυτοί που τα λένε και βγαίνουν με περισσό θάρρος και θράσος και στα ΜΜΕ, νομίζω ότι είναι βαθιά ανήθικοι κι αντιδημοκράτες. Είναι ανήθικο να λένε ψέματα, να μείνει μυστική μια τέτοια συμφωνία αν υπήρχε.

ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑΣ

Από την Δευτέρα η Κοινότητα του Αμυγδαλεώνα διαθέτει μόνιμο υπάλληλο στο Κοινοτικό της Κατάστημα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Δημήτρη Πουρσαϊτίδη με την βοήθεια του δημάρχου Καβάλας κ. Μουριάδη έγινε εφικτή η μετάθεση ενός υπαλλήλου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Με 40.000 ευρώ θα ενισχύσει η Περιφέρεια το Θρησκευτικό Συνέδριο που θα πραγματοποιήσει η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Αντωνιάδης ανακοίνωσε πως το Θρησκευτικό Συνέδριο θα γίνει τον Σεπτέμβριο στην Λυδία.

ΔΙΟΔΙΑ

Ξεκινά η διαδικασία αναγκαστικής απαλλοτρίωσης στην Άσπρη Άμμο από πλευράς της Εγνατίας Οδού ΑΕ για να κατασκευαστούν μετωπικά και πλευρικά διόδια. Σύμφωνα με την δημοτική σύμβουλο κ. Αναστασία Ιωσηφίδου θα πρέπει να αντιδράσει ο Δήμος Καβάλας και οι φορείς άμεσα.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!!!

Αυτό το θέμα με τα διόδια πρέπει να λάβει ένα τέλος, έχει καταντήσει αηδία….  Και απορούμε πως δεν έχει προσφύγει κάποιος Δήμος στο Συμβούλιο της Επικρατείας και γιατί  όχι και ο Δήμος Καβάλας. Σε λίγο θα φοβόμαστε να κινηθούμε στα όρια του Νομού καβάλας.

ΒΦΛ

Σειρά επαφών είχε το Σωματείο των Εργαζομένων στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Αθήνα με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης  για το θέμα της σύμβασης με το εργοστάσιο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου κ. Βογιατζίδη είναι  αντιμέτωποι με ένα εκβιαστικό δίλλημα σε ότι αφορά τις συμβάσεις που τους προτείνονται.

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Μεγάλα είναι τα ποσοστά των εκπτώσεων στην αγορά της Καβάλας σε μία προσπάθεια τόνωσης της αγοραστικής κίνησης. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες στον επαγγελματικό κόσμο όπως σημείωσε  ο Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιάννης Κελγιώργης.

ΚΑΛΗ

Την ίδια ώρα που η αγοραστική κίνηση είναι πλέον καλή στην πόλη της Καβάλας. Ε` βέβια με τέτοιες προσφορές….

ΚΑΥΣΙΜΑ

Από την άλλη η τιμή των υγρών καυσίμων τσίμπησε προς τα πάνω….

ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ

Στην συνοικία του Περιγιαλίου θα ανεγερθεί το Μουσικό Σχολείο όπως ανακοινώθηκε από πλευράς του δημάρχου Καβάλας κ. Μουριάδη. Σύμφωνα με τον νομικό εκπρόσωπο του Συλλόγου των Κατοίκων Περιγιαλίου κ. Μαμτσαδέλη το έργο θα αναβαθμίσει την περιοχή.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

Ο Δήμος Καβάλας, αποδεχόμενος την πρόταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, θα έχει την τιμή να υποδεχτεί και να φιλοξενήσει, την Δευτέρα 16 Μαρτίου την Ολυμπιακή Φλόγα για τους ΧΧΧΙΙ Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες“Tokyo 2020”.

Οι ενδιαφερόμενοι λαμπαδηδρόμοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στη διοργάνωση «Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία», καταθέτοντας σχετική αίτηση στο γραφείο δημάρχου (Οδός Κύπρου 10, 1ος όροφος) μέχρι τις 16 Ιανουαρίου 2020.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Την Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, η δημοσιογράφος και Καβαλιώτισσα, Μαρκέλλα Σαράιχα Φέσσα θα παρουσιάσει στην γενέτειρά της, την Καβάλα το πρώτο της βιβλίο, 12 Month Journey In Greece που κυκλοφορεί εδώ και λίγες ημέρες, από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο. Η παρουσίαση θα γίνει στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας στις 18.30 και για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Θεόδωρος Μουριάδης-Δήμαρχος Καβάλας, Τάκης Αγγελίδης- Πρόεδρος Δημωφέλειας και ο Κωστής Σιμιτσής-Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

ΒΙΟΠΑ

Συνεδρίασε Διοικητικό Συμβούλιο του ΒΙΟΠΑ Καβάλας. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος κ. Παύλος Τσουμάκης, οι αντιπρόεδροι κ. Μάρκος Δέμπας και κ. Θόδωρος Μουριάδης, τα μέλη κ. Κυριάκος Μπάης και κ. Αβραάμ Δημητριάδης ενώ παρευρέθη ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας ΑΜΘ ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης. Κύριο θέμα της συνεδρίασης ήταν τα οικονομικά στοιχεία του Βιοτεχνικού Πάρκου και η ανάλυση των ισολογισμών από το 2015 μέχρι το 2018.

Συζητήθηκε το επιχειρηματικό πλάνο και ο προγραμματισμός των δράσεων που πρέπει να γίνουν. Το Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο κ. Τσουμάκη για να έρθει σε άμεση επικοινωνία με τους δικαιούχους\οικοπεδούχους του ΒΙΟΠΑ με σκοπό τον διακανονισμό είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Τέλος συζητήθηκαν οι προτάσεις για προσέλκυση νέων επενδυτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *