Σχόλια….

ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ

Την τιμητική της είχε η Καβάλα από πολιτικής άποψης καθώς την Κυριακή το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ αρχικά εμφανίστηκε ο Υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και  στην συνέχεια ο βουλευτής κ. Μακάριος Λαζαρίδης.  Και οι δύο άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις.

ΛΟΥΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου εξουσιοδότησε τον δήμαρχο κ. Φίλιππο Αναστασιάδη για να προχωρήσει στην διεκδίκηση των Λουτρών Ελευθερών με στόχο να αξιοποιηθούν. Σύμφωνα με τον κ. Αναστασιάδη θα προσπαθήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να διεκδικήσουν τα Λουτρά Ελευθερών.

ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ

Τα Λουτρά τα οποία τα διαχειρίζεται η Εργοανάπτυξη ΑΕ και η οποία δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα καθώς ο επενδυτής που μίσθωσε τον χώρο έχασε κατά κράτος δεδομένου ότι το Υπουργείο Εσωτερικών απέρριψε την επενδυτική του πρόταση…  Έτσι πάλι «φτού και απο την αρχή» όπως λέει και το ρητό…..

ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Τα Λουτρά των Ελευθερών τελικά αποδείχθηκαν σε μεγάλη πονεμένη ιστορία καθώς επι Νομαρχίας ακόμη του Θεόδωρου Καλλιοντζή είχε ξεκινήσει η προσπάθεια αξιοποίησης τους αλλά από τότε δεν έγινε τίποτα… Σήμερα ακόμη χειρότερα, παραμένουν λεηλατημένα….

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Συνεχείς είναι οι προσπάθειες του βουλευτή κ. Γιάννη Πασχαλίδη για την αποζημίωση των πληγέντων στην Θάσο και στους Φιλίππους. Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκε τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη αλλά και στον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη.

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Καβάλας με τον αντικαπνιστικό νόμο. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  μία σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών με πρωτοβουλία του Σωματείου Καφεζυθοπωλών. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Χατζηχρήστος σημείωσε ότι διαρκώς ενημερώνουν τα μέλη τους για τον νόμο αυτό.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ

Από πλευράς τους οι επαγγελματίες σχολιάζουν πως ο νόμος αυτός τους στερεί πολύ μεγάλα έσοδα καθώς πολλοί καπνιστές προτιμούν να κάτσουν  στο σπίτι τους παρά να πάνε σε κάποιο καφέ ή  ουζερί.

ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ;

Τελικά μήπως θα έπρεπε να βρεθεί μία χρυσή τομή; Δηλαδή τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να μπορούσαν να επιλέγουν μεταξύ καπνιζόντων και μη και οι επιχειρήσεις να πλήρωναν το σχετικό παράβολο όταν επέλεγαν να είναι καπνιζόντων;

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αν μη τι άλλο η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και ως εκ τούτου μπορεί να δίνουν  το δικαίωμα στους πολίτες της να επιλέγουν.  Διότι σε τελική  ανάλυση γίναμε Ευρώπη χωρίς  πολλά δημοκρατικά δικαιώματα, οδηγούμαστε από το κακό στο χειρότερο, χάνουμε την ελληνική μας ταυτότητα….  Ο γράφων να  διευκρινίσουμε ότι είναι φανατικός αντικαπνιστής…

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Ικανοποιητική κρίνεται η τουριστική κίνηση αυτό το διάστημα στην Καβάλα με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να περιμένουν την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οπόταν θα υπάρξει μεγάλη τουριστική κίνηση. Σύμφωνα με τον Διευθυντής του Ξενοδοχείου «Γαλαξίας» κ. Σκλήρη Γιώργο οι τουρίστες θα είναι κυρίως Βαλκάνιοι και Έλληνες.

ΑΠΟΡΡΙΨΗ

Η Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση απέρριψε την ένσταση της μείζονος αντιπολίτευσης για την εκλογή προεδρείων στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Καβάλας. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών κ. Λεωνίδα Παππά η διοίκηση του Δήμου Καβάλας δικαιώθηκε στις επιλογές της.

ΠΑΖΑΡΙ

Το χριστουγεννιάτικο Παζάρι της θα διοργανώσει ο Σύλλογος ΠΝΟΗ το επόμενο Σάββατο στον χώρο της Εθνικής Τράπεζας στην πλευρά της Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σύμφωνα με την Γενική Γραμματέα του συλλόγου κ. Νίκη Ανέστη αναμένουν και πάλι την στήριξη του κόσμου.

ΠΑΙΔΟΠΟΛΗ

Μία βραδιά μουσικής θα διοργανωθεί από το Σωματείο Φίλων Παιδόπολης «Ο Άγιος Γεώργιος» την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στο κέντρο Πρώτο Κατσίκι σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του Μασουτη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του  σωματείου κ. Περιφερερακη τα έσοδα θα δοθούν στα παιδιά του Ιδρύματος.

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Το βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη «Το Κόκκινο Ποτάμι» παρουσίασε  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμυγδαλεώνα  στο Πολιτιστικό Κέντρο Καπνομάγαζο στις 5.30 το απόγευμα την Κυριακή. Ο δημοσιογράφος κ. Παπακοσμάς  μίλησε  για το βιβλίο και σημείωσε ότι το έργο αυτό είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα για τον Ποντιακό Ελληνισμό.  Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση ήταν εντυπωσιακή. Άλλωστε το βιβλίο έγινε και τηλεοπτική σειρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *