Σχόλια….

ΣΥΣΚΕΨΗ

Μία σύσκεψη στο Δήμο Καβάλας με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων πραγματοποιήθηκε για το θέμα της ΒΦΛ…  Σύσκεψη που όπως φάνηκε αυτή την φορά δεν υπήρχε η θέρμη των περασμένων περιπτώσεων υπέρ των εργαζομένων. Ειδικά η παράταξη της πρώην δημάρχου κ. Τσανάκα ήταν πολύ συμμαζεμένη….  Βέβαια υπήρξε ομόφωνο ψήφισμα υπέρ των εργαζομένων ενώ από τους βουλευτές παρέστη μόνον η κ. Τάνια Ελευθεριάδου.

ΚΟΝΤΡΑ…

Φυσικά είναι γεγονός ότι έχουμε μία νέα κόντρα των 135 εργαζομένων που επανήλθαν στην εργασία τους και δεν επιθυμούν να υπογράψουν συμβάσεις με την νέα εταιρεία την Λιπάσματα Καβάλας…   Από εκεί και πέρα μένει να δούμε αν θα υπάρξει συμβιβαστική λύση ή όχι….

ΜΟΝΙΜΟ ΘΕΜΑ

Καταληκτικά για το θέμα να σχολιάσουμε πως τα τελευταία χρόνια  μόνιμα ασχολούμαστε στην Καβάλα με την ΒΦΛ και τα εργασιακά…  Ευχόμαστε ολόψυχα να βρεθεί μία οριστική λύση καθώς το θέμα δεν μπορεί να σέρνεται επί σειρά ετών.

ΕΦΥΓΕ…

Παρελθόν πλέον οι γιορτές του λεγόμενου 12ημέρου με μία χρονιά  όπως το 2019 πάρα πολύ δύσκολη και με μία κυβερνητική αλλαγή. Μακάρι το 2020 να αποδειχθεί σωτήριο έτος…

ΣΤΑΥΡΟΣ

Οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις έκλεισαν με τα Θεοφάνεια και σε ότι αφορά την Καβάλα με την καθιερωμένη εκδήλωση του αγιασμού των υδάτων στο κεντρικό λιμάνι και τη ρίψη του σταυρού. Η παρουσία του κόσμου εντυπωσιακή ενώ  ο Μητροπολίτης κ. Στέφανος έδειξε για μία ακόμη φορά την δική του φιλοσοφία στην όλη διοργάνωση.

ΑΓΟΡΑ

Σε ό,τι αφορά την αγορά Καβάλας, το 2019  ήταν μία μέτρια χρονιά… Πολλά πράγματα συνηγόρησαν για το αρνητικό κομμάτι…  Και στον  Εμπορικό Σύλλογο αυτά θα μελετηθούν, με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη να σχεδιάζει κάποια πράγματα για να αναθερμανθεί η εμπορική κίνηση…

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ

Σε ό,τι αφορά την  τουριστική κίνηση, ικανοποιημένοι είναι οι ξενοδόχοι της Καβάλας από την  τουριστική κίνηση της εορταστικής περιόδου που στηρίχθηκε κυρίως από Βαλκάνιους τουρίστες, και δη Βούλγαρους και Ρουμάνους αλλά και  Έλληνες . Οι κρατήσεις για την συνολική περίοδο των εορτών ήταν  σε υψηλά επίπεδα της τάξεως του 90%…

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Εξάλλου με θετικό πρόσημο κλείνει η χρονιά σε τουριστικό επίπεδο, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης. Σημειωτέων ότι η Περιφέρεια θα συμμετάσχει στις τουριστικές εκθέσεις Ισραήλ και Αυστρίας.

ΠΙΤΑ

Η κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Καβάλας θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, στις 11.30 το πρωί στο ξενοδοχείο Lucy. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας ευχήθηκε το  νέο έτος να είναι δημιουργικό και αναπτυξιακό για τους επιχειρηματίες της Καβάλας.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

Στο μεταξύ στο Επιμελητήριο Καβάλας, δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης καθώς προβλέπονται αρκετές φοροελαφρύνσεις το φετινό έτος. Και ιδίως στο κομμάτι των ασφαλιστικών εισφορών που βάρυναν τους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Για το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, το 2019 ήταν μια καλή χρονιά. Μάλιστα, από οικονομικής απόψεως κινήθηκε ελαφρώς καλύτερα σε σχέση με το 2018.

ΖΥΜΩΣΕΙΣ

Απ’ ό,τι μαθαίνουμε, ζυμώσεις γίνονται στη δημοτική ομάδα της πρώην δημάρχου Καβάλας, κας Τσανάκα. Αρκετοί μνηστήρες για τη διαδοχή της πρώην δημάρχου. Υπάρχει ο κίνδυνος της διάσπασης, φυσικά, όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί διεκδικητές.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ

Όπως πληροφορηθήκαμε, μέσα στην εβδομάδα θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα του διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας, κ. Ντίνος Κλειτσιώτης. Είναι θέμα ωρών η δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ.

ΚΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Από την άλλη, είναι αλήθεια ότι το Νοσοκομείο Καβάλας βρίσκεται σε καλή λειτουργική κατάσταση, αν και έχουν δημιουργηθεί προβλήματα με τη νευρολογική κλινική και το ογκολογικό τμήμα. Ειδικά στο τελευταίο, μετά την αποχώρηση της ογκολόγου κας Χαμαλίδου, τα πράγματα περιπλέχθηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *