Σχόλια…..

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

H 1η συνεδρίαση του  2019, της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Καβάλας,  πραγματοποιήθηκε χθες  στις 2 το μετά το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, με θέμα «Ενημερωτική συζήτηση επί του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής 2020, του Δήμου Καβάλας».

ΠΑΝΑΓΙΑ

Στις 11 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Συλλόγου Κατοίκων Παναγίας «Το Κάστρο». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Φώτη Λαζαρίδη οι δράσεις θα αφορούν μικρούς και μεγάλους.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο όμιλος κοινωνικού και πολιτικού προβληματισμού «Η Καβάλα Μπροστά» διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Εικαστική Περιπλάνηση 2019 στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας, Πλατεία Καπνεργάτη» σήμερα στις 7.30 το απόγευμα.. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 13 Δεκεμβρίου. Ώρες λειτουργίας: 11.00-14.00 και 18.00-21.00 (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Εγκαίνια: 4 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 19.30.

Συμμετέχουν οι  Ανθάκης Λόης, Καλαφάτη Ελένη, Καραμανλή Λία, Κελέκης Θέμης, Κουκμά Έφη, Κουκμάς Γιώργος, Μπότσιος Γιώργος, Ρωμανίδης Χαράλαμπος, Σερεμέτης Κλεάνθης, Σταγγίδης Διαμαντής, Σωτηρούδης Δημοσθένης, Fantini Clara, Radev Radi. Επιμέλεια έκθεσης: Ανθάκης Λόης.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η Καβάλα συμπάσχει… Συγκεκριμένα  κάλεσμα στους πολίτες για συγκέντρωση βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας, απηύθυναν στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν  οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Καβάλας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο κ. Μουριάδη επειδή στη διπλανή μας πόρτα ζουν Αλβανοί μετανάστες με τους οποίους έχουμε αναπτύξει σχέσεις και φιλίες, μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες, οφείλουμε ως Δήμος Καβάλας να δείξουμε ότι συμπαραστεκόμαστε σε αυτό το μεγάλο δράμα της γείτονος χώρας. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε  όλους τους Καβαλιώτες να συνεισφέρουν με βοήθεια, ώστε να μπορέσουμε στο μέτρο του δυνατού να προσφέρουμε κάτι στους πάσχοντες γείτονες μας.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

Και πραγματικά αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας που στηρίζουν αυτή την  ανθρωπιστική βοήθεια προς τηςν Αλβανία και τους σεισμόπληκτους…

ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Μουσική εκδήλωση και bazaar, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιήθηκε προχθές το πρωί    στην Πλατεία Ελευθερίας, από το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και τα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1992. Εορτάζεται σε όλον τον Πλανήτη, προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει την αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

ΠΟΝΤΙΟΙ

 Η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα πραγματοποιήσει την  παρουσίαση του βιβλίου του Ιωάννη Αμαραντίδη “Θανατικά Ανάσματα σα σχιόνια τ’ Ερζερουμή” το  Σάββατο 7 Δεκεμβρίου  στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό κέντρο της Λέσχης Ποντίων  Καβάλας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δικηγόρος Παύλος Γεωργιάδης και ο συγγραφέας του βιβλίου Ιωάννης Αμαραντίδης.

Θα συμμετέχει η Χορωδία της Λέσχης Ποντίων Ν. Καβάλας.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Οικονομικές δυσκολίες αντιμετωπίζει ο Δήμος Καβάλας και ιδιαίτερα τα Νομικά του Πρόσωπα. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών κ. Λεωνίδα Παππά η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας εισηγήθηκες να υπάρξει μηδενική χρηματοδότηση των Νομικών Προσώπων για το 2020.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μάλιστα την επόμενη εβδομάδα ο δήμαρχος Καβάλας κ., Μουριάδης θα δώσει συνέντευξη τύπου όπου θα αναφερθεί λεπτομερώς στα οικονομικά του Δήμου καβάλας… Τι βρήκε δηλαδή από την κ. Τσανάκα……..

ΔΕΥΑΚ

Με αίτημα 5 παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας συζητήθηκε το θέμα της εγγύησης  των 30 ευρώ για την επικαιροποίηση των στοιχείων των καταναλωτών της ΔΕΥΑΚ. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κ. Απόστολος Χρόνης σημείωσε ότι ακυρώθηκε η απόφαση για τα 30 ευρώ της εγγύησης και επιστρέφει το καθεστώς των 100 ευρώ! Δηλαδή οι 5 παρατάξεις ουσιαστικά ανέτρεψαν την έκπτωση της επιχείρησης προς τους καταναλωτές. Εύγε!!!!!

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Διακίνηση ναρκωτικών κατήγγειλε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γραμμένος Γιώργος στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας από Ρομά, καταγγελία που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Στο πλαίσιο αυτό θα επισκεφθεί ο ίδιος μαζί με τον δήμαρχο τον Αστυνομικό Διευθυντή Καβάλας για να του θέσουν το ζήτημα.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μία σειρά προτάσεων κατέθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας στον Δήμο Καβάλας για εκδηλώσεις την περίοδο των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του συλλόγου κ. Γιάννη Κελγιώργη οι προτάσεις τους έγιναν δεκτές από τον δήμαρχο καθώς είναι και χαμηλού κόστους. 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Στο ΚΑΠΗ του Δήμου Νευροκοπίου οι Γιατροί του Κόσμου έκαναν εξετάσεις καρδιολογικές σε ενήλικες. Η εκπρόσωπος των Γιατρών Κόσμου κ. Άννα Γιοβανιού σημείωσε ότι θα συνεχίσουν με εμβολιασμούς στο Κέντρο Χρονίων Παθήσεων στην Ελευθερούπολη.

ΑΓΩΓΟΣ

Με τις τελευταίες βροχοπτώσεις στην περιοχή του Ζυγού Καβάλας βγήκε στην επιφάνεια των χωραφιών ο αγωγός φυσικού αερίου ΤΑΡ, όπως καταγγέλθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου κ. Θέμη Καλπακίδη αυτό δείχνει την προχειρότητα της κατασκευής.

ΛΟΥΤΡΑ

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την επένδυση των Λουτρών Ελευθερών καθώς η επενδυτική πρόταση είναι εγκεκριμένη. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Κωστή Σιμιτσή ο επενδυτής έλαβε μία μεγάλη έκταση και προσπαθεί να ξεκαθαρίσει το πολεοδομικό καθεστώς. Ο κ. Σιμιτσής διέψευσε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που έκανε λόγο για απόρριψη της επένδυσης από το Υπουργείο  Εσωτερικών.  Και απορούμε πως η τοπική εφημερίδα υποστήριξε αυτά που υποστήριξε…

ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ

Άνοιξε ο δρόμος για αποζημιώσεις οικοπεδούχων στο Περιγιάλι. Ο δήμαρχος κ. Μουριάδης ενημέρωσε τους κατοίκους για το όλο θέμα. Ο νομικός εκπρόσωπος των κατοίκων κ. Παναγιώτης Μαμτσαδέλης σημείωσε πως άνοιξε ο δρόμος για τα έργα υποδομής της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *