Σχόλια….

ΤΡΙΜΕΡΗΣ

Με παρέμβαση του βουλευτή κ. Γιάννη Πασχαλίδη θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση στην Αθήνα μεταξύ των 135 εργαζομένων της Βιομηχανίας Λιπασμάτων και του υπουργείου Εργασίας αλλά και του μεγαλομετόχου κ. Λαυρεντιάδη ή εκπροσώπου του για να διευθετηθεί το θέμα της υπογραφής νέας σύμβασης με τους εργαζόμενους.

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Και κατά γενική ομολογία η πρωτοβουλία του κ. Πασχαλίδη είναι πολύ καλή για να βγει από το αδιέξοδο και το Σωματείο των Εργαζομένων αλλά και η Διοίκηση της Βιομηχανίας.

ΚΙΝΗΤΙΚΟΣ

Ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης εμφανίζεται ιδιαίτερα κινητικός το τελευταίο διάστημα.  Επαφές με υπουργεία  κ.λ.π.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Πολλοί καταναλωτές στην Καβάλα δεν μπόρεσαν να πάρουν το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης καθώς δεν προμηθευτήκαν πετρέλαιο έως το τέλος του Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Βενζινοπωλών κ. Φώτη Πούλο επιβάλλεται να ανοίξει και πάλι η πλατφόρμα για το επίδομα για να λυθεί η αδικία.

ΑΓΟΡΑ

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας το 2019 με μία μείωση της τάξης του 10% περίπου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη  και η περίοδος των εορτών η εμπορική κίνηση τον Δεκέμβριο ήταν πολύ περιορισμένη.

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ

Αποχώρησε με μετάθεση μία ογκολόγος του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καβάλας με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει δύο ογκολόγοι σε αυτό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου κ. Φώτου το πρόβλημα είναι στις νοσηλεύτριες για το Ογκολογικό όπου εξετάζονται  καθημερινά 50 ασθενείς.

ΕΡΓΟΑΝΑΠΤΥΞΗ

Συνεδριάζει σήμερα στις 6 το απόγευμα η Εργοανάπτυξη ΑΕ όπου θα παραβρεθεί και ο επενδυτής των Λουτρών Ελευθερών για να ενημερωθεί το ΔΣ για την πορεία της επένδυσης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας κ. Γρανά τα ζητήματα που προέκυψαν είναι διαδικαστικά.

ΔΙΠΑΕ

Με χαμηλούς ρυθμούς κινείται το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος και η Πανεπιστημιούπολη Καβάλας το οποίο θα αναβαθμιστεί με τα 7 εκ. ευρώ που παραχώρησε ο Περιφερειάρχης. Το μέλος της Διοικούσας κ. Θανάσης Μητρόπουλος σημείωσε πως θα πρέπει να τρέξουν κάποια ζητήματα σε ό,τι αφορά τα προγράμματα του Πανεπιστημίου.

ΔΗΠΕΘΕ

Ξεκινά τον Ιανουάριο η νέα καλλιτεχνική περίοδος του Δημοτικού Θεάτρου Καβάλας με διάφορες θεατρικές παραγωγές που θα διαρκέσουν μέχρι τον Απρίλιο. Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ κ. Μποζούδης σημείωσε σε δηλώσεις του πως βρίσκονται σε αναπτυξιακή τροχιά ενώ την Πέμπτη θα  δώσουν συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσουν λεπτομερώς  για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ

Ετήσια βράβευση  των αθλητών- τριων που διακρίθηκαν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Στίβου για το 2019 θα πραγματοποιηθεί στις 12/1/2020 στην Καβάλα στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και στην αίθουσα ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ στις 10:30 το  πρωί. Την εκδήλωση διοργανώνει η Ένωση Αθλητικών Σωματείων ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας κ. Μάρκος Δέμπας τρέχει και δεν φτάνει το τελευταίο διάστημα. Πολλές οι υποχρεώσεις του φορέα, κοπή της πίτας του την Κυριακή στο Lucy στις 11.30 το πρωί!

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ

Την ίδια ώρα που το Επιμελητήριο Καβάλας τα πηγαίνει εξαιρετικά σε όλους τους τομείς. Ο κ. Δέμπας δείχνει να ανταποκρίνεται στο 100% των υποχρεώσεων του στον φορέα.

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ

Τελικά οι Καβαλιώτες είπαν ναι στον αντικαπνιστικό νόμο έστω και με βαριά καρδιά….

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Κωστής Σιμιτσής, σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Πρωινή» την Τρίτη, αναφέρθηκε στο συγκρότημα της «Έβδομης Μέρας» και του ραδιόφωνου Seven News. Όπως σημείωσε, πλέον, το συγκρότημα ανήκει σε μία κυρία που είναι κυπριακής καταγωγής και η οποία δηλώνει έδρα στην Αθήνα και μάλιστα στην ίδια έδρα δηλώνονται και 4 εταιρείες που σχετίζονται με τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *