Σχόλια….

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ

Ως γνωστό, κατά πλειοψηφία καταψηφίστηκε ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την ανάπλαση της συνοικίας της Παναγίας από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα  με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών κ. Λεωνίδα Παππά επρόκειτο για πρόγραμμα της τάξεως των 5 εκ. ευρώ και έκανε λόγο για στείρα αντιπολίτευση.

ΠΕΡΙ ΙΜΑΡΕΤ

Η πρώην δήμαρχος κ. Τσανάκα ήταν λάβρος με το πρόγραμμα καθώς συμμετείχε και το Ιμαρέτ ανάμεσα στους 11 φορείς που θα συμμετείχαν στο πρόγραμμα. Η κ. Τσανάκα συνέδεσε το πρόγραμμα με το Ιμαρέτ και τον δήμαρχο κ. Μουριάδη ο οποίος στο παρελθόν είχε επαγγελματική σχέση με αυτό.  Βέβαια υπήρχαν άλλοι 10 φορείς σε αυτό και πως είναι δυνατός να αποκλειστεί το Ιμαρέτ από ένα τέτοιο πρόγραμμα που αφορά την συνοικία της Παναγίας. Κρίμα διότι χάθηκε ένα σπουδαίο πρόγραμμα.

ΑΙΧΜΕΣ

Από την άλλη ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Μαυρίδης αναφορικά με το πρόγραμμα έκανε λόγο για επικείμενο φαγοπότι!  Δηλώσεις που αγγίζουν τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ

Στην περίπτωση αυτή της καταψήφισης του προγράμματος φάνηκε καθαρά  ο ρόλος της μεταρρύθμισης του Κλεισθένη  που έδωσε την δυνατότητα στην αντιπολίτευση να μην εγκριθεί ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα.  Ελπίζουμε να μην υπάρξει  άλλος «Κλεισθένης».

ΚΙΝΗΣΗ

Υποτονική είναι η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας αυτή την περίοδο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλη Λεμονίδη αναμένεται από τις 15 Δεκεμβρίου να ανέβει η εμπορική κίνηση.

ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στους επιχειρηματίες υγειονομικού ενδιαφέροντος. Προβλήματα που αφορούν και τους πελάτες τους, ενώ μειώνεται και η εμπορικότητα. Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καφεζυθοπωλών κ. Μιχάλης Μεταξάς σημείωσε πως ο νόμος αυτός φτάνει στα όρια της υπερβολής.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Στο μεταξύ γίναμε αποδέκτες πολλών διαμαρτυριών από πολίτες για τον αντικαπνιστικό νόμο αναφορικά με τους εξωτερικούς χώρους των  καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Και αυτό διότι ουσιαστικά δεν προστατεύονται από το κρύο   όταν θέλουν να καπνίσουν καθώς ο νόμος δεν επιτρέπει  οι χώροι αυτοί να είναι κυκλικά κλειστοί.  Τελικά ο νόμος είναι υπερβολικός. Δεν μιλάμε για τους εσωτερικούς χώρους όπου ο νόμος είναι κοινός για όλη την Ευρώπη. Στην περίπτωση των εξωτερικών χώρων είναι σαν να διώκονται οι καπνιστές.

ΚΑΙΡΟΣ

Ήπια  σχετικά ήταν τα καιρικά φαινόμενα της «Διδώ» που εκδηλώθηκαν και χθες στην Καβάλα. Σημειώθηκαν βροχοπτώσεις φυσιολογικές σε σχέση με άλλες κακοκαιρίες. Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας κ. Κυβράκης συνέστησε την προσοχή όλων των φορέων λόγω των αναμενόμενων βροχοπτώσεων.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρηνίδων «Αμφίων» διοργάνωσε μουσική εκδήλωση τα έσοδα της οποίας δόθηκαν στους Γιατρούς του Κόσμου Παραρτήματος Καβάλας. Η πρόεδρος των Γιατρών Κόσμου κ. Άννα Γιοβανού σημείωσε πως ήταν μία υπέροχη βραδιά που ενισχύει τον φορέα τους.

ΠΑΙΔΙΑ

Το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου  «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη – Προσχολική Αγωγή Καβάλας»  του Δήμου Καβάλας με ανακοίνωση της προσκαλεί  παιδιά και γονείς στο Δημοτικό Κήπο Καβάλας  για να πάρουν μέρος στις Χριστουγεννιάτικες παραμυθένιες εκδηλώσεις των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Καβάλας που θα γίνουν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου από τις 11:00 έως τις 14:00. Αυτές   θα περιλαμβάνουν μουσικοκινητικές δραστηριότητες από τα παιδιά, αφήγηση παραμυθιού, ομαδικά παιχνίδια, χριστουγεννιάτικες κατασκευές και γλυκές και αλμυρές δημιουργίες.

ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ

Μία βραδιά μουσικής θα διοργανωθεί από το Σωματείο Φίλων Παιδόπολης «Ο Άγιος Γεώργιος» την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στο κέντρο Πρώτο Κατσίκι σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του Μασουτη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του  σωματείου κ. Περιφερερακη τα έσοδα θα δοθούν στα παιδιά του Ιδρύματος.

ΘΑΣΟΣ

Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα στην Θάσο μετά τις πλημμύρες που σημειώθηκαν. Ο πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης Καβάλας κ. Νίκος Τσιλογιώργης σε δηλώσεις του ανέφερε πως ο Ποτός αντιμετωπίζει προβλήματα ύδρευσης ενώ και η Ποταμιά αντιμετωπίζει ακόμη προβλήματα κυκλοφορικά.  Βέβαια η χθεσινή βροχόπτωση προκάλεσε και πάλι αρκετά προβλήματα στο νησί…

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ

Οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Περιφέρειας έστειλαν  επιστολή στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  κ. Βορίδη για να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι για τα αιγοπρόβατα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Κτηνοτρόφων Καβάλας κ. Νίκο Δημόπουλο οι αποζημιώσεις μπορούν να γίνουν μέσω του προγράμματος De minimis.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Ευοίωνο είναι το μέλλον της Περιφέρειας σε ότι αφορά τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος της Περιφέρειας για θέματα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Αλέξης Πολίτης σημείωσε πως την περίοδο αυτή «τρέχουν» αρκετά προγράμματα που θα συμβάλλον στην ανάπτυξη της Περιφέρειας.

ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ

Ο πρώην υπουργός  κ. Γιώργος Καλαντζής δεν ακούγεται το τελευταίο διάστημα….  Από όσο γνωρίζουμε  διαμένει κυρίως στην Αθήνα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *