Σχόλια…..

BLACK FRIDAY

Η Black Friday πραγματικά άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην αγορά της Καβάλας.  Η εμπορική κίνηση ήταν πραγματικά πολύ καλή το βράδυ της Παρασκευής ενώ κατά γενική ομολογία οι προσφορές των καταστημάτων ήταν ιδιαίτερα δελεαστικές.  Και φυσικά αυτό ήταν μία οικονομική ανάσα για την αγορά..

ΠΕΣΜΕΝΗ

Στο μεταξύ, όλως παραδόξως πεσμένη εμφανίζεται η τουριστική κίνηση στο νομό Καβάλας αυτό το διάστημα. Οι Τούρκοι είναι ανύπαρκτοι, οι οποίοι τέτοια περίοδο μας στήριζαν τουριστικά.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΙ

Ευτυχώς, σταμάτησαν οι βροχοπτώσεις, γιατί πραγματικά το κακό παράγινε. Βέβαια, από την Κυριακή έπεσε αισθητά η θερμοκρασία.

ΘΑΣΟΣ

Σε ό,τι αφορά τη Θάσο, πλέον έχει γίνει καταγραφή των ζημιών και μιλάμε για πολλές χιλιάδες ευρώ, μάλλον εκατομμύρια. Το σίγουρο είναι ότι θα υπάρξουν αποζημιώσεις, διότι σε άλλη περίπτωση οι πληγέντες δεν θα ορθοποδήσουν. Και το κυριότερο, θα πρέπει να αποκατασταθούν άμεσα οι υποδομές, διότι το νησί είναι κουρέλι.

ΚΑΖΑΝΙΑ

Αυτήν την περίοδο έχουν ανάψει τα καζάνια για το τσίπουρο στο νομό Καβάλας. Οι παραγωγοί τρέχουν και δεν φτάνουν.

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη επισκέφθηκε ο βουλευτής κ. Γιάννης Πασχαλίδης για το θέμα ενδεχόμενης οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων της Θάσου. Παράλληλα επισκέφθηκε και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεζυρόπουλο για το ίδιο θέμα, με τον υφυπουργό να του διαμηνύει ότι πρέπει ο Περιφερειάρχης να του στείλει με επιστολή αίτημα οικονομικής ενίσχυσης. Ο κ. Πασχαλίδης έστειλε ήδη ενημερωτική επιστολή στον Περιφερειάρχη κ. Μέτιο ώστε να υποβάλει το σχετικό αίτημα.

ΧΩΡΕΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ

Δεν υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της κ. Απόστολο Βαγενά τα μόνα κενά που υπάρχουν είναι στο Μουσικό Σχολείο.

ΤΕΝΑΓΗ

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων τα Τενάγη Φιλίππων Καβάλας έχουν πλημμυρίσει και από πλευράς του ΤΟΕΒ έχει ξεκινήσει προσπάθεια αποστράγγισης τους. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών κ. Καλπακίδη πρέπει να γίνει ένα μεγάλο αποστραγγιστικό έργο.

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Καβάλας. Η πρόεδρος του  συλλόγου κ.  Σίσυ Ρακιντζή σημείωσε ότι αυτό που προσπαθούν να αναδείξουν είναι η επιστημονικότητα του φαρμακοποιού και το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιήσουν σεμινάρια για τα μέλη τους..

ΤΕΛΗ

Δεν πρόκειται να αυξηθούν τα δημοτικά τέλη για τις επιχειρήσεις  της Καβάλας μετά την αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου. Υπενθυμίζεται ότι ο σύλλογος έστειλε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στον Δήμο καβάλας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Λεμονίδη συνεχίζουν να προασπίζουν τα συμφέροντα των μελών τους.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σημαντική έλλειψη σε προσωπικό αντιμετωπίζει η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας και από πλευράς της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων γίνονται ενέργειες να ενισχυθούν με μεταθέσεις. Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Νίκος Ίμβρος σημείωσε σε δηλώσεις του ότι με το προσφυγικό η κατάσταση έγινε ακόμη δυσκολότερη.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Κώστας Αντωνιάδης, απέστειλε επιστολή στους κ.κ. Υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ι. Βρούτση και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Καραμανλή, με την οποία ζητά την πλήρη αποζημίωση των επιχειρήσεων που έχουν υποστεί ζημιές από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ζητά την απαλλαγή από την καταβολή εισφορών στον ΕΦΚΑ για τουλάχιστον ένα τρίμηνο, την απαλλαγή από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος, απαλλαγή πληρωμής ανταποδοτικών τελών μέχρι το τέλος του έτους, την αναστολή καταβολής δόσεων για δανειακές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, αναστολή αναγγελίας στον Τειρεσία για επιχειρήσεις που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε δάνεια, επέκταση του κοινωνικού τιμολογίου στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά της πληγείσας περιοχής για χρονικό διάστημα ενός έτους.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

H 1η συνεδρίαση του  2019, της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Καβάλας,  θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου, στις 2 το μετά το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, με θέμα «Ενημερωτική συζήτηση επί του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής 2020, του Δήμου Καβάλας».

ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΟ

Στην όμορφη Ταβέρνα «Καναδός» της Πανγίας συχνά πυκνά μαζεύονται παλιοί συμμαθητές για να θυμηθούν τα νιάτα τους. Και το κρασί ρέει άφθονο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *