Σχόλια….

ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΙ ΣΧΟΛΙΚΟΙ

Δεν επέστρεψε στην εργασία της η Σχολική Τροχονόμος Καβάλας που επί 14 χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες της παρά το αίτημα του Σωματείου Σχολικών Τροχονόμων. Η πρόεδρος του σωματείου κ. Μαρία Προδρομίδου σημείωσε πως δυστυχώς η συνάδελφος τους είναι ακόμη άνεργη.

ΘΑΣΟΣ

Καμία καθυστέρηση δεν σημειώθηκε από πλευράς Περιφέρειας για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην Θάσο από τις πρόσφατες πλημμύρες. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη η Περιφέρεια διαθέτει 330.000 ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών και τον καθαρισμό των ρεμάτων. Ο κ. Αντωνιάδης απάντησε στους ισχυρισμούς της περιφερειακής συμβούλου κ. Πολυμέρου ότι η Περιφέρεια είναι απούσα από τα προβλήματα του νησιού.

ΤΜΗΜΑΤΑ

Δεν πρόκειται να λειτουργήσουν την φετινή ακαδημαϊκή χρονιά τα 4 νέα τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Σύμφωνα με το μέλος της Διοικούσας κ. Θανάση Μητρόπουλο αυτή η εξέλιξη έχει κόστος για την Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας καθώς ιδιαίτερα για το Τμήμα της Γεωλογίας υπήρξε απόλυτη ετοιμότητα.

ΕΠΑΦΕΣ

Σειρά επαφών είχε η Διοίκησης  του Συλλόγου Φίλων Παιδόπολης με την Διοίκηση  του Ιδρύματος για θέματα λειτουργίας του. Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Περιφεράκης σημείωσε πως η νέα πρόεδρος κ. Τζαμπαζλή έδειξε ιδιαίτερη θέρμη για να συνεργαστεί με τον σύλλογο.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Την ετήσια εκδήλωση της πραγματοποίησε ο Σύλλογος Εθελοντών Κατά του Καρκίνου κατά την διάρκεια της οποίας βράβευσε άτομα για την προσφορά τους στην  Καβάλα.

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει σήμερα στις 7 το απόγευμα από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου στον χώρο του Πνευματικού της Κέντρου. Σύμφωνα με τον παθολόγο κ.  Ξενοφώντα Κροκίδη είναι μία εξαιρετική πρωτοβουλία που αναμένεται να έχει επιτυχία.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Πολύ καλή συνεργασία υπάρχει μεταξύ του Συλλόγου ΑΜΕΑ και του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου αλλά και του Επιμελητηρίου όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου ΑΜΕΑ κ. Κρεμμύδα.

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Σειρά επαφών είχε ο δήμαρχος Καβάλας κ. Μουριάδης Θεόδωρος  στην Αθήνα με διάφορα υπουργεία. Όπως σχολίασε ο δήμαρχος αυτό που τρέχουν σήμερα είναι η αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις κακές καιρικές συνθήκες.

ΠΑΖΑΡΙΑ

Ένα ακόμη μπαζάρ διοργανώνει ο Σύλλογος ΠΝΟΗ για ανταλλαγή προϊόντων κάθε Τρίτη και Πέμπτη. Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου κ. Χατζηβαρύτη αυτά τα μπαζάρ βοηθούν πολύ κόσμο και γίνονται στον χώρο του συλλόγου.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ

Διαμαρτύρονται οι αμπελοκαλλιεργητές Παγγαίου για το γεγονός ότι δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις για τις πληγείσες παραγωγές τους το 2019. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο Αγροτικού Τομέα Παγγαίου κ. Κώστα Παπαμερή ο ΕΛΓΑ μέχρι σήμερα δεν έχει μεριμνήσει για το όλο θέμα.

ΜΟΥΣΕΙΟ

Δύο τορπίλες έλαβε από το Υπουργείο Ναυτιλίας το Ναυτικό Μουσείο Καβάλας με παρέμβαση του υπουργού Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Χρήστο Τζανάκο είναι υλικά που παρέλαβαν από τον Ναύσταθμο.

ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Με απόλυτη επιτυχία εφαρμόζεται ο αντικαπνιστικός νόμος στην Καβάλα και η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος έχει προσαρμοστεί στον νόμο. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί με ελέγχους όπως σημείωσε ο Νομίατρος κ. Χρήστος Παπαδόπουλος.

ΕΚΛΕΙΣΑΝ

Από την άλλη όμως όπως ανέφερε χθες σχετικό ρεπορτάζ της «Πρωινής», ο αντικαπνιστικός νόμος στάθηκε αφορμή να κλείσουν πολλές επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Ο νόμος είναι αυστηρός και πολλοί καταναλωτές που είναι καπνιστές προτιμούν να μείνουν σπίτι τους παρά να ξεπαγιάσουν στους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων…

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ

Και αυτό είναι σίγουρα ένα θέμα που οφείλει να το εξετάσει η κυβέρνηση… Συμφωνούμε στο 100% να μην επιτρέπεται το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους αλλά αυτή η αυστηρότητα με τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων απλά αποδεικνύει την υπερβολή που επικρατείς την χώρα μας. Ή του ύψους ή του βάθους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *