Σχόλια….

ΕΦΥΓΕ…

Παρελθόν πλέον το 2019, μία χρονιά πάρα πολύ δύσκολη και με μία κυβερνητική αλλαγή. Μακάρι να είναι καλύτερο το νέο  έτος…

ΑΓΟΡΑ

Σε ότι αφορά την αγορά Καβάλας, το 2019  ήταν μία μέτρια χρονιά… Πολλά πράγματα συνηγόρησαν για το αρνητικό κομμάτι…  Και στο Εμπορικό Σύλλογο αυτά θα μελετηθούν..

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ψηφίστηκε  ο Προϋπολογισμός του Δήμου Καβάλας για τα 2020 κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Θεόδωρο Μουριάδη, ο Δήμος Καβάλας θα κληθεί λόγω του ΕΣΠΑ να αλλάξει κάποια πράγματα ευελπιστώντας και κυνηγώντας να αυξήσει τα έσοδά του, για να πραγματοποιήσει περισσότερα πράγματα με την έννοια των έργων και φυσικά να αυξήσει τις επιδιώξεις του. Ο κ. Μουριάδης άφησε να εννοηθεί ότι ο δήμος Καβάλας θα επιδιώξει να διεκδικήσει πόρους από το ΕΣΠΑ για αναπτυξιακούς λόγους, τουτέστιν μελέτες και έργα όχι μόνο για το 2020 αλλά για όλη την τετραετία.

Την εισήγηση για τον Προϋπολογισμό έκανε ο διευθυντής οικονομικών του δήμου κ. Χατζηκωνσταντίνου, ενός προϋπολογισμού της τάξης των 59 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ

Ικανοποιημένοι είναι οι ξενοδόχοι της Καβάλας από την  τουριστική κίνηση των Χριστουγέννων που στηρίχθηκε κυρίως από Έλληνες τουρίστες. Οι κρατήσεις για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς είναι σε υψηλά επίπεδα της τάξεως του 90% και είναι κυρίως από Βαλκάνιους τουρίστες, Βούλγαρους και Ρουμάνους, όπως σημείωσε ο Διευθυντής του Ξενοδοχείου Γαλαξίας κ. Γιώργος Σκλήρης.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Εκτάκτως συνεδρίασε το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας για την υπόθεση των κατηγορουμένων για την σκηνοθετημένη ληστεία στα Αμυσιανά της τάξεως των 4,2 εκ. ευρώ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Γιώργο Γραμμένο η διαδικασία που τηρήθηκε για τους 3 κατηγορουμένους δεν είναι η πιο ορθά τυπική.  Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε να επανεξεταστεί η υπόθεση.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ

Νέος πρόεδρος της Εργοανάπτυξης ΑΕ εκλέχθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αρχέλαος Γρανάς. Πρώτη προτεραιότητα είναι η επένδυση των Λουτρών Ελευθερών που αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω περιβαλλοντικών επιπτώσεων της επένδυσης.  Γεγονός που τέθηκε στο Υπουργείο  Ανάπτυξης για τα περεταίρω.

ΣΚΑΚΙ

Ολοκληρώθηκε  το 36ο Τουρνουά Σκάκι του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας. Ένα πρωτάθλημα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον όπως σημείωσε ο πρόεδρος του Ομίλου κ. Θεοδωρίδης, ενώ οι απονομές θα γίνουν  στις 18 Ιανουαρίου.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η χρονιά σε τουριστικό επίπεδο, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης. Σημειωτέων ότι η Περιφέρεια θα συμμετάσχει στις τουριστικές εκθέσεις Ισραήλ και Αυστρίας.

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Στο μεταξύ χθες   ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης δέχθηκε στο γραφείο του ευχές  στις 12 το μεσημέρι  , ως είθισται, μετά το πέρας της επίσημης δοξολογίας για τον εορτασμό του Νέου Έτους, από αρχές, φορείς και πολίτες , όπου κόπηκε  η βασιλόπιτα της Περιφερειακής Ενότητας  Καβάλας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Εργατικό Κέντρο Καβάλας  διοργάνωσε προχθές  εορταστική εκδήλωση αποχαιρετισμού του χρόνου στον προαύλιο χώρο του  με ζωντανή μουσική, κεράσματα και  δωρεάν ποτό. Η εκδήλωση ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι και διήρκησε μέχρι το απόγευμα.  

ΠΙΤΑ

Η  κοπή πίτας του Επιμελητηρίου Καβάλας θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 12 Ιανουαρίου, στις 11.30 το πρωί στο ξενοδοχείο Lucy. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Μάρκος Δέμπας ευχήθηκε το  νέο έτος να είναι δημιουργικό και αναπτυξιακό για τους επιχειρηματίες της Καβάλας.

ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ

Ως γνωστό η ογκολόγος κ. Χαμαλίδου έφυγε από το Νοσοκομείο Καβάλας. Και ο Διευθυντής του Ογκολογικού όπως πληροφορηθήκαμε θέλει να φύγει επίσης. Τι γίνεται τελικά, θα το διαλύσουμε το «μαγαζί»;

ΣΑΜΑΡΑΣ

Ο βουλευτής κ. Πασχαλίδης δήλωσε πως καλή επιλογή για πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρας.

ΕΥΧΕΣ

Η στήλη εύχεται ολόψυχα καλή χρονιά σε όλους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *