Σχόλια….

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Απολογιστική συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Τάσος Καρασαββόγλου τονίζοντας ότι ανέλαβαν  ένα νοσοκομείο με μεγάλες υποχρεώσεις, με ελάχιστες εισροές από τα ασφαλιστικά ταμεία και εξαιρετικά περιορισμένο αποθεματικό και σήμερα παραδίδουν  έναν οικονομικά εύρωστο οργανισμό! Ένα νοσοκομείο με περιορισμένες και απολύτως ελεγχόμενες υποχρεώσεις, ελάχιστες υποχρεώσεις σε προμηθευτές, σημαντικότατες εισροές από τον ΕΟΠΥΥ και υψηλά ταμειακά διαθέσιμα.

Παρουσιάζοντας τα οικονομικά δεδομένα του ΓΝΚ για την περίοδο 2015 -2019, ο κ. Καρασαββόγλου ανέφερε ότι οι ανεξόφλητες υποχρεώσεις στις 31.12.15 ανέρχονταν στα 12,3 εκ. ευρώ, ενώ τον Νοέμβριο του 2019 ανέρχονταν στα 1.5 εκ. ευρώ. Για τα ταμειακά διαθέσιμα και για τις ίδιες πάντα περιόδους, ανέφερε ότι ήταν 1,7 εκ. ευρώ και 8 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο μεταξύ χθες ήταν προγραμματισμένο ο κ. Καρασαββόγλου να ενημερώσει τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Κλειτσιώτη για όλα τα θέματα του.  Οπόταν  σύντομα θα αναλάβει και επίσημα.

ΘΑΣΟΣ

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Θάσου με τίτλο “Το νησί του Αη Βασίλη” με την φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου καραβιού στο Καλογερικό  του Λιμένα.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται το Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι με  κουκλοθέατρο ΤΙΚ-ΤΑΚ  στα Λιμενάρια και μία εκδήλωση στις 9 το πρωί στον Λιμένα με  του  Διεθνείς Φίλους  Θάσου, με Χειροποίητες κατασκευές και προσφορά με  ζεστό κρασί στο Καλογερικό  του Λιμένα.

XIONIA

Στο μεταξύ τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Θάσο και στο Παγγαίο!! Ευτυχώς δεν υπάρχουν προβλήματα…

ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ

Τις αντιρρήσεις της εκφράζει η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας για τον διορισμό της προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας η οποία προέρχεται από την Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας κ. Χαράλαμπος Δράκος σημείωσε πως η απόφαση αυτή προσβάλλει την ΝΟΔΕ.

ΔΥΝΑΜΙΚΑ

Η ΝΟΔΕ ΝΔ Καβάλας επιμένει δυναμικά στο θέμα και από ότι φαίνεται θα υπάρξιε και συνέχεια…

ΔΙΟΔΙΑ

Με απόφαση της Εγνατίας Οδού ΑΕ καταργήθηκαν τα πλευρικά διόδια στο ύψος του κόμβου του νέου Λιμανιού. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κώστα Αντωνιάδη, η εξέλιξη αυτή είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας των φορέων της Καβάλας μετά και την σύσκεψη που συγκάλεσε στο γραφείο του.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση του τοιχίου στην Αγία Παρασκευή που κατέρρευσε λόγω των προσφάτων ισχυρών βροχοπτώσεων. Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Μουριάδη οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του μήνα.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα για την κυβέρνηση και ένα στοίχημα ταυτόχρονα. Ο φοροτέχνης λογιστής και Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σημείωσε ότι είναι ένα νομοσχέδιο που προβλέπει φορολογικές μειώσεις.

ΑΜΕΑ

Την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες τίμησε και ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ Καβάλας. Ο πρόεδρος του κ. Κρεμμύδας σημείωσε ότι στο πλαίσιο αυτό έγινε μία σημαντική εκδήλωση στην Αθήνα  με όλο σχεδόν το υπουργικό συμβούλιο όπου τους ενημέρωσε η ομοσπονδία τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. .

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί για την γρίπη ενώ υπάρχει επάρκεια σε εμβόλια στα φαρμακεία. Σύμφωνα με τον  παθολόγο κ. Κροκίδη φέτος αναμένεται να εμβολιαστούν περισσότερα άτομα.

ΚΚΕ

Η Τομεακή Επιτροπή Καβάλας του ΚΚΕ διοργανώνει την ετήσια συνεστίασή της το Σάββατο 7 Δεκέμβρη και ώρα 9μμ στη φοιτητική Λέσχη του ΤΕΙ Καβάλας.

Θα υπάρξει λαϊκό πρόγραμμα με τους Θόδωρο Βαλσαμίδη, Άννυ Καγκελίδου και Κυριάκο Μιμίδη.

ΠΟΝΤΙΟΙ

 Η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιήσει την  παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Αμαραντίδη “Θανατικά Ανάσματα σα σχιόνια τ’ Ερζερουμή” το  Σάββατο 7 Δεκεμβρίου  στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό κέντρο της Λέσχης Ποντίων  Καβάλας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δικηγόρος Παύλος Γεωργιάδης και ο συγγραφέας του βιβλίου Ιωάννης Αμαραντίδης.

Θα συμμετέχει η Χορωδία της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Παράρτημα Καβάλας της  Ένωσης Ελλήνων Φυσικών σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας οργανώνουν επιστημονική εκδήλωση με προσκεκλημένο ομιλητή τον κ. Διονύση Σιμόπουλο, αστροφυσικό κ επίτιμο διευθυντή του Ευγενίδειου Πλανητάριου με  θέμα “Πώς μάθαμε όσα γνωρίζουμε για το σύμπαν”.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στις 7:00μμ

στην αίθουσα του Αμφιθεάτρου “Γ. Παυλίδης”.  Θα ακολουθήσει βράβευση μαθητών του νομού Καβάλας που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς Φυσικής καθώς και αυτών που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε τμήματα Φυσικής μέσω των πανελληνίων εξετάσεων του 2019.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *