Σχόλια….

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το θέμα της καταψήφισης από την αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας  του ευρωπαϊκού προγράμματος  για έργα ανάπλασης στην Παναγία ύψους περίπου 5 εκ. ευρώ έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη συζήτηση και αντιδράσεις. Ο δήμαρχος Καβάλας κ. Θεόδωρος Μουριάδης  με δηλώσεις του θέλησε να κλείσει το θέμα καθώς το πρόγραμμα χάθηκε.  Και όπως τόνισε χαρακτηριστικά χάθηκε με ευθύνη της αντιπολίτευσης.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μάλιστα χθες ο κ. Μουριάδης παρουσία των δυο ειδικών συμβούλων του, Έλενας Σαμουρκασίδου (Επιστημονική Συνεργάτης σε θέματα Χωροταξίας και Ανάπτυξης) και Ιούς Χατζηβαρύτη (Υπεύθυνη για τη Διαχείριση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων), παραχώρησε συνέντευξη τύπου στις 12:00, στο δημαρχιακό μέγαρο, προκειμένου να αναφερθεί, κατά τρόπο αναλυτικό, στην πρόταση για την ανάδειξη και αξιοποίηση της Ιστορικής Συνοικίας της Παναγίας, στο πλαίσιο της 5ης πρόσκλησης του προγράμματος Urban Innovative Actions.    Κατά την διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο όλο θέμα και συμπερασματικά να σημειώσουμε ότι δυστυχώς χάθηκε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα λόγω της αντιπολίτευσης που από ότι φαίνεται παρασύρθηκε…..         

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (2)

Για ανενημέρωτους έκανε λόγο ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Καβάλας κ. Λεωνίδας Παππάς αναφορικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα  για έργα ανάπλασης στην Παναγία.

Όπως τόνισε αρχικά σε αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν 2 εβδομάδες, είχε έρθει στο Σώμα ως θέμα για έγκριση  δαπανών φιλοξενίας ατόμων προγράμματος  5 εκ. ευρώ για την Παναγία, δηλαδή για το επίμαχο πρόγραμμα. «Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει για το πρόγραμμα από πλευράς αντιπολίτευσης. Διάβασαν την εισήγηση και την ενέκριναν και δεν ρώτησαν τίποτα. Ήταν μία φιλοξενία 4 ατόμων του προγράμματος για την Παναγία με προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ. Άρα οι της αντιπολίτευσης γνώριζαν πολύ περισσότερα για το πρόγραμμα και συνεπώς  εκτός από απαράδεκτοι και ασυγχώρητοι όπως είπαν συμπολίτες μας, αποδείχθηκαν και αδιάβαστοι» σημείωσε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε δε πως όλοι πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω και να συνεργαστούν διοίκηση και αντιπολίτευση για να διοικηθεί ο Δήμος Καβάλας, διότι αν δεν γίνει κάτι τέτοιο θα είναι όλοι ανακόλουθοι με όσα έλεγαν προεκλογικά και οι Καβαλιώτες δεν θα τους το συγχωρήσουν.

Γ. ΜΟΥΤΛΙΑΣ

Από την άλλη  ο  δημοτικός σύμβουλος Καβάλας της παράταξης «Ο Τόπος της Ζωής μας»  που καταψήφισε το πρόγραμμα κ. Γιάννης Μούτλιας σημείωσε ότι δεν έκαναν λάθος που δεν το ψήφισαν.

ΕΣΤΙΕΣ

Σε πολύ κακή κατάσταση είναι οι φοιτητικές εστίες στο πρώην ΤΕΙ Καβάλας και νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ)  ή Πανεπιστημιούπολη Καβάλας. Αποτέλεσμα αυτού είναι πολλοί φοιτητές να μην θέλουν να φιλοξενηθούν σε αυτές. Ο πρύτανης του ΔΥΠΑΕ κ. Δημήτρης Μπαντέκας παραδέχθηκε πως πράγματι οι φοιτητικές εστίες είναι ασυντήρητες. Και σημείωσε ότι έχουν ξεκινήσει τις σχετικές προσπάθειες να τις βελτιώσουν.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου Καβάλας συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα μετά από έναν ολόκληρο χρόνο. Ο πρόεδρος της επιτροπής και Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος  Μουμτσάκης  σημείωσε πως πράγματι έτσι έχει αλλά θα αλλάξει η διαδικασία.

Δηλώσεις έκανε επί του θέματος ο πρόεδρος του Συλλόγου ΑΜΕΑ κ. Σμάραγδος Κρεμμύδας, τονίζοντας την ανάγκη να συνεδριάζει η επιτροπή συχνότερα.

ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μουμτσάκης είναι και πρόεδρος του συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Όπως δήλωσε τέλος του έτους θα παραιτηθεί.   Δ΄ύο καρπούζια σε μία μασχάλι είναι πολλά άλλωστε…

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Διάφορα σεμινάρια πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Καβάλας για την επιμόρφωση εργαζομένων και ανέργων. Στοπ πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από τα συνταξιουχικά σωματεία να απελευθερώσουν τον ισόγειο χώρο του Εργατικού Κέντρου έτσι ώστε τα σεμινάρια να γίνονται σε αυτόν. Υπήρξαν αντιδράσεις και η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου όπως ανέφερε ο πρόεδρος του κ. Κώστας Ποδάρας πρότεινε την μετεγκατάσταση των σωματείων στον ισόγειο χώρο που ανήκει στον ΟΑΕΔ.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Το πετρέλαιο θέρμανσης είναι στην πρώτη γραμμή αυτές τις ημέρες ενώ ένα ζήτημα που συζητείται είναι το περιβόητο επίδομα θέρμανσης. Αρχικά δεν είχε διευκρινιστεί το όλο θέμα, σήμερα είναι ξεκάθαρο. Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Βενζινοπωλών Καβάλας κ. Μιχάλης Μεταξάς έκανε σχετικές δηλώσεις.

ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΟΣ

Ο αντικαπνιστικός νόμος έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Καβάλα  καθώς οι καπνιστές πλέον έχουν περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις εξόδους τους. Η εμπορική κίνηση στα καφέ και τα ουζερί έχει μειωθεί σχεδόν κατά 50% δεδομένου ότι ο νόμος έγινε ιδιαίτερα αυστηρός και για τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων. Νομίζουμε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επανεξετάσει την στάση της για τους εξωτερικούς χώρους, υπάρχει πράγματι μία υπερβολή. Για τους εσωτερικούς δεν το συζητάμε καν.

ΑΛΥΣΙΔΑ

Άλλωστε αυτό είναι αλυσίδα για την αγορά καθώς αν μειωθεί όπως μειώθηκε η εμπορική κίνηση στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα μειωθούν και οι παραγγελίες σε προϊόντα αλλά και η απασχόληση εργαζομένων. Πραγματικά τόση αυστηρότητα δεν την κατανοούμε  για τους εξωτερικούς χώρους. Οι καπνιστές δεν είναι περιθωριακοί τύποι για να εκδιώκονται, πήγαμε από το ένα άκρο στο άλλο. Ο γράφων σημειωτέον είναι φανατικός αντικαπνιστής.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Οι πτυχές του νέου αντικαπνιστικού νόμου και οι επιπτώσεις του στη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων αναλύθηκαν στην ημερίδα, με τίτλο “Το τσιγάρο γίνεται καπνός”, που διοργάνωσε  το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Εξυπηρέτησης των μελών του. Το ΕΕΘ είναι υπέρ των περιορισμών του καπνίσματος στους δημοσίους χώρους, καθώς αυτό επιβάλει η διεθνής πρακτική, ωστόσο είναι κατά των υπερβολών και της αντικαπνιστικής υστερίας, τόνισε εκ μέρους του Επιμελητηρίου ο Κώστας Ιακώβου, Οικονομικός Επόπτης του ΕΕΘ, που πρότεινε να επιτραπεί σε καταστήματα, στο πλαίσιο βελτίωσης του νόμου, η λειτουργία ξεχωριστών χώρων για τους καπνίζοντες, κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις.

Με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ο τζίρος κάποιων καταστημάτων μειώθηκε μέχρι και 50%, ενώ το πρόβλημα επιτείνεται με το λαθρεμπόριο των καπνικών προϊόντων, είπε. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Εμμανουηλίδης τόνισε ότι το θέμα απασχολεί χιλιάδες επαγγελματίες και για το λόγο αυτό διοργανώθηκε η ημερίδα, προκειμένου να αναλυθούν όλες οι πτυχές του. 

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Ισχυρές βροχοπτώσεις βιώσαμε το περασμένο Σάββατο στην Καβάλα. Τελικά βιώνουμε για τα καλά την κλιματική αλλαγή….

ΑΓΟΡΑ

Η κακοκαιρία φυσικά έχει επιπτώσεις και στην αγορά της Καβάλας… Που περιμένει με αγωνία τις ημέρες των Χριστουγέννων για να κινηθεί οικονομικά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *